Усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос для України (ФОТО)

У середу, 9 січня, у Стамбулі усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос про автокефалію Православної церкви України.

Усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос для України (ФОТО)

Цю інформацію підтвердили у прес-службі Вселенського патріархату.

"Сьогодні зранку під час засідання священного Синоду Вселенського патріархату його члени поставили підписи під текстом Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України", – повідомили у прес-службі Вселенського патріархату.

Як повідомлялося раніше, 5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав довгоочікуваний томос про автокефалію Православної церкви України.

6 січня у патріаршому храмі святого Георгія у Стамбулі відбулися вручення томосу та божественна літургія, яку спільно відправили вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

09 січня 2019р.

Теги: томос, автокефалія, православ'я

Коментарі

jurius 2019-01-18 / 23:06:33
Вуву 2019-01-16 / 18:59:34
Отож не зацементована! Тому прихильникам ідеї що можна одразу проголосити незалежний православний патріархат і не мати ніяких зв'язків із Константинополя при цьому треба більше читати і поволі починати виходити із стану підліткової наївності. Свободи ПЦУ є найбільшими за всю історію українського православ'я і вимагати більшого можуть або вкрай безрозсудні люди, або відверті провокатори.

Вуву 2019-01-16 / 18:59:34
Де ти там таке вичитав . не знаю.
Перечитай всі дописи від початку.
Думка повинна бути вільна ... а не зацементована.

jurius 2019-01-16 / 11:08:53
byby do jurasja 2019-01-16 / 00:48:58
Отже фактично ви виступаєте проти єдиного з можливих варіантів визнання українського православ'я незалежною церквою і цементування руського міра в Україні. Кожний має право на невігластво, але повинний пам'ятати що воно дорого коштує країні і суспільству

byby do jurasja 2019-01-16 / 00:48:58
vsjaki obiymu .... navit* vid kohanoji zhinku ...
zce obmezhennja svobodu i vlasnogo suverenitety .

jurius 2019-01-15 / 22:11:06
ВУВУ 2019-01-15 / 19:37:47
Можна завжди залишатися в обіймах русскаго мира і нічого не робити і казати що все погано, тим більше що немає жодних підстав писати про зраду...

ВУВУ 2019-01-15 / 19:37:47
Ну от і звершилось ... Сказав варфоломій ... І відкрив термос ...
Розливаючи по чашах.
Треба томос "обмити".
І Всі схвально підтримали ВЕСЕЛЕленського патріарха.

jurius 2019-01-14 / 20:50:25
Віктор Єленський. Велике повернення: релігія у глобальній політиці та міжнародних відносинах кінця ХХ – початку ХХІ століття. – Львів: Видавництво Українського католицького університету 2013. – 504 с.

jurius 2019-01-14 / 20:49:31
Всім дописувачам рекомендую круту, цілком адекватну наукову книжку, яка на фаховому рівні показує зв'язок релігії та політики в світі та Україні. Також в ній описуються міжправославні дискусії щодо вирішення проблеми роз'єднаності православ'я в Україні очима найбільших православних конфесій в Україні, а також РПЦ та Константинополя. Там також цікаві дослідження ситуації серед католицьких конфесій України.

Вуву до од. 2019-01-14 / 02:03:37
Я погоджуюсь з тим що написано ниже.
Бо я немаю таких фактів щоб зробити підтвердження деяких доводів.
Але гадаю що мойі аргументи теж не безпідставні.
І добре якщо вони когось надихнуть до конкретних пошуків ... Які (хто знає) можливо мають підтвердження.

О.Д. 2019-01-14 / 00:51:55


Вуву, яке значення має нині мати той папірець, який, швидше всього, не існував в природі? А якщо й існував, то мав 100-відсоткові шанси не пережити історичні катаклізми як от захоплення турками Константинополя в 1453 році та захоплення Московією Русі-України і перетворення її на колонію з усіма супутніми наслідками - зачищенням історичних архівів, переписуванням літописів під російську імперськість і т.д

Навіть Слово о полку Ігоревім, яке ви згадуєте, дійшло у нас у російському списку, зробленому для Катерини ІІ.

Отримання томосу - крок вперед. Точніше (скажу вам як людина, яка відійшла від потреби спілкуватися з Всесвітом за посередництва будь-яких попів), крок від Москви. Все інше - від лукавого.

А патріархат православним українцям ще треба заслужити. Власне, вибороти. Бо рабів, як казав кошовий Іван Сірко, до раю не пускають. І до автокефального - теж.


Вуву до юраса 2. 2019-01-13 / 23:38:46
Навіть вже після хрещення К.Р. і ставшим (Кийівською митрополією) Константинополя ...
Вона немала самостійності до 14 ст.
.........
Навіть якщо вона і немала томосу на свою автокефалію ... То все рівно ...
В архівах канцелярі вселенськойі патріархійі повинен бути той історичний акт яки чітко регламентував (визначав) можливості і плвноваження ... Кийівськойі митрополійі навіь в складі вселенського патріархату.
Але ми незнаєм чи той акт є чи нема ?
Як він складений і тд.
От про що мова .

Вуву до юраса 2019-01-13 / 23:22:42
1. Ти зробив велику справу ... Тому що ти зведено і стисло подав всю ту інформацію яку мені перед цим прийшлось вишукувати по різних джерелах.
В такий спосіб багато лінюхів і НЕ обізнаних людей з історією релігійі ... Змогли зрозуміти що і до чого ... І ПРО ЩО МИ СПЕРЕЧАЄМОСЬ.
2. Як ти вже зрозумів ... Я не виступаю проти томоса.
Я проти певних положень яеі ми (наша пуц ... Отримала разом з ним (томосом).
Тут треба розрізняти ... Одне з другим ... Бо це не одне і те саме. Це різні речі.
3. Сам фак хрещення Кийівськойі Русі ... Є (і навпевно що і в той час) БУВ АКТОМ НЕ ТІЛЬКИ САКРАЛЬНИМ ... але і ІСТОРИЧНИМ (епохальним).
Тому ... Під час його проведення мабуть що були представники від матері церкви ... Тбт. Конст. Патріархату.
Які в свою чергу провели молебінь чи провели урочисту службу божу і ПРОВЕЛИ САМ ОБРЯД ХРЕЩЕННЯ.
І вже після цього вона (як новостворена церква повинна була отримати право (дозвіл) на свою діяльність .
Тбт. Томос ... Або який церковний акт.
Бо інакше ми навіть і до тепер не вважались би канонічними хрестиянами. А наша церква (можливоб) називалась або. Старообрядною чи сьаровірською ... Чи ще якоюсь неканонічною.
Від цього треба починати свій пошук.
Бо як дійшло до нас ... "Сказ о полку ігоревім" від 12.ст. 1185.
То так само десь повинен бути і "АКТ ПРИЙОМКИ" ... Хрещення Кийівськойі Русі.
Бо БЕЗ ЦЬОГО НІЯК ... НІ ТОДІ (ще в ті часи) ... НІ ТЕПЕР (як приклад той самий томос).
Ps.
Бо неможе бути так що тепер без томоса НЕМОЖ НІЯК .
А ТОДІ без томоса чи якого акта Було можливо.
Ні ! Це навіть не тема для дискусійі.

jurius 2019-01-13 / 22:21:33
Не було ніяких других чи третіх Томосів є лише один єдиний від 6 січня цього року, як і в усіх православних церков які отримали незалежність від Константинополя чи інших православних центрів в канонічний спосіб. Є велика помилка мислити що якийсь Томос в нас був від часів Володимира. В 988 р. Русь прийняла християнство (навіть не православ'я) з Візантії, ставши церковною територією (Київською митрополією) Константинополя. Русь ніколи не мала церковної самостійності і аж до 14 ст. більшість вищого духовенства, митрополитів і єпископів були греками. Хоча поступово місцеві архієреї витіснили греків, православна церква зберігала підпорядкований статус весь час до 1686 р. Від 1686 р. Київська митрополія влилася до складу РПЦ (писати що 330 р.назад українцям надали митрополію як мінімум некоректно). Зрозуміла річ ніякого Томосу Москва не давала, трактуючи митрополію як частину РПЦ. Автокефалістські тенденції в Великій Україні почали з'являтися лише століття назад і лише тиждень назад ми святкували визнання незалежності українського православ'я і наше православ'я вже не має жодної прив'язки до Москви чи Константинополя. Для відома: щоб отримати церковну незалежність кожна церква має отримати Томос саме з Константинополя незалежно від колишнього підпорядкування (приклад Грузинської православної церкви). Жодна православна церква не припиняє канонічного спілкування з Вселенським патріархом, що і є єдиним символом єдності Православної церкви, Константинополь в даному випадку є більш демократичним ніж Рим, бо католики всього світу (в т.ч.і греко-католики) визнають не тільки авторитет, але й політичну владу Риму.

jurius 2019-01-13 / 18:53:58
Щоб заявляти таке вам треба ретельно вивчати церковну історію, а з цим як бачу проблеми. По перше надання Томосу це і є свідчення визнання церковної незалежності. Наскільки зрозумів з твоїх коментувати, ти ніби є прихильником національної ідентичності та її підтримки з боку населення. Ну принаймні такий сенс твоїх текстів під політичними новинами. Навіщо ж тоді протирічить собі, виступаючи одним фронтом з ольгінськими троллів, яким Томос ПЦУ поперек горла. А тепер спрямують дискусію в фахове русло, нема ніяких підстав сумніватися в хрещення Русі Володимиром як і неканонічно у захопленні РПЦ Київської митрополії в 1686 р. Є звичайно теорії зради, але їх аргументація є смішною як і теоретиків які вважають що Земля не є кулеподібною. Ніколи православ'я в Україні не мало такого статусу як Сербська, Болгарська або Кіпрська. До 1686 р. це була Київська митрополія Вселенського престолу, а після цього року митрополію у складі РПЦ. З цього періоду православ'ю в Україні був нав'язаний чужий устрій, її права поступово звужувалися аж до цілковитої інкорпорації, а Київська колегія перетворилася в цілковито зросійщений і провінційний релігійний заклад імперії - одну з 4-х богословських академій. Після приходу більшовиків наша церква намагалася отримати автокефалію, але дякуючи українським популістам 100-річної давнини Україна втратила шанс на незалежність, а разом з нею і незалежну церкву. Православні попи в УРСР перетворилися в знаряддя Сталіна та ВКП(б), КПРС. Проте православна церква в Польщі в той самий час отримала автокефалію (хочете дізнатися більше про статус і свободи ПЦУ то почитайте які свободи та статус має ПАПЦ і перестаньте нести дурниці про втрату незалежності бо читати смішно). Зараз завдяки неймовірному збігу обставин Україна отримала шанс послабити пропутінське кодло в Україні завдяки здобуттю реальної церковної незалежності, яку не мала НІКОЛИ протягом історії. Ваш вибір або підтримувати Томос і відповідно не суперечити власним словам про важливість і підтримку національної ідентичності, або в пошуці таємної зради паплюжити українську ідентичність разом з ольгінськими троллями і нашими доморощеними москвофілами.

Правка 2019-01-13 / 18:24:42
До останнього абзацу.
... Не канонічною до сьогоднішнього часу ... Як такою.

Вувк до юраса 2019-01-13 / 18:18:48
А ти не будь таким самовпевненим.
Всі церковні справи (не залежно від приналежності) ... Вони не Є публічними .
І розголосу не піддаються .
В тій йіхній ієрархі є свойі внутрішні канони .
І це стосується в першу чергу і фінансовойого питання.
А відносно ковбаси щоб була по 2.20 я не проти ...
як мабуть не проти і багато із тих імбецилів яким показали томос і вних "почало рвати кришу".
Щодо історійі ... То вона настільки покручена і перекручена ... Що йійі досліджувати і вивчати потрібно постійно.
Алеж ми не всі історики ... І це треба памятати також.
Відносно епохальності ... Цей томос він не зовсім епохальний.
Бо як я вже писав ... Коли князь володимир хрестив русь ... То повинні були по цьому хрещенню залишитись акти які це підверджують.
Де вони ? Куди ділись ? В яких архівах ?
Оце була епохальна подія.
Друга епохальна подія була більше 330 років тому коли украйінцям були надали метрополію ... А отже і томос також (повинен десь в архівах бути).
Бо просто так митрополію константинопольський патріархат "не випусує".
Тому цей томос ... Це фактично відновлення історичного факту тойі митрополійі яка в нас вже була.
Це вже є другий томос якщо не третій.

Бо якби це був перший ... То тоді ми малиб мали визнати нашу церкву не канонічною як такою.
В той самий час як вона є канонізованою вже більше 1000 років від часу хрещення Кийівськойі Русі.
Так що подумай своєю головою... А не роби висновки передчасно.

jurius 2019-01-13 / 12:08:35
З одним погоджуюсь, першим абзацем. Якщо троллі люди мають психологічну установку шукати зраду то будь які аргументи марні. Це треба бути повним імбіцилом щоб вважати що Елладська, Кіпрська, Сербська або Болгарська церкви перераховують Константинополь 90% доходів, а ПЦУ має такий самий статус як і вони. Це вам хто сказав, працедавець з Ольгіного? Якщо так тоді зрозуміла природа написаної тупості. І останнє коментар такий як ваш могла залишити лише людина з ковбасними цінностями. Ну що ж шукайте далі ковбасу по 2.20. Успіхів. Нормальні ж адекватні українці, які хоч трохи знають свою історію розуміють історичне і епохальне значення Томос для сучасної історії України, українського народу і світового православ'я. З цих самих причин ця подія найбільше критикується путінським оточенням і його вірними підданими. Всі робимо висновки :)

Степан Крук -Вуву 2019-01-12 / 12:26:10
Істину глаголиш, Вуву!

Вуву 2019-01-12 / 11:00:52
Дійсно не ті часи ... Нема на них ісуса хреста який розігнав був базар що зробили в храмі .
Щоб врізам йім по плечах і спитав ... Іуди іскаріоти продажні ... ЩО ВИ РОБИТЕ ? ... Прикриваючись імям Божим ... набуваєте скарбниці свойі сріблом і золотом.
Чи ви забули козлобороді заповідь його ...
"Не збирайте скарби земні ...
АЛЕ ЗБИРАЙТЕ СКАРБИ НА НЕБІ" !
Бо ніхто не знає свій час.
Забули ???

Вуву 2019-01-12 / 10:47:52
От така вона "материнсько-церковна любов" ...
Де гроші осідають на рахунки ... В шестизначних вимірах.
Але питання для чого і кому ???
Якщо варфоломій вже в такому віці і всі ті решта дідугани синоідальні ... Які і так пожиттєво всім забезпечені яц колись "цк кпрс".
То для чого йім акомулювати мільйонні суми грошей. Хто ними користається ?
В яких цілях ?
Для чого в такий спосіб обкрадати приходи в украйіні на гроші ...
В той самтй час як на закарпатті деревянні церкви розсипаються а грошей не те що на реставрацію ... Навіть на ремонт нема.
Це як по божому ???
Це по християнськи ???
Чи це гарне словоблуддя про ІСТИННУ ВІРУ ...
КОЛИ НАЙВИЩЕ ДУХОВЕНСТВО МАСТИТЬ СЛОВАМИ ЯК МЕДОМ З ВУСТ.
А В ТОЙ САМИЙ ЧАС ВАС ОББИРАЄ ДО ОСТАННЬОЙІ НИТКИ ...
ХІБА ТАК ПОВИННО БУТИ ЩОБ ЦЕРКВА ЯКА ПОТРЕБУЄ ЗНАЧНИХ КОШТІВ НА СВОЄ ВІДРОДЖЕННЯ ... ВІДДАВАЛА ЩЕ БІЛЬШЕ ... АНІЖ ДО ЦЬОГО ЧАСУ ... неканонічній РПЦ МП.???
Це як по божому ???
Та навіть злодійі і бандити такогоб не зробили що в гріхах як в шовках.
А ці ... НІКОМУ НЕ ПІДКОНТРОЛЬНІ ФАНАРНІ ДІДУГАНИ ... раз і "обезкровили нашу церкву ... як новонароджену дитину" .
І господа не побоялись.
Бо христа продали за 30 срібних ...
А ці в папахах видать за мільони $ продали душі дияволу .

НОВИНИ: Різне

15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
» Всі новини