Першим проректором УжНУ стане В.Лемак

Сьогодні, 7 лютого, на засіданні Вченої ради Ужгородського національного університету на пропозицію ректора Федора Ващука було обрано першого проректора УжНУ. Ним став доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук Василь Лемак.

Першим проректором УжНУ стане В.Лемак

Точніше йдеться про подання на обрання на посаду. Тепер кандидатура Василя Лемака ще має пройти погодження в Міністерстві oсвіти і науки, молоді та спорту України.

За інформацією Закарпаття онлайн, ближчим часом саме В.Лемакові доведеться виконувати обовязки ректора УжНУ -- з понеділка Ф.Ващук перебуватиме на лікарняному.

Нагадаємо, що вчор, 6 лютого, ще одним, 7 за рахунком, проректором УжНУ було призначено екс-декана стоматологічного факультету УжНУ Юрія Пересту.

А сьогодні було опубліковано розпорядження Міністерства oсвіти і науки, молоді та спорту України про приєднання до УжНУ Закарпатського державного університету.

07 лютого 2013р.

Теги: Лемак, проректор, УжНУ

Коментарі

*** 2013-03-14 / 21:31:00
Пані МММ із ЗакДУ,ходить по філіалам і кошмарить людей , хіба це не порушення прав працюючих в УжНУ , невже юристи не в курсі ? яке знущання аж до самогубства.

886 2013-03-14 / 21:19:39
ДО Ірини , Миколі Палінчаку залишилося іти бити поклони у греко-католицьку церкву ! А там , де релігія науки . освіти нема є релігійний маразм. Маразматики із універика!Ірино , ви знаєте ,що Микола був секретарем комсомольської організації , а зараз пише закони про релігію.КРУТО ! нічого не скажеш!

ВАСЯ 2013-02-22 / 17:26:59
У минулому номері «РІО» надрукувало сенсаційний матеріал «Хто розвалював УжНУ?». Замість відповіді було поміщено велике кольорове фото, мабуть, для опізнання.

Це фото відомого угорського академіка Віталія Ніколайчука, котрий влітку 2012 року виконував обов'язки ректора УжНУ. Він розказав про багатомільйонну шкоду, заподіяну університету керівниками його рівня. Водночас Ніколайчук приховав, що, будучи в.о. ректора, відсудив в УжНУ для себе 100 тисяч гривень.

Підстав для цього не було. Ніколайчук заблокував подання університетом апеляції. Тут є ознаки корупції. Вийшло, що УжНУ йому винен зарплату за двома основними місцями роботи за кілька років. Вибила гроші з УжНУ для Ніколайчука виконавча служба, котра з університету візьме додатково 10% від 100 тисяч. Якщо взяти до уваги всі нарахування, то Ніколайчук «взув» УжНУ на рівному місці на 150 тисяч гривень. Скільки це «дитячих грошей» – стипендій кожен порахує. Крім того, за літо він збільшив борги університету десь на 300 тисяч гривень, бо «на бороду» робив ремонти своїх кабінетів у ректораті та біофаці. УжНУ пощастило, що правління Ніколайчука стало короткочасним, інакше університет, словами професора Юрія Мигалини, був би вже повним банкрутом. Куди потратить Ніколайчук вибиті з УжНУ 100 тисяч? Якщо не буде жадібним, то все до копієчки віддасть на свій улюблений зоологічний музей. Чи не так, пане академіку?

студент 2013-02-11 / 20:30:38
У ректорат справді не хочеться заходити ! Ніби утрачено усе ЛЮДСЬКЕ! НЕМА кому сказати ,добрий день, дуже страшно жити , коли не хочеться бажати доброго дня.

студент 2013-02-11 / 20:11:02
ШАНОВНІ про яку заздрість ви кажете є реальність жахпива ; СТУДЕНТИ НЕ ВЧАТЬСЯ 2-А МІСЯЦІ. Це ,що таке , а де ЮРИСТИ?? ЧОМУ університет 2-а місяці не працює , а де юристи, компетентні науковці , чому не розбираються у ситуації ??ХТО допустив такий ХАОС???

Нік до студента 2013-02-11 / 12:23:19
п. Стеденте, Ви хоч один наказ бачили, який підготував п. Лемак? Такого "грамотея", як п. Лемак дійсно ще й треба пошукати. І таке чмо буде першим проректором? Пісец повний.......

Студент 2013-02-10 / 03:16:16
Василь Васильович гідний кандидат на йю посаду!
а всі коментатори заздрісні падлюки!
я думаю В.В ваші коментарі в упор не йдуть)

Ірина 2013-02-09 / 22:13:11
Заздрісникам Миколи Палінчака хочу сказати, що він є чесною і порядною людиною. Науковцем, який особисто працює над своїми науковими працями.Прекрасним менеджером та керівником, який користується повагою у колектива та студентів.

ммм 2013-02-09 / 01:45:21
Лемак молодець! грамотний! розсудливий! а ви йому заздрите!

МІША 2013-02-08 / 23:02:27
Влада у цій країні реально управляє тільки фіскальними та репресивними органами. Ні природними, ні фінансовими, ні земельними, ні трудовими ресурсами не управляє. Не управляє виробництвом, практично не управляє нічим, бо не ВОЛОДІЄ предетами управління. Не управляє навіть якимись процесами в суспільстві. Люди без реального досвіду управління хоть чим-небудь приходять у владу - це кінець поняття ВЛАДИ, кінець державі...
Ниборята можете уже класти на УжНУ хрест.Треба було нарас го нидопустити а уже пізно пити "Боржомі".Буде у вас -"ВащНУ"
Думаю ця ідея не пройде. Держуправлінців випускає Нац.академія держ.управління при През.України та її регіональні інститути. Їм конкурента не треба. Гибле діло як на мене

Луні.Так це із роду фантастики,але факт.Давно пора надавати освітню послугу даного напряму.Вас, мабуть душить "жаба"
Це просто жах.Кому потрібні ці балаболки, це не спеціальність нічого конкретного.Будуть магістри із держ.управління такі як і кандидати наук із держ. управління, які підсунулди свиню ректору.
Може хоч так наш Грицик вищу освіту отримає. А то знову преться головою РДА з купленим на Хрещатику дипломом.
«Тема», в принципі, якщо чесно, не погана. І не кожний ректор зараз це в Києві «проб’є »…
Якби ж, звісно, за нею не стояв Ф.Ващук, ще той «бізнесмен».
Але з «поганої вівці, хоч шерсті клок»…
Це показник покращення УжНУ? Краще б відкривали технічні та інженерні спеціальності, або ті які сьогодні портребує промисловість,виробництво, пов"язане з харчовими технологіями чи щось пов"язане з ІТ-технологіями.
Треба вивчати специфіку регіону,попит на робітничі спеціальності.
Чиновників стільки ,як грибів дурних, яких треба знищувати.Армія дипломованих економістів,юристів пруд пруди,на біржі їх вже не реєструють.Та ще Ващук придумав нову спеціальність державних службовців різного профілю...Новації по -ващуківські...

...Треба якось бабло собирати на зарплату викладачам!...


...А ще Офіцинського зробити завідувачем цієї кафедри! Він ТАРИФИ добре знає (посом нонче диплом нардепа)! І випусникам кафедри давати направлення на роботу у Верховну зРаду!
Кошмар! Во всем мире чтят налогоплательщиков и сокращают гос аппарат,а здесь наоборот еще один инкубатор -расплодник чиновников-взяточников сделали.Хотя с таким ректорм неудивительно,"бабло" надо зарабатывать,какя там наука.

ВЕГЕШ 2013-02-08 / 22:59:20
Говорячи про злиття університетів, ректор зазначив: «Що стосується закриття, відкриття, об’єднання факультетів, то цього семестру жодних таких планів не передбачено. Щодо об’єднання університетів: почекаємо закону «Про вищу освіту». Об’єднання неминуче, але це буде не об’єднання, а приєднання – з юридичної точки зору це велика різниця».

Так, в разі приєднання, за словами ректора УжНУ, буде можливість зберегти для університета статус національного, інакше ж за процедурою доведеться такого статусу позбавитись, а затим – знову підтверджувати. А ЩО ЗАРАЗ ДУМАЄ про. ЛЕМАК з цього приводу?

ВЕГЕШ 2013-02-08 / 22:57:03
Говорячи про злиття університетів, ректор зазначив: «Що стосується закриття, відкриття, об’єднання факультетів, то цього семестру жодних таких планів не передбачено. Щодо об’єднання університетів: почекаємо закону «Про вищу освіту». Об’єднання неминуче, але це буде не об’єднання, а приєднання – з юридичної точки зору це велика різниця».

Так, в разі приєднання, за словами ректора УжНУ, буде можливість зберегти для університета статус національного, інакше ж за процедурою доведеться такого статусу позбавитись, а затим – знову підтверджувати. А ЩО ЗАРАЗ ДУМАЄ про. ЛЕМАК з цього приводу?

до ЛЕМАКА 2013-02-08 / 22:54:06
Нову незаконну ініціативу ректора УжНУ Федора Ващука, оприлюднила прес-служба УжНУ Після того, як його імідж суттєво похитнувся через невиконання передвиборчих обіцянок, скорочення зарплат і стипендій, Ф.Ващук вирішив компенсувати ситуацію "безпрецедентною угодою з трудовим колективом, у якій керівництвом вишу закладено ряд пільг і преференцій для професорко-викладацького складу та інших працівників УжНУ".
ЧОМУ пане професоре ви мовчите?

ПРОКУРОР 2013-02-08 / 22:52:56
ВАСЯ далеко піде....

ЮРА 2013-02-08 / 22:50:20
Поки п. Ващук буде лижуватися Лемака заставлять "розібратись" з стипендіями студентів та з приєднанням ЗАКДу до УЖНу. Замість двох юридичних факультетів зробити один, замість двох деканів залишити одного і т.д., а потім Федя приїде і знову скаже, що він не вкурсі і про стипендії і про реформаторскі накази, щодо приєднання-об"єднання двох вузів, мол це все зробив Лемак. Одним словом хитрожопа сволоч. А Лемак-маріонетка повинен це зробити і доказати п. Ващуку, що він "гідно" займає посаду першого проректора, хоча ще недавно ректор Ващук говорив, що першого не призначатиме, у нього будуть всі проректори рівні, але звичайно така постановка питання ніяк не влаштовувала амбіційного Лемака. НАКІНЕЦЬ юрфак заспокоїться

ПРОКУРОР 2013-02-08 / 22:47:51
ВАСЯ далеко піде....

депутат-письменник Михайло 2013-02-08 / 22:46:11

Дорогий Василь Васильович, щиро вітаю ВАС із цим заслуженим підвищенням. Ви ж знаєте, що я завжди із великою шаною ставився до всіх Ваших починань і завжди їх підтримував, а інколи старався їх повторити. Скажу відверто Ви - ГЕНІЙ!!! Сподіваюсь, що наша дружба стане тепер ще міцнішою і маю надію, на те що наша співпраця буде дуже плідною. І ще прошу Вас не звертати увагу на моє вітання адресоване Пересті (просто я не зорієнтувався хто буде першим проректором), сподіваюсь Ви мене пробачете.
З повагою Ваш щирий друг Михайло Р.

senior 2013-02-08 / 22:43:38
Такого в УжНУ ще не було - за якихось два-три місяці зруйнувати те, що було збудовано ректорами Дмитром Венедиктовичем Чепуром, Володимиром Івановичем Лендьелом, Володимиром Юлієвичем Сливкою… Тому закономірно, що за цей короткий час теперішнє керівництво УжНУ завоювало небувалу в історії УжНУ “популярність” і легендарну “славу”.
Спочатку були обіцянки студентам, викладачам: і про повагу до студентів, і про райдужні перспективи “класичного університету” і про “Закарпатську Сорбонну” і зрештою про фінансування.
Що маємо в результаті реформаторських діянь – хаос, безлад. РЕКВІЄМ.
Природна реакція на такий менеджмент не забарилася - скарги студентів на хабарництво, недвозначні написи-погрози на стінах ректорату, сумніви стосовно наукових досягнень ректора і проректорів. А що далі, якщо навіть ваші покровителі з Міносвіти, прокуратури, однопартійні “здають” вас.
Прізвища тих, кого вважають винними у такій ситуації відомі – теперішнє керівництво УжНУ. З особливою “любов’ю” згадують проректорів Лемака та Офіцінського.
Але здається, що СЕАНС МАСОВОГО ГІПНОЗУ ЗАВЕРШИВСЯ. Першими забили на сполох студенти.
І таки добилися свого.
Колеги-викладачі, адже переважна більшість із Вас не лише висококваліфіковані педагоги визнані науковці і насамперед порядні люди – невже будемо просто спостерігати? Хотілося б абстрагуватися від тієї реалії, яка нас оточує в УжНУ - чи не так ?… та й власне інстинкт самозбреженння підказує: “треба перечекати” ! Не вдасться ! Невдовзі доберуться і до Вас. Так, є що втрачати. Але додам: ВСІ ПОМИРАЮТЬ, АЛЕ НЕ ВСІ НАСПРАВДІ ЖИВУТЬ.
І на завершення. Звісно, при бажанні можна звинувачувати ЗМІ, зокрема Закарпатття онлайнm в упередженості по відношенню до керівництва УжНУ. Проте саме керівники УжНУ своєю “реформаторською” діяльністю дають багатий матеріал для ЗМі. Останнім залишається лише його зібрати, проаналізувати і опублікувати.

senior 2013-02-08 / 22:38:54

Мимоволі напрошується коментар щодо “молодої команди” керівників УжНУ, і то не мій.

Проказница-Мартышка,
Осел,
Козел
Да косолапый Мишка
Затеяли сыграть Квартет.
Достали нот, баса, альта, две скрипки
И сели на лужок под липки,-
Пленять своим искусством свет.
Ударили в смычки, дерут, а толку нет.
"Стой, братцы, стой! - кричит Мартышка. -
Погодите!
Как музыке идти? Ведь вы не так сидите.
*****
А все-таки Квартет нейдет на лад.
Вот пуще прежнего пошли у них разборы
И споры,
Кому и как сидеть.
Случилось Соловью на шум их прилететь.
Тут с просьбой все к нему, чтоб их решить сомненье.
"Пожалуй,- говорят,- возьми на час терпенье,
Чтобы Квартет в порядок наш привесть:
И ноты есть у нас, и инструменты есть,
Скажи лишь, как нам сесть!" -
"Чтоб музыкантом быть, так надобно уменье
И уши ваших понежней,-
Им отвечает Соловей,-
А вы, друзья, как ни садитесь;
Всё в музыканты не годитесь".
“Квартет” А.И.Крылов

senior 2013-02-08 / 22:32:22

Мимоволі напрошується коментар щодо “молодої команди” керівників УжНУ, і то не мій.

Проказница-Мартышка,
Осел,
Козел
Да косолапый Мишка
Затеяли сыграть Квартет.
Достали нот, баса, альта, две скрипки
И сели на лужок под липки,-
Пленять своим искусством свет.
Ударили в смычки, дерут, а толку нет.
"Стой, братцы, стой! - кричит Мартышка. -
Погодите!
Как музыке идти? Ведь вы не так сидите.
*****
А все-таки Квартет нейдет на лад.
Вот пуще прежнего пошли у них разборы
И споры,
Кому и как сидеть.
Случилось Соловью на шум их прилететь.
Тут с просьбой все к нему, чтоб их решить сомненье.
"Пожалуй,- говорят,- возьми на час терпенье,
Чтобы Квартет в порядок наш привесть:
И ноты есть у нас, и инструменты есть,
Скажи лишь, как нам сесть!" -
"Чтоб музыкантом быть, так надобно уменье
И уши ваших понежней,-
Им отвечает Соловей,-
А вы, друзья, как ни садитесь;
Всё в музыканты не годитесь".
“Квартет” А.И.Крылов

НОВИНИ: Соціо

11:33
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
» Всі новини