Сьогодні нам – вже три!

Нам – це молодіжній секції «Товариства «Закарпатці у м. Києві». Саме 28 березня 2009 р. на засіданні Ради Товариства було офіційно затверджено створення молодіжної секції, «Молодіжки», як ми називаємо наших молодих «київських закарпатців». Тоді ж головою молодих за їх же рекомендацією було обрано Євгена Шиндру, молодого і активного юриста зі Сваляви. У перших заступниках у Жені ходить не менш активний, але вже відомий як в Києві, так і на Закарпатті юрист із Верхнього Водяного Іван Магей…

Раніш ми в Товаристві не відокремлювали  нашу молодь в окремий осередок, працювали разом. Але сучасна молодь взагалі, а наша, закарпатська, зокрема, дуже активна. Вони самі й організувались, і ми переконались, що це добре. Адже в них є свої інтереси, свої погляди на життя, свої перспективи і, що головне, свої проблеми, дуже серйозні проблеми – працевлаштування, побут, житло, створення сім’ї…  Ми, старші, всіляко стараємось допомогти їм у вирішенні їх проблем.  Вони  «просувають» наше товариство в різних спортивних змаганнях, фестивалях, толоках, конференціях, громадських заходах міста. Важко уявити собі, як би виглядало наше земляцтво на «Днях Києва», на шорічному святі земляцтв в Києві, на земляцьких фестивалях в Пирогові…                                                                    

Хотів би подякувати батькам і рідним, школам-вчиталям і друзям, які виховали прекрасних дітей наших закарпатських, які вчаться і вже працюють в Київі і є активними членами нашого «закарпатського гнізда». Зокрема хочу назвати таких, далеко не всіх, активістів Товариства:                                             

- Лазаревич Олеся з Мукачева,  аспірантка кафедри держстандарта в Національному аграрному університеті, кандидат в майстри спорту з боксу;

- Яковлюк Надя з Мукачева, юрист-магістр, вже працює як адвокат;

- Мамалига Наталія з Хуста,  юрист-магістр, готовий адвокат;

- Марчук Роман з Ужгорода, юрист-магістр, працює в одному з юридичних Комітетів Верховної ради України;

- Марчук Інна з Ужгорода, юрист, працює у Вищій раді юстиції України, держслужбовець;

- Ковбаснюк  Юра з Косівської Поляни, лікар, вже викладає в Київському медінституті ім. О.Богомольця, вчиться в докторантурі у нашого ж знаменитого вченого, професора з Ясіня  В.З. Нетяженка:

- Кувик Тетяна з Лазощини, економіст-міжнародник, поліглот, майбутній молодий дипломат;

- Кувік Анатолій з тієї ж Лазощини (брат Тетяни), офіцер;

- Гундертайло Богдан з нашої Гуцулщини, лікар-пульмонолог;

-  Ільницький Мирослав з Мукачева, фармацевт;

- Сенюк Мар’яна з Рахова, вже відомий нотаріус в Києві;

- Григорчак  Галина з Рахова, солістка Київського театру оперети, де виконує ведучі ролі в спектаклях…

На жаль, не можу назвати всіх активних і дуже активних молодих наших земляків, але повірте, наша «Молодіжка» нараховую кілька сотень молодих людей, вихідців з Закарпаття, які живуть, вчаться, працюють в Києві. До організації молодіжного осередку молоддю Товариства «керував»  молодий на той час мукачівець Юрко Габорець, лікар, але вже і кандидат медичних наук.    

Ще і ще раз дякую мамам-татам за прекрасних дітей. Ними можна і слід пишатись. З такою молоддю, хочу вірити, Україна має майбутнє!..

м. Київ, 28 березня 2012 р.

28 березня 2012р.

Теги: закарпатці

Коментарі

Патріарх 2012-04-07 / 15:05:41
А де наша "Вельмишановна" пані Марія? Ковбаси та шовдрі переїла, чи може рябчики задавили?

закарпатська киянка 2012-04-01 / 12:28:05
Пані Маріє, як то кажуть, кожен судить сам по собі. Якщо Вам не вдалось досягнути висот то не треба обмовляти інших, що вони такі-сякі. Треба прямувати до мети і прагнути досягнути чогось кращого, а не засиджуватись на одному місці.

чужинець 2012-03-31 / 20:22:06
Дай Боже молодим щасливої дороги!.. Неважно - в Києві, Відні, Берліні чи Мілані... Якщо в них все буде добре- то і нам має бути радість. Ми ж не хочемо бачити їх заручниками наших боргів перед історією?.. Щиро вітаю!

Патріарх 2012-03-31 / 17:22:53
Вельми шановна, Ви, наша пані Маріє - «Меломанко», шо бисьмо робили без Вашої Закарпатської гризоти ? Навіть не знаю. Так шо їжте свою шовдрю з ковбасов та не судіть других по собі. Бувайте здорові.

Марія 2012-03-31 / 13:07:55
У кількох реченнях нескупо помилок... І це у людини з вищою київською (очевидно) освітою. Перспективні ви наші. Та й нема чому там заздрити. Сидіть собі у Києві, на арендованих квартирах, ностальгуйте по "чарівному Закарпаттю", час від часу тусуйтеся у своєму Товаристві, та не хворійте манією величі стосовно свого ж... А злоби і заздрості у мені, повірте анітрохи щодо Вас нема. Просто "музика навєяла", як то кажуть...

Іван Магей 2012-03-31 / 00:51:21
невідмовлюся як що ,,, на Великдень шовдаря і ковбаски перспективним зажинети... буде смачно... адже наша шовдра закарпацька най смачна і ковбаска теж... пошліт нам пані Марія ... буду Вам дуже вдячний... а доречі невідмовлюся і від вина... заздрість це національна героїня Зак.....Я.

Марія 2012-03-30 / 12:50:02
Соромлюся й плачу.

Faust 2012-03-30 / 08:33:31
Мені жаль Вас, пані Маріє, у Вас злості і заздрощів більше, ніж інтелекта (я вже не говорю про розум)...

читач 2012-03-29 / 22:39:59
о таке закарпаття. Зато молодь і тікає в киів

читач 2012-03-29 / 22:37:13
що влаштуватися на роботу потрібно дати хабаря щоб втриматися на робочому місті також керівництву потрібно враховувати і здавати дань. керівник говорить потрібно на верх передавати.

Стриж 2012-03-29 / 13:08:09
Я б учився і працював в Ужгороді, так хабарі беруть дуже великі.

Марія 2012-03-29 / 12:39:21
Прикро, що уся ця чудова -пречудова молодь не Закарпаття розбудовує, а обрала Кієфф для кар"єрного росту, бо, бач, там "пєрспєктів больше..." А мами-тати чудових дітей годують дома сяку-таку худобинку, аби на Великдень шовдаря і ковбаски своїм перспективним загнати. Бо в них, панімаєш, кар"єра.