Диякон, заражений коронавірусом, служив в Ужгородському Кафедральному Соборі РПЦ, Димитрій Сидор попередньо – на самоізоляції

Більшість закарпатців, які захворіли на коронавірус COVID-19, належать до структур Російської православної церкви в Україні (УПЦ Московського патріархату)

Диякон, заражений коронавірусом, служив в Ужгородському Кафедральному Соборі РПЦ, Димитрій Сидор попередньо – на самоізоляції

Захворів сам і заразив свою родину коронавірусом COVID-19 диякон Ужгородського Хрестовоздвиженського Кафедрального православного собору м. Ужгород, 1992 р.н., Костянтин Торопигін, підлеглий настоятеля храму, протоієрея Димитрія Сидора.

Про це повідомляють власні джерела Закарпаття онлайн у Мукачівській єпархії Російської православної церкви (УПЦ Московського патріархату).

За інформацією Закарпаття онлайн, на самоізоляції вдома через можливу підозру на коронавірус наразі перебуває і сам Димитрій Сидор. Недільну службу в Кафедральному Соборі за нього відправляв інший священнослужитель.

Опосередкованим підтвердженням цього факту є також те, що на сайті Хрестовоздвиженського собору відсутнє традиційне відео зі служби, в якій би брав участь Д.Сидор.

Все це відбувається в режимі нерозголошення, аби не дискредитувати УПЦ МП в очах суспільства.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, в умовах пандемії коронавірусу Мукачівська єпархія РПЦ прийняла рішення залишити храми відкритими, а з коронавірусом боротися молебнями "з окропленням святою водою та церковним дзвоном".

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, в Ужгороді вчора було офіційно підтверджено 6 нових хворих на коронавірус , п'ятеро з яких - це сім'я вказаного диякона РПЦ.

Оскільки до діагностування коронавірусу ці хворі лежали в Ужгородській міській клінічній лікарні, 18 працівників пульмонологічного відділення міської лікарні відправили на самоізоляцію.

Натомість першу пацієнтку, якій встановили діагноз COVID-19 на Закарпатті, виписали з обласної інфекційної лікарні, двічі тести ПЛР COVID-19 показали негативний результат. Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, жінка співала в церковному хорі храму Російської православної церкви в Україні (Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату) і в її колі було виявлено ще 20 інфікованих коронавірусом.

А коронавірус виявили у настоятеля Києво-Печерської лаври РПЦ. Декілька днів тому Павло (Лебідь) провів Службу, на якій були присутні очільник УПЦ МП Онуфрій, митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич), олігарх і нардеп «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, перший заступник глава Офісу президента України Сергій Трофімов, який займається питаннями релігії.

Раніше митрополит Павло критикував українську владу за те, що вона пропонує обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу.

У своєму зверненні до вірян настоятель Лаври закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, за його словами, «є людський гріх».

4 квітня на офіційному сайті Лаври з’явилося повідомлення, що священнослужителів Києво-Печерської Лаври протестували на коронавірус.

Разом з усіма лабораторне дослідження і медичний огляд пройшов і намісник Павло, але скарг на самопочуття в нього не було.

Пізніше 4 квітня Києво-Печерська Лавра опублікувала оголошення, що оперативно закривається на карантин. І всі Служби відтепер будуть проводитися винятково в закритому режимі без допуску вірян.

06 квітня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, карантин, РПЦ, УПЦ МП, Сидор

Коментарі

до сорри 2020-04-16 / 15:11:58
Підтримую! Надзвичайно влучно сказано! Називайся хоть негром, але якщо ти з ненавистю гадиш на свою рідну країну - здохнеш собакою!!!

Читач 2020-04-16 / 15:08:07
Попи з МП є агентами Пенсійного фонду...

jurius 2020-04-14 / 23:40:36
Українцю: ПЦУ дійсно починала з помилок. Перші служби в храмах у перші тижні карантину і висловлювання очільника - митрополита Єпіфанія мало відрізнялися від аналогічних в РПЦ. Але треба дати ПЦУ належне, її керівництво діє в унісон з відповідальною позицією інших конфесій, предстоятель закликає до онлайн-богослужінь, поминання померлих переноситься, Великдень відбудеться при зачинених храмах і це адекватна позиція сьогодні. Натомість МП змінилася мало і її позицію зараз назвати адекватною важко. Реально, позиція її консервативного керівництва заохочує вірян до самогубства (що до речі є гріхом). Але мало цього - парафіяни МП можуть стати розсадниками хвороби для людей, які з РПЦ не мають нічого спільного. Тому позиція Онуфрія і його братії на місцях є не лише безвідповідальною, але й злочинною і має відповідати перед законом. І хто б не спекулював що церква відокремлена від держави, але є така ст.35 Конституції України, за якої право на релігійні свободи визнається настільки, наскільки не становить загрозу для життя інших людей. Тому я би на місці православних фундаменталістів не прикривався свободою совісті, а радив би вчити закони держави, в правовому полі якої вони вимушено проживають, нехай її існування і дратує МП від початку незалежності.

форестеру 2020-04-14 / 11:20:26
на жаль з цими людьми нічого не вдієте їх зомбують і перетворюють на фанатиків яким навіть життя своїх батьків і дітей є другорядним перед вимогами батюшки

форестер 2020-04-13 / 21:26:17
Блін, які ви, раптом, смиренні стали.
А пам'ятаєте, які були, коли вам казали, що церкви треба закрити, бо йде велика загроза?
Бумеранг вернувся. Або, по-іншому, Бог палицьов не б'є.
Ви мацкальська церква і чините плоть від плоті як москалі.

Day 2020-04-13 / 20:23:37
Браття і сестри мир Вам. Хто з Вас християнин нехай і поступає по християнськи роздмухувати всякі лукаві слухи в коментарях недостойно ніякої любові Христа. Наближаючись до страждань І пасхи Спасителья, будьте благорощумним розбійником та почуєте слова нашого царя І Бога «Нині будеш зі мною в раю» Помолимося і про тих хто із Вас лишений такої благої участі (віри в Бога) «да пощадить і Вас Христос Бог. Будьте достойними Християнами!

vasylko 2020-04-10 / 07:00:23
Would you be so kind and give some specifics what you (Admin) consider
"Флуд і пропаганда політичного "русинства"."

vasylko 2020-04-09 / 07:23:55


Флуд і пропаганда політичного "русинства". Коментар видалено. Адмін


До українця 2020-04-08 / 22:15:26
Краще з руськими діло мати як з такими українцями. 5-та колона звісно ж.

небеса 2020-04-08 / 09:59:45
але ж з небес уже попереджали сидора не лізти у політику , коли одного разу буря скинула з центрального куполу собору хрест, проігнорував, для нього вказівки з белокаменної важливіші тепер друге попередження

Крук. 2020-04-08 / 01:05:45
То і так наш народ або тупий,або по баранівському інстинкту ходить в ту кацапсько-кагебішну церкву,по принципу,а какая разніца.А величезна разніца.Туй на Закарпатті взагалі небуло оцього Гундяївського духу,а тепер вот як ся пхають сюда,пропоганда і бабки...

Нижньоворітець 2020-04-07 / 21:52:22
москальська церква - це повний треш, шановні...

Цікавий 2020-04-07 / 19:41:56
Чи бува цей "Костянтин Торопигін, підлеглий настоятеля храму, протоієрея Димитрія Сидора" не смотрящий з ФСБ? Прізвище наче російське...

корона 2020-04-07 / 18:08:46
ось чим обертається те коли т.зв. святі отці дослухаються не до всевишнього сумління й розуму а займаються політикою виконуючи прямі вказівки з москви( погорєлов на джипі й освячення вулиць, ігнорування карантину і т.д.)

Анет 2020-04-07 / 17:53:44
РПЦ МП-кагебіська пропаганда, брехлива і продажна. Може хоть тепер лтепер люди зрозуміють хотя в секті не так просто зрозуміти

сорри 2020-04-07 / 17:30:50


Ви тепер згадали, що українці, і що Україна - "наша країна"?

А чи була в ваших серцях Україна, коли на Донбасі сепарів освячували?

А коли Онуфрій не встав у пам'ять про полеглих на Донбасі захисників України, він теж про Україну думав?

А коли ви приймали рішення церкви перед загрозою коронавірусу не закривати, це теж заради України? Чи, все ж, за покликом кишені і за підказки з Москви?

Сидор ваш, камандір з Кафедрального, за сепаратизм засуджений, теж українець? І прайс на послуги в його богадєльні - це все заради України?

Здохнете ви в Україні, а не помрете - як і ваш земляк і колега з Київщини, у сауні з курвою, або якось схоже. Бо ви - фарисеї, що перетворювали храми Господні у місця бізнесування і біснування.

Місце народження саме по собі не визначає міру патріотизму. А ви Україну і все українське ненавидите.

Тому не дивуйтеся, що ненавидять, у відповідь, вас.

"Кожному воздасться за справами його"


Українець 2020-04-07 / 08:48:31
Так ви подивіться, що і ПЦУ звершує богослужіння з прихожанами. Митрополит Олександр Драбинко навіть фото ставить зі служб, на яких люди причащаються. І досить називати священиків УПЦ (МП) московськими, адже вони такі самі як і ми. Як він може бути московським, якщо народився, живе і помре в Україні. Думати треба, а не кидати дурні фрази.

громадянин 2020-04-07 / 01:58:23
РПЦ само гірше за вірус

Крук. 2020-04-06 / 22:54:41
Згідний з "ссоррі" та"злим".долбоє*ізм кацапської верхушки просто глушить .У Сидора до тепер з під ряси кобура тирчить.А народ вони хочуть бо букса пустує,їм начхати на народ...

злий 2020-04-06 / 20:37:56
Юля, ти, перебач, тупа? Як прми чому тут патріархат?
Тільки одна церковна структура на Закарпатті (та й в усій Україні) не закрила храми перед загрозою пандемії коронавірусу. а наоборот закликала всіх йти в храми, молитися, сповідатися і причащатися.
Тому, відповідно, і маже всі зараження (порахуй - 26 з 28) впали нам з церков Московського патріархату.
Не вакт, що і 2 інші, опосередковано, не звідти ж.
Так понятно?

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини