Гран-прі фестивалю "Веселка над Тисою" виборола харків’янка Анастасія Ситник (ФОТО)

Цими травневими днями вже за доброю традицією Хуст приймав Міжнародний фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою». Цьогорічний, XIII-ий за рахунком фест зібрав понад шість десятків талановитих учасників із різних куточків України, а також із-за кордону.

Гран-прі фестивалю "Веселка над Тисою" виборола харків’янка Анастасія Ситник (ФОТО)

Протягом двох днів справжній пісенний феєрверк осяяв Закарпатський обласний театр драми та комедії. Учасники презентували свою виконавську майстерність у трьох вікових категоріях, а компетентне журі, очолюване композитором, професором, заслуженим діячем мистецтв України, народним артистом України, ректором Київського інституту музики ім. Р. Глієра Олександром Злотником, обирало кращих із кращих.

«З кожним роком фестиваль набирає нових обертів, рівень вокальної майстерності учасників зростає. Ми маємо надзвичайно талановиту молодь, яка володіє потужним вокальним потенціалом, і саме такі фестивалі допомагають його розкривати в повній мірі. Від усієї душі хочу подякувати організаторам фестивалю, зокрема його директору Івану Пилипцю, усім тим, хто доклав зусилля, аби ця подія відбулася у цьому чудовому, затишному місті. Усім учасникам бажаю щасливої творчої дороги», – поділився голова журі Олександр Злотник.

Без перебільшення фестиваль у місті над Тисою заблищав усіма кольорами веселки, вразив добірним музичним калейдоскопом виступів. До слова, родзинкою цьогорічного фесту стало те, що всі учасники виконували пісні суто українською мовою.

Переможців було оголошено в День міста на центральній сцені. Цьогоріч володаркою Гран-прі «Веселка над Тисою» стала 21-річна Анастасія Ситник із Харкова, якій вручили сертифікат на 1000 доларів США для зйомки власного кліпу. Це не перша творча перемога дівчини, однак, як зізналася, є дуже бажаною.

«Мене переповнюють радісні емоції. Я неймовірно щаслива. У фіналі виконувала пісню «Закрили твої очі». Це пісня Тіни Кароль, але у іншому аранжуванні», – розповіла переможниця.

Усі учасники отримали пам’ятні призи від численних партнерів заходу, а головне – незабутні враження, новий пісенний досвід та чудові знайомства. Лауреатів перших премій нагородили путівками у дитячий центр «Артек», цінними ювелірними прикрасами із золота та срібла, відпочинковими сертифікатами тощо.

«Упевнено можу заявити, що Хуст – це культурна столиця Закарпаття. Я щасливий від того, що маю нагоду збирати у місті над Тисою таку талановиту молодь і презентувати українську пісню. Щиро вдячний усім організаторам, партнерам, спонсорам, друзям за потужну підтримку в проведенні цієї музичної події», – поділився незмінний директор фесту, заслужений артист України Іван Пилипець.

Розкішним фінальним акордом XIII-го Міжнародного фестивалю сучасної та народної пісні став гала-концерт переможців та лауреатів, зіркових гостей – переможців та фіналістів телевізійного шоу «Голос країни», відомого гурту «Антитіла».

Богдана Клекнер, "Карпатський об'єктив"

15 травня 2019р.

Теги: Веселка над Тисою, фестиваль, Пилипець

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 3
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини