"Коронні" лохи (ФОТО, ВІДЕО)

Кореспондент «Закарпаття онлайн» з фотоапаратом пройшовся поверхами бетонно-пінопластового «новодєла», що постав на місці вкраденої в громади міста за безцінь і згодом зруйнованої пам’ятки.

"Коронні" лохи (ФОТО, ВІДЕО)

«Корони» більше немає. Про неї треба забути. Ужгород завдяки власним неосвіченості та байдужості безповоротно втратив ще одну історично-архітектурну "родзинку", яка робила місто рідним для його мешканців і цікавим для туристів.

Ми про це здогадувалися чи навіть знали, однак тепер це зафіксовано на фото і відео.

По суті, не йдеться вже навіть про «фасадизм» – збереження бодай автентичного фасаду пам’ятки. З нього залишилася лише влита в бетон частина цегляної кладки, на яку наліплено гіпсові і пінопластові репліки елементів колишнього декору. Уламки ж автентики непотребом валяються на бетоні перекриттів поверхів, що постали на місці того, що, відповідно до погодженої документації, мало бути навіть не реконструйоване, а дбайливо і ретельно відреставроване.

Лучківський герострат Волошин, який при витоках організованого ним рейдерського захоплення «Корони» носився з пінопластовою буквою, що відпала з фасаду Бедевої Ужгородської української богословської академії, у підсумку зруйнував все. Дощенту. Дотла. І бидлуватий, селянсько-попсовий Ужгород цю наругу над собою проковтнув. Сприйнявши, натомість, вкладену у його вуха «гібридну» версію про те, що раз уже зруйновано, треба дати добудувати.

У контексті "Корони" закон вмер. Власне, його вбили. Ті, хто мали стояти на його сторожі. Корумповані прокурори і поліцейські відкрито насміхалися над всіма, вкидаючи у суспільство на замовлення бандюкуватого покидька версії про неможливість потрапити на приватну територію, про слідство, що триває, про незавершені експертизи тощо. Тим самим добровільно погодившись стати співучасниками злочину.

Місто втратило мільйони при продажі об'єкту за безцінь, до того ж – з нахабно заниженими при викупі квадратурами, а тепер втрачає чи вже й втратило навіть непроіндексовані 8 мільйонів, які, відповідно до договору купівлі-продажу, мали бути інвестовані в реконструкцію прилеглої площі. А в майбутньому недоотримає мільярди від туристів, яким не цікавий цей бетонний монстр, в якому вже не живе дух колишнього Унґвара.

І відповісти за це нікому.

Поки що нікому...

Пам’ятку зруйновано. Це факт, який уже не можливо заперечити. А отже, те, що все ще, за інерцією, продовжують називати «Короною», має бути вилучене з державного реєстру пам’яток. Будівництво на місці «Корони» слід завершити. Але зробити це має не той, хто руйнував. І таблички про охоронний статус об’єкту на ньому вже бути не може. Це – покарання Ужгороду. І його спокута.

Нищення пам’ятки – кримінальний злочин. Відповідальність за який чітко передбачена законом. Особа злочинця відома. І попри те, що Іван Волошин нині переховується з частиною награбованого в ужгородців і інвесторів у Маямі, рано чи пізно він має відповісти за скоєне. І колишні його подільники в правоохоронних органах мають сприяти досягненню такого результату. Якщо, звичайно, не хочуть відповідати як співучасники.

З ужгородцями все простіше. Вони – «коронні» лохи. Бо дали себе дурити і обкрадати відвертим кримінальникам покидькам. І наразі все ще воліють бути обдуреними і обкраденими.

І поки до цієї маси, що ніяк не спроможеться стати громадою, не прийде, саме через прецедент «Корони», усвідомлення цього свого принизливого статусу, Ужгород не матиме шансу на гідне майбутнє.

І в такому разі вже зовсім не важливо, яким буде ім’я наступного владного завойовника древнього міста. Воно знову і знову буде віддане на розграбування і нищення...

Пінопластовий декор "Корони"

11 лютого 2019р.

Теги: Корона, декор, пінопласт, Волошин

Коментарі

Іван Іванович Во(ло)шин 2019-02-19 / 17:16:29
Дякую за маркер (це мені Тамара слово підказала. Я таке не знаю) - нам з Тамарою є до чого прагнути. Але оскільки з освітою в мене не вийшло і, поки прокурор Біловар вчився на прокурора Біловара, я змушений був віджимати, рекетирити і крисятничати в банді зняцьовських, то і тепер мушу "заробляти" в доступний спосіб - віджимати майно громади Ужгорода, підпалювати "Україну", кидати інвесторів і т.д.
Але Маямі того варте.

оце коронні пацани 2019-02-19 / 11:26:00
https://www.youtube.com/watch?v=LQ76h_2YoAo

культура 2019-02-18 / 15:13:45
Весілля! Цікаво ,коли було перше,а коли останнє,весілля?Чи є архів " Корони"? До читачів і глядачів:вишліть,будь-ласка,фото весіль у ресторані,або відео! Відомі особстості Закарпаття ,там працювали,може є відео у стилі:ретро!Міг би бути чудовий документальний фільм,а може є у архівах телерадіокомпаніїї.Весілля автора цих рядків було у 1986 році але...!

лонгін 2019-02-14 / 18:28:39
Дивно що люди мають інформацію навіть про те хто там і що робив та говорив у Африці а таку просту річ шо хто автор проекту псевдокорони або хто був у той час головним архітектором міста - чомусь не знають або не повідомляють Напишіть елементарні речі нехай люди знають цих героїв

дмитро 2019-02-14 / 13:05:36
Де відповідальність правоохоронців?

**** 2019-02-14 / 12:17:16
Влада України, не міська рада,а Конституція держави,наукова характеристика міст.Що кажуть науковці,які займаються теорією містобудування,особливо геодезисти,екологи!

*** 2019-02-14 / 12:08:35
Громада, бачите, мало,що вирішує,вирішує кодекс комунального господарства,будівництва,кодекс про поточні і капітальні ремонти, ДБН,різні утвердження генерального плана міста.Це є?

лонгін 2019-02-13 / 18:57:13
якось однобоко висвітлюється тема є козел відпущення й ще пару чоловік а ось хто автор архітектурного проекту з короною святого стефана - невідомо.хто давав добро на таку реконструкцію - теж тиша чому не називаються ті журналісти й мистецтвознавці які стоячи на будівлі розхвалювали проект руйнації де прізвище пана колодка який опікувався ліпкою і в тому числі оригіналами фасаду(їх на фотографіях не видно) і де вони ось це і є ваша громадськість

Тарас 2019-02-13 / 16:59:27
Балога В.і. Нікого не проштовхує , але мае інтуіцію та серйозну аналітику. На той час потрібна була зміна Ратушняка,який скупив пів міста.До адміну ! Вже не цікаві ці дивані перемовини, нехай хто хоче зустрінуться та висловлять свою думку. А слідчі займаються своею працею . А .на носі вибори !

Нік 2019-02-13 / 15:03:32
То не Погорелов сприяв, якого Балога пропхав на мера

До ужгородки 2019-02-12 / 21:22:02
Немая в Гаврилюка і Стефанишина честі, не чекайте. Навіть з гербу прокуратури її забрали аби очі не муляло

Nana 2019-02-12 / 19:15:49
Коментар до фото. Впало в око, що термоізоляція приміщеннь зсередини проводилася за за допомогою пенопластових плит. Ці горючі плити зверху зашиті плитами ДВП. Уявляєте, що було би всередині у випадку навіть локальної пожежі? Люди задихнулися би отруйними газами за лічені секунди. Щоправда, це нікого з власників, будівельників та інших не турбує. Може, й добре що об"єкт буде заморожений на роки, поки триватиме судова тяганина.

Ужгородка 2019-02-12 / 14:33:20
Заради обєктивності, цей правдивий сайт мав би проінформувати гомадськість про долю учасників банди Волошина з числа правоохоонців Стефанишина, Малинича, Гаврилюка, Василенка, Степанова. Так буде чесно.

Микола 2019-02-12 / 09:51:48
та вже би хоч то завершилли, а то центр міста вже роками з розвалинами і ремонтами...

знак питання 2019-02-11 / 22:30:21
І що, Стефанишин і Гаврилюк не знали, що руйнуванням Корони грубо порушено закон?

Ліл фет до омномном 2019-02-11 / 21:23:10
там вже всьо схвачено

омномном до Степан Крук 2019-02-11 / 20:44:13
окей, згорнули тему сміття.
Можна почати про звязки Івана Волошина з Оноківською сільською радою, ясно що не напряму, а через третіх осіб

Степан Крук = на додаток =Коментарі омномном 2019-02-11 / 20:40:11
Стосовно сміття я довідався із телебачення. Здається канал "Тиса" сюжет опублікував. А потім випадково познайомився з одним із водіїв КАМАЗу котрому Волошин відмовився заплатити за роботу, а коли той почав вимагати гроші, волошинці його побили. Він мені і розповів звідки і куди уламки "Корони" завозилися. На цьому, гадаю, обговорення по сміттю можна завершити?! Бо іншим читачам наш діалог вже набрид

омномном до Степан Крук 2019-02-11 / 20:35:52
тоді до чого тут Машіка, якщо сміття вивозилось на ділянку Голуба??

Степан Крук - омномном 2019-02-11 / 20:23:40
А хіба я нечітко висловився? Три КАМАЗи протягом 3-4 місяців завозили уламки панелей перекриття, биту (чеську)цеглу, фрагменти стін, блоки і всяке побутове сміття

НОВИНИ: Соціо

17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
» Всі новини