У справі розтрати бюджету Ужгорода майже на 1 млн прокуратура ввійшла в зговір з підозрюваним – правозахисник

Йдеться про сумнівні процесуальні дії прокуратури Закарпатської області, яка під керівництвом Володимира Гаврилюка "забрала" резонансну корупційну справу з місцевої прокуратури, щоб, ймовірно, послідовно її "злити" в суді

У справі розтрати бюджету Ужгорода майже на 1 млн прокуратура ввійшла в зговір з підозрюваним – правозахисник

Як повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор, прокуратура Закарпаття вирішила "замнути" справу у розтраті коштів місцевого бюджету в розмірі майже 1 млн грн під час реконструкції площі Кірпи в Ужгороді і тому "зірвала" сьогоднішнє засідання, не забезпечивши явку свого представника.

Днями ужгородськими правоохоронцями було подано клопотання про обрання запобіжного заходу директору Департаменту міського господарства міськради В.Бабидоричу та підряднику приватного товариства "Будівельна компанія "Антрол" В.Петаху, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 та ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а саме – привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Після того як дане клопотання слідчого Ужгородського відділення поліції було погоджено процесуальним прокурором Ужгородської місцевої прокуратури і вже подано до суду, того ж дня справу було терміново витребувано прокуратурою Закарпатської області і змінено підслідність.

Як повідомляють джерела в правоохоронних органах, справу було витребувано з метою її фактичного поступового "поховання". А саме, її "штучно" об'єднали з іншим провадженням, де фігурує В.Бабидорич щодо розтрати коштів при реконструкції площі Поштової, де фігурує інший підрядник.

"Усе це унеможливлює обрання 28 травня запобіжного заходу підозрюваним посадовцям, оскільки такий вже був обраний 7 травня в першій справі по Поштовій, де за В.Бабидорича було внесено заставу в 1,5 млн грн. Більше того, такі "об'єднавчі дії" прокуратури значно ускладнить і досудове розслідування обидвох справ, і подальший розгляд обвинувального акту в суді по суті.

Не зрозуміла і позиція оновленого керівництва обласної поліції в даній справі, адже від дискредитованої численними корупційними скандалами облпрокуратури громадськість Закарпаття вже не очікує позитивних зрушень. Адже очевидно, що всі ці дії правоохоронців суперечать основним завданням кримінального провадження щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і могли бути вчинені в інтересах підозрюваного через певну "негласну" домовленість.

Єдиний шлях повернення в правове русло – це знову роз'єднати справи до розгляду в суді "запобіжки" і розслідувати їх виключно окремо. Звісно, це якщо керівництво правоохоронних органів зацікавлене в швидкому розслідуванні цих обидвох справ, а не в їх "похованні", – наголошує правозахисник.

25 травня 2020р.

Теги: Бабидорич, Гаврилюк, підслідність

Коментарі

не то слово професіонали-аси 2020-05-28 / 07:12:00
Демянчука І.І та керівництва офісу ГПУ яким дивом вони не з’ясували а Демянчук не повідомив про три кримінальні справи стосовно нього за фактами вимагання хабарів за вирішення питань к кримінал провадженнях; чому не дали оцінку фактом вимагання хабарів у Ужгородській місцевій прокуратурі та вимагання матеріальних цінностей ( у тому числі зброї) від працівників на той час міліції, і т д. Де ж Ви зараз всі такі чесні і незаангажовані взялись

Міша 2020-05-26 / 22:46:07
У прокуратурі роблять пофесіонали, які пройшли переатестацію. Так будуть переконувати народ, алекого ви, можновладці, рахуєте професіоналами? Малицького, котрий бере відкрито хабарі?
Котрого співробітники міліції затримали при отриманні хабара у 2015 році, у звязку з чим він вимушений бів звільнитися, але заплатив гроші, став стукачем тих, хто його затримав і тепер начальник відділу.
Може МуМу, котрого затримали на хабарі під час роботи слідчим у міському відділі міліції, а прокуратура міста Ужгорода проводила розслідування?
Гроші і звязки з Мушаком, не дали йому відповісти, та ба навіть стати прокуроським, Тепер Начальник відділу. Але той підтвердив прізвисько і не здав тест на рівень IQ.
А може Черничко, бувший мент, котрий бере гроші направо і наліво за справи, розікрав пів Виноградівщини?
Чи може Бокшанка, яка завжди доїла прокурорів, що тягали їй торби, магазин було впору вікривати на дому. А тепер перейшла на гроші, 500 дол. США за здачу звіту від місцевого прокурора, стільки ж з райвідділу міліції, В прокуратурі області працює її сімя, син, невістка, скро внучку з внуком прилаштує. Хоч тести не здала, цей ій не завадить далі осолювати вічну посаду головного статиста і вирішувати прокурорам цифри в звітах.
Чи може Гангурка, котра брала гроші за чини, атестації, призначення, прийом на роботу.
Чи Форгачі, якого двічі брали на хабарах у Перечині?
А може Русняк Павло, котрий контролює всі поступлення від ігрових апаратів, і фактично є їхнім співвласником.
Хто там залишився з моральними цінностями?

Тугодум с Киева 2020-05-26 / 20:59:51
Вчіться у Будапешта чи Праги.Винен..значить суд штраф конфіскація.Коли вже у столиці пронетесь?

Читач 2020-05-26 / 14:28:36
Зе-президент обіцяв саджати - тому чекайте! Ви так успішно його обирали - тепер не жужжіть, а покірно чекайте! Чи попередники знову вам винуваті?

Місцевий 2020-05-26 / 11:20:33
« інфантильна та індиферентна до загального, суспільного закарпатська маса, іменована населенням» - дуже гарне, точне, навіть філософське, визначення жителів Закарпаття. Автору - респект!
Нажаль, народом нас назвати немжна...
А шкода!

777 2020-05-26 / 10:52:19
Думаєте по районам ситуація з прокуратурою краща? Ні, вони також думають як на містах з бідних людей гроші здоїти. Незрозуміло в якій країні ми живемо?

Юра Дербак 2020-05-26 / 06:38:20
Поки прокурором працює Гаврилюк, з корупцією ніхто боротися не буде

Василенко Олександр 2020-05-26 / 02:40:54
Осел-Гаврилюк все "парішає"

Громадою добре батька бити 2020-05-26 / 00:29:14
Що ще ви покладаєте на плечі активістів?! Чи не завеликий тягар інфантильна та індиферентна до загального, суспільного закарпатська маса, іменована населенням, хоче зі своїх плечей перекинути на чужі, відповідальність від себе - на іншого, крайнього?! Тим паче, що в цій історії основний злодій залишається за кадром. Бо в нього своє Совине корупційне діло. Бобік - лише збирач оброку на нашому спільному майні. А от чому основні брати-бенефіціари поза дужками цієї справи, питати треба у тих же аваковських крайняків, місцевих штазі та птєнчиків-осліків Венедіктової

злий 2020-05-26 / 00:10:25
Мабуть, ця влада має дознущатися з нас отак, до абсурду, щоби ми, нарешті, здійняли її на вила

торгашка 2020-05-25 / 23:15:23
Не треба мовчати. Треба активістам не дати замовчати і злити справу проти того злодія Бабидорича. Але всі мовчать всім похрен.....а у фейсбуці всі такі мудрі що пари їм ниє

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини