Закарпатська вода "Поляна Срібна" – це наше джерело довголіття

Лілія Гераскіна, лікар вищої категорії, кандидат медичних наук:

Закарпатська вода "Поляна Срібна" – це наше джерело довголіття

Сучасна людина піддається постійному впливу токсичних речовин.  На жаль,  уникнути взаємодії  з деякими майже неможливо.

Окрім промисловості, яка забруднює повітря токсинами, а також продукти харчування та воду, є ще й чимало синтетичних хімічних речовин, які знаходяться в переважній більшості продуктів,  які купуємо в супермаркетах  та на ринках. 

Так склалося, що в нашому житті багато хімічних речовин  приносять набагато більше шкоди, аніж дають користі.  Але найбільша небезпека прихована там, де ми навіть не підозрюємо  - у воді, якою ми  користуємося : готуємо їжу, купаємося,  використовуємо в домашньому господарстві,  перемо, п’ємо.

Організм  людини в середньому на 70% складається з води або ж, простіше кажучи, атомів вуглецю та кисню. Вода нам потрібна для того, щоб жити.

Кров, лімфа, ліквор, між клітковинна та внутрішньоклітковинна рідини потребують хорошої, чистої води для нейтралізації токсинів, з якими ми контактуємо постійно.  Вода для організму потрібна як «дешеве» пальне та потужна  дезінтоксикаційна речовина. Найкращий спосіб позбутися токсинів – забезпечити організм найчистішою водою.

Якщо ви не п’єте воду  з колодязя,  який знаходиться на глибині  250 і більше метрів вглиб земної поверхні, то ваш організм забруднений токсичними речовинами, які були скинуті і надалі потрапляють до грунтових вод протягом кількох останніх десятиліть. Перелік токсинів, які постійно забруднюють грунти:  

гербіциди

пестициди

важкі метали

нітрити

азот амонійний

біогенні та органічні сполуки

нафтопродукти

феноли

естроген імітуючі гормони

залишки наркотиків

Якщо ви живете в місті і покладаєтеся на місцеві заводи з переробки води, які надають  для користування чисту воду, то у мене для вас є тривожні новини: ви просто не можете довіряти муніципальним джерелам, щоб забезпечити свої потреби чистою водою.

На сьогоднішній день Україна за якістю  джерел питної води займає 95 місце із 122 країн.  Лідери цього переліку – Фінляндія,  Нова Зеландія, Канада, Великобританія та Японія.  Якість нашої води перебуває на рівні води Ефіопії та Гаїті.  Всього 20% води українці вживають з підземних джерел,  в основному ми беремо рідину з джерел поверхневих. Для 35 мільйонів наших співвітчизників основним джерелом питної води слугують наші дві найбільші водні артерії - Дніпро та Дністер. Для порівняння: у Європі все з точністю до навпаки. Як заявив один з провідних українських вчених у цій галузі: «Дніпро - це стічні води 3-4 категорії». В українські річки викидають величезну кількість неочищених стічних вод, побутових та промислових відходів, дощем туди змиваються пестициди, нітрати, нітрити, солі важких металів тощо.  До того, як потрапити до кожного з нас, вода , звісно ж, проходить очистку на очисних станціях. Втім,  говорити про ці станції, їхнє обладнання та і власне методи очистки води навряд чи варто – і станції,  як і методи очистки рідини вже давно застаріли.

Наразі існує більше 110 хімічних речовин в питній воді, наявність чи відсутність яких жодним  чином не регулюється охороною навколишнього середовища. Наприклад: бензин, пестициди, ліки та багато іншого. До цього всього додайте застарілі каналізаційні системи, котрим, в переважній більшості, більше 70 років.

Професор Київського інституту гідробіології  НАН України Володимир Щербак на прес-конференції, присвяченій стану столичних водойм заявив: «30-40 грамів водорослів на кубічний метр води – це вже не вода. Це – каша. Вода зараз тече гірше, тому що охоронні прибережні санітарні зони масово приватизуються та забудовуються.  Вся  біомаса осідає у водах Дніпра, в околицях міст та великих районних центрів. А в літній сезон, коли стає спекотно,   уже через тиждень після появи, водорості починають відмирати, внаслідок чого до води виділяється вся таблиця Мендєлєєва».

Окрім того,  за словами Володимира Щербака, водорості містять величезну кількість білка, який  в процесі розкладання виділяє токсичні  органічні речовини – феноли та бензоли. І все це потрапляє до жителів України разом з питною водою. Природа реагує на нашу діяльність. І першими реагувати почали водорості. З 80-х років населення великих міст почало збільшуватися, а про створення додаткових очисних споруд ніхто і  не думав. «Існуючі очисні системи та станції аерації уже давно морально застаріли, адже  щороку синтезуються десятки нових хімічних речовин, які потрапляють до води. Про тотальну забудову охоронних зон, величезну кількість ресторанів та готелів на воді я вже мовчу – вся їхня фекальна каналізація потрапляє до Дніпра», – наголосив В. Щербак.

Окремі річки, природні озера та водойми вже зараз можна назвати «мертвими», не зважаючи на це – вони і надалі залишаються джерелом для видобування питної води для мільйонів людей!  Вчених вже давно не дивують «хімічно кастровані» жаби, результат фемінізації самців.  Тобто, в природі зустрічаються самці жаб з яєчниками, що ростуть на сім’яниках. Вчені  пов’язують ці явища з синтетичними гормонами з лікарських препаратів,  які наразі в достатній кількості зустрічаються в наших озерах, річках та джерелах  питного водопостачання.

На думку  В.Щербака, те, що зараз робить «Київводоканал», вкладається в принцип «з вогню в полум’я». «Теперішня Бортницька станція аерації побудована ще в 60-х роках і на сьогоднішній день вона не в змозі очистити воду навіть до тих, дуже умовних діючих норм. Вона не справляється з токсинами.  Тому «Київводоканалу» не залишається іншого, як очищати воду  хлором. А сполуки хлору, котрі ми не фіксуємо, вкрай небезпечні для здоров’я»  - додав експерт. Про інші великі українські міста навіть не хочеться згадувати.

Чи настільки безпечне хлорування води? Якщо ви ще не чули про побічні продукти дезінфекції (ППД), то на це варто звернути особливу увагу. ППД, а не хлор, відповідальні за всі токсичні ефекти хлорованої води. Хлор, сам по собі, є відносно безпечним, але його побічні ефекти, такі як утворення продуктів дезінфекції, є першоджерелом багатьох проблем. В тому числі – порушень репродуктивної функції, розвитку раку і т.д. ППД в 100 разів токсичніші за хлор,  а також порівняно з іншими токсинами та забрудненнями, присутніми у воді.  Так що стакан води із крану на кухні виглядає набагато чистішим, аніж  він є насправді.

Насправді не існує безпечного рівня для багатьох речовин, знайдених у питній воді. В тому числі – важких металів, пестицидів, гербіцидів, гормонів та ПДД. Правда  в тому, що потрібно витратити мільйони, якщо не мільярди гривень, аби забезпечити міське населення насправді чистою питною водою.

Всім добре відомий кругообіг води в природі. Водний цикл пов’язаний з погодними явищами, океанічними течіями, рухом води в  її різноманітних проявах навколо планети. Так і проходить  розчинення та розповсюдження у водних ресурсах найрізноматініших фармацевтичних препаратів, пестицидів та важких металів, таких як ртуть, і т.д. Пройшовши цикл, вода повертається у  вигляді дощу зі всіма шкідливими  домішками.  Всі види забруднюючих речовин були виявлені навіть в арктичних районах, які знаходяться набагато далі від точок виникнення вказаних речовин. Фармацевтичні препарати з природніх водойм впливають на ріст та розвиток всієї флори та фауни. Наприклад, в Техасі токсикологи виявили завищені рівні препарату «Прозак» ( один з найбільш розповсюджених антидепресантів) у тканинах риб,  котрі живуть у водоймах цього штату.  Чисту воду знайти все складніше. Навіть  у віддалених та відносно «незайманих »  регіонах планети.

Але сумна істина ще і в тому, що і хлор, і ППД, й інші токсичні речовини, присутність яких виявлена у міському водопостачанні, становить загрозу і для здоров’я легенів.  Чому? Тому що, коли ви використовуєте воду в душових, ванних кімнатах, посудомийних машинах, тоді відбувається вивільнення сполук хлору, летучих органічних сполук, пестицидів, гербіцидів, –  і все це потрапляє в повітря, яким  ви дихаєте. Приймаючи душ, чи ніжачись у ванні, ви навіть не замислюєтесь над тим, що токсичні речовини з води проникають через шкіру та здійснюють шкідливу дію на організм. Досліди довели: приймаючи душ  протягом 7 хвилин,  на вас впливають атоми хлору, летучі органічні сполуки та інші токсини. Їх вплив більший, ніж якби ви випили 3,5 літрів води з водопроводу .

Чому?

1.     Хлор, який надходить у легені у вигляді хлороформу, канцерогенів та хлориту  (побічного продукту діоксиду хлору), потрапляє в кров миттєво і не встигає нейтралізуватися, оскільки не проходить цикл печінкової детоксикації.

2.     ППД, котрі потрапляють в організм через шкіру, токож потрапляють безпосередньо в кровоносну систему. А тепла чи гаряча вода тільки підсилює ефект поглинання токсичних речовин.

Так що, якщо ви постійно приймаєте душ, тіло стає справжньою губкою для токсинів, які є і у воді, і у повітрі. Шкіра з води отримує всі шкідливі речовини весь час, який ви проводите, ніжачись у гарячій ванній. Для багатьох людей ранковий душ чи вечірня розслаблююча ванна – необхідний елемент щоденного життя.

За оцінками експертів тільки 5% всіх летучих органічних сполук потрапляють в каналізацію. Інші 95 % випаровуються і потрапляють до повітря, яким ви дихаєте, і потім – безпосередньо в кров.

Тому надзвичайно важливим є розуміння , що в організм людини щохвилинно потрапляє величезна кількість токсинів. Готових «вивести» з ладу внутрішні органи.  Сучасні зручності та блага цивілізації іноді зіграють злий жарт: вони не завжди позитивно впливають на наше здоров’я.

Але є і хороша новина: на щастя, більшість токсичних речовин – водорозчинні. Тому наше завдання – знайти джерела чистої, придатної для пиття води.

Вода, котра є на глибині більше 250 метрів, є чистою, тому що природа здійснює багаторівневу очистку води і, як ми знаємо, робить це надзвичайно якісно. На глибині 200 метрів знаходиться гігантський резервуар води. Академік НАН Владислав Гончарук вважає: навіть якщо ми всі помремо під час ядерної війни, то саме з цієї води відтвориться життя, тому що вона захищена природнім способом. Забруднити її неможливо.

Одне з таких унікальних джерел чистої води в Україні – закарпатська вода «Поляна Срібна». Глибина свердловини, з якої її добувають, складає 260 метрів. Це – один із саме тих природніх резервуарів «правильної» води, вживаючи  живильну рідину з котрого ви зможете покращити якість життя, підтримати власне здоров’я, виводити із організму токсичні сполуки (більшість із яких потрапляють в організм із водопровідної мережі),   попереджати розвиток багатьох захворювань (алергії, хвороб суглобів, хворою дихальної системи, шлунково-кишкового тракту та багато інших).

Закарпатська вода «Поляна Срібна» – це наше джерело довголіття. Завдяки сучасним та безпечним  технологіям її видобування у кожного жителя нашої країни з’явилась унікальна можливість відновити та зберегти своє здоров’я   та здоров’я своєї родини.

Починайте свій ранок з ковтка цілющої, чарівної, живої, живильної води «Поляна Срібна», зарядіть себе енергією та здоров’я на цілий день. Будьте здоровими, енергійними та щасливими!

18 червня 2016р.

Теги: вода, Поляна Срібна

Коментарі

А.В. 2016-06-21 / 21:35:32
Вода це не вуглець і кисень, а водень і кисень :-)
Колодязь може бути глибиною 250 м (хоча це не колодязь, а свердловина), а не на глибині.
Пестициди в Закарпатській області виявлені на глибинах до 1000 м

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини