В Ужгороді суд постановив тримати Пилипіва під вартою ще до 9 лютого. На черзі — останнє слово і вирок

Судові слухання у справі Богдана Пилипіва та трьох його товаришів щодо начебто «штурму» будівлі обласного УСБУ із хуліганством та замахом на життя сьогодні перейшли у фазу дебатів. 26 січня судом визначено як день для заключних реплік та останнього слова підсудних. Після — засідання в нарадчій кімнаті та винесення вироку. Тим часом, суд продовжив Богдану Пилипіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 лютого.

В Ужгороді суд постановив тримати Пилипіва під вартою ще до 9 лютого. На черзі — останнє слово і вирок

Сьогодні, 20 січня, суд продовжив слухання справи Богдана Пилипіва та трьох його товаришів, котрі звинувачуються у спробі захоплення будівлі УСБУ, хуліганстві із непокорою працівникам міліції та замаху на життя правоохоронця. Нині відбулись судові дебати, 26 січня визначене як день для реплік та останнього слова обвинувачених, після чого суд видалиться у нарадчу кімнату для винесення кінцевого вироку.

Оскільки ж термін запобіжного заходу для підсудних спливає тоді ж, 26 січня, нині суд вирішив продовжити тримання Богдана Пилипіва під вартою, а інших трьох обвинувачених — під домашнім арештом з електронними засобами контролю. Тоді як сторона обвинувачення клопотала про продовження запобіжного заходу на 60 днів, суд визначив термін у 21 день — до 9 лютого. 

Під час судових дебатів прокурор обласної прокуратури Ілля Ільчук озвучив міри покарання, які обвинувачення просить для підсудних. Так, інкримінуючи Богдану Пилипіву замах на життя працівника правоохоронних органів, хуліганство та носіння й володіння незареєстрованою зброєю, сторона звинувачення просить для підсудного 9 років ув'язнення. У той же час, вину трьох інших обвинувачених прокурор оцінив у 3-4 роки із випробовувальним терміном у 3 роки.

Під час судових дебатів сторона обвинувачення вчергове наголошувала на окремих пунктах та аспектах звинувачення, які не витримували жодної критики, коли слово мали адвокати. Наголошуючи на упередженості досудового слідства, адвокати знову нагадували: після відмови слідчого на етапі досудового розслідування у відкритті матеріалів, захист був змушений звертатись по допомогу до суду, який і зобов'язав слідчого надати можливість стороні захисту ознайомитись із матеріалами справи. Попередню відмову адвокати розцінюють як невдалу у підсумку спробу слідства отримати можливість фальшувати та підміняти матеріали справи. Оці фальсифікації затим проявляться вже під час судових засідань — на прикладі одного з протоколів, який, видається, “дописувався” з потрібними формулюваннями.

Крім того, спростовуючи обвинувачення щодо замаху на життя правоохоронця, захист відзначав: Богдана Пилипіва та постраждалого сержанта Віталія Глузданя у момент стрілянини розділяли лише 4 метри. Якби підсудний, котрий володіє навичками стрільби і вправно поводиться зі зброєю, хотів прицільно влучити у міліціонера, він би з цієї відстані однозначно це здійснив і точно не став би потім надавати пораненому першу невідкладну допомогу, попередньо розрядивши пістолет. І знову відзначили: ні гільзи від табельної зброї правоохоронця (всупереч його заявам про попереджувальний постріл), ні власне його пістолета на місці “не знайшли”, тож нема їх і в матеріалах справи як речових доказів, що унеможливлює їх дослідження. При цьому, нагадали про відмову Віталія Глузданя від матеріальних та моральних претензій із наданням суду відповідної заяви. 

І надалі захист стверджує: досудове розслідування велось упереджено, у матеріалах справи багато оціночних та надуманих формулювань, а звинувачення — необгрунтоване та абсурдне. Підтверджується це й численними доказами, як от записами з камер відеоспостереження, свідченнями чергових УСБУ, опосередковано — ухиленням сторони звинувачення від надання витребовуваних доказів.

20 січня 2015р.

Теги: Пилипів, варта, суд, слово, вирок

Коментарі

Шер Дор 2015-01-26 / 09:29:52
Я взагалі не витрачаю час на коменти, але це унікальний випадок. Читаю коменти і дивуюся. Є очевидні факти мусорського беззаконня. Саме так,я не помилився мусорського. Не важливо де людина працювала і хто кому купляв авто. Тут є факт того, що з людиною намагаються звести рахунки. Той хто ходив на процеси бачив шоу коли прокурор Ільчук намагався відбелити мусорів які фальсифікували справу. Як прокуратура тисне на суд. Яку чухню несе прокурор на процесі. І багато чого іншого. Про це іде мова. А якщо б хтось з Вас шановні опинився на місці Богдана і Вас би обсирали????? Подумайте!!!!! А комент під ніком "Юрист" залишив ніхто інший як Ілля Михайлович Ільчук прокурор прокуратури Закарпатської області.

січовик 2015-01-21 / 12:42:58
юристу

Зразу видно паскудненький ментовський стиль :))

Пилипів, якщо добре пригадую, крім митника був ще підприємцем, власником магазину зброї "Фазан". Тому займися, краще, статками своїх колег-ментів

Таня 2015-01-21 / 12:34:51
Начальнику Альфи Фольксваген купили дружина - як колишня колега Пилипіва по митниці)). Даємо людині 9 років за минуле? А ви впевнені, що самі кришталево чисті і минулим не заробите, із сучасним трактуванням законів міліцією та судом, наприклад, не на 9, а на всі 20 років? І ще я би дуже хотіла побачити відповідь і реакцію вашу, якби стрілянину почали мєнти у ваш бік. Зброю взагалі вже час узаконити. Але, поки цього не сталось, Богдан, до вашого відома, і не заперечує своєї провини у частині носіння саме цього Глока. Як і нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості

Закарпатський патріот до юриста 2015-01-21 / 11:44:24
А на яку зарплатню купив собі новий Фольксваген таурег начальник Альфи, працюючи на державній службі

юрист 2015-01-21 / 11:17:33

Дивлячись на митне минуле Б.Пилипіва (як наслідок - його «хижка» у с. Довге Поле «на зарплатню»), працю зав. складом у «Деці нотаря» П.Чучки (з щоденними поїздками «по справах» у Словаччину, які закінчувалися супроводом бусів «на в’їзд» з товаром на МП «Ужгород»), захоплення недешевим пейнтболом, мені чомусь не здається дивним його п’яний дебош із стрільбою під будівлею СБУ (звичайні понти колишнього митника, який вчився в УжДУ разом із начальником «Альфи» та з його дружиною, яка до того ж була його колишньою колегою по митниці).

Тривала участь у гучних акціях «Правого сектору» на Закарпатті (подекуди із зброєю) теж, думаю, надихала Б.Пилипіва не до культпоходів по бібліотекам.

Проте відмова потерпілого міліціонера В. Глузданя від матеріальних та моральних претензій до колишнього митника дає серйозні юридичні підстави для уникнення їм реального строку.

Моральною, думаю, підставою було б публічне вибачення Б.Пилипіва перед В.Глузданьом , з одночасним визнанням неприпустимості протизаконного носіння та застосування зброї проти правоохоронців та громадян взагалі, що допомогло би суду прийняти законне виважене рішення.

І головне, це було би по-справжньому дорослим вчинком чоловіка, батька, сина, родича та товариша, на прикладі якого не ганьба було би виховувати і онуків.

Таня 2015-01-20 / 21:59:06
В цивілізованому світі поліція не займається провокаціями та підставами. А тому, в тому вигляді, в якому це трапилось в Ужгороді, там таке навряд би сталось. Щодо пяний - ви аналіз крові у людини брали, ментовські версії споживаєте чи просто потріпатись закортіло?

Данків 2015-01-20 / 21:02:15
Як прореагували би в Європі чи Америці, якби п"яний чоловік біля входу в приміщення спецслужби поранив поліцейського? Його би тупо пристрелили.

май русин 2015-01-20 / 19:47:37
Будуть ищи сисі прокурори висіти ги игрушки на смереци

Бенца 2015-01-20 / 19:11:36
З подивом прочитав про те, що старий маразматик і алканавт Прокурорський якого треба люструвати Ілько просить 9 років для Богдана це мерзко просто і несправедливо! І думаю буде з цього велика проблема в майбутньому

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини