У пріорітетах цьогорічних абітурієнтів УжНУ – медичний, юридичний, історичний, філологічний і туристичний профілі

Вступна кампанія 2018 в УжНУ триває вже понад тиждень. Абітурієнти з усіх районів Закарпаття та інших областей активно подають заяви й визначаються з пріоритетами, щоб вступити на омріяний факультет.

У пріорітетах цьогорічних абітурієнтів УжНУ – медичний, юридичний, історичний, філологічний і туристичний профілі

Як повідомляло Закарпаття онлайн, станом на 15.00 20 липня вже подано 10 315 заяв абітурієнтів за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями підготовки.

Медичний факультет, який завжди вражав числом охочих вступників, зареєстрував поки що загалом 738 заяв на здобуття спеціальностей «Лікувальна справа», «Фармація» та «Сестринська справа». Представники приймальної комісії зізнаються, що цьогоріч значно поменшало заяв на «Лікувальну справу» у зв’язку з підвищенням прохідного балу на цю спеціальність, тож абітурієнти надають перевагу «Фармації». У стоматологічного факультету поки що 130 заяв. На факультеті здоров’я та фізичного виховання виявили бажання навчатися вже 550 вступників. Найбільш популярною спеціальністю тут наразі є «Фізична культура і спорт», яку вподобало дві сотні заявників

Юридичний факультет нараховує більше 700 заяв й очікує ще на нових абітурієнтів. До сотні заяв зареєстровано на економічний факультет. Стосовно факультету суспільних наук, то з кожним днем охочих вчитися тут більшає, – сьогодні таких уже понад півтисячі за різними напрямами.

Чимало абітурієнтів вирішило обрати філологічний факультет. Понад 370 заяв подано на різні профілі філфаку. Найпопулярнішою є спеціальність «Середня освіта» за спеціалізацією «Українська мова та література», яка має 150 заяв на денну та заочну форму навчання. Потроху обирають абітурієнти й можливість навчання за новими освітніми програмами, зокрема на «Українську мова і літературу. Англійську мову і літературу» – 48 заяв, «Українську мову і літературу в закладах загальної середньої освіти з мовами навчання національних меншин» – 8. Стосовно спеціалізацій із вивчення інших слов’янських мов і літератур, ситуація така: «Словацька мова і література» – 15 заяв, «Чеська мова і література» – 16 заяв, «Російська мова і література. Польська мова і література» – 7 заяв. Не відстає й спеціальність «Журналістика»: за напрямом підготовки «Журналістика» подано загалом близько півсотні заяв, на «Рекламу і зв’язки з громадськістю» – до 30 заяв.

Факультет іноземної філології також має добрі показники. Найпопулярніша «Англійська мова та література» – 347 заяв, «Німецька мова та література» має 43 охочих. Зі значним відривом відстає «Французька мова та література» – опанувати цей фах поки що не проти 14 абітурієнтів.

Природничі спеціальності цікавлять теж чималу аудиторію абітурієнтів. Стати студентами хімічного факультету хоче близько сотні вступників. До двох сотень вступників планує обрати біологічний факультет. Близько 180 зареєстрованих заяв нараховує наразі географічний факультет.

Значна кількість заяв надходить і на фізичний факультет. Бажання абітурієнтів опанувати цей нелегкий фах вже засвідчують 194 заяви. Пріоритетними тут є спеціальності, пов’язані з кібербезпекою. Інженерно-технічний факультет теж має вже близько 195 потенційних студентів. Близько трьохсот охочих прагне відчути себе студентами факультету інформаційних технологій.

773 зареєстрованих має факультет історії та міжнародних відносин. Здобувати фах історика прагне 250 абітурієнтів за спеціальністю «Історія та археологія», на «Середню освіту» подало заяви 188 вступників. Нову спеціалізацію «Культурологія» не проти опановувати 67 осіб. Спеціалізації «Міжнародні відносини», «Маркетинг» та «Менеджмент» на цьому факультеті обирають 270 абітурієнтів. Щодо факультету міжнародних економічних відносин, то тут бажає навчатися понад 200 вступників.

Факультет туризму та міжнародних комунікацій сьогодні обирає 444 абітурієнти. Переважають тут вже традиційно спеціальності сфери туризму.

Українсько-угорський навчально-науковий інститут зареєстрував 76 заяв за різними спеціальностями і також очікує більше заяв до завершення вступної кампанії, пише Медіацентр УжНУ.

22 липня 2018р.

Теги: абітурієнти, профілі, УжНУ

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини