Сам моря не вип’єш

Щось останнім часом мене «поперло» на тематику благоустрою. Це навіть сьогодні за кавою зауважив і закарпатський блогер №1 Сашко Богданов. Так і сказав: «Ну, старый, тебя и прет.» А як же ж не перти, якщо «оте-во» уже просто в очі лізе. Спотикаєшся об нього, шпортаєшся і грузнеш. А раніше було не так? Раніше ми цього не помічали? Не бачили? Бачили. Скажу про себе особисто. Не мав я віри що стара влада хоче щось зробити з цим. І не вірив що може. У сенсі «політичної волі», як зараз заведено казати. Бо збудувати «кільце» і назвати його проспектом це одне, а дати воду не по графіку і вивезти сміття – зовсім інше.

Сьогодні черговий раз "прорвало". Бо заїхав у власний двір і зрозумів, що паркуватися доведеться між двома кучугурами зітлілого мокрого листя, що вже частково перетворилося на компост. Лежить просто на асфальті, на прибордюрній лінії. Ну і я якось типу психанув і пішов у ЖЕК. Але втрапив туди не зразу. Дорогою зустрів настільки чудовий сюжет, що фотоапарату виявилося мало, щоб передати всю красу і неповторність унікального абсурду. Уявість собі: з одного боку базар "Білочка", з іншого – житловий квартал по Заньковецькій. Між ними – крутий спортклуб "Дюна", біля якого завжди повно крутих тачок. А ще – гаражний кооператив і пішохідний провулок, з трафіком (на око) кількасот людей на день. Ну а посеред всього цього ансамблю – краса, про яку, власне, і відео. Додивіться до кінця. Тривалість усього дві хвилинки, а найцікавіше на останніх 10-ти секундах.

Якщо ЖЕК не в змозі навести порядок у себе перед ґанком, як ми можемо очікувати порядку у наших дворах? Без особливої надії зайшов таки у ЖЕК. Поговорив з секретаркою начальника. Вона подивилася відео, скрушно похитала головою, позітхала. Послухала про кучугули листя, що пріють у дворах і про купу сміття біля контейнерів для його збору. Сказала: за це відповідає Василь Іванович, але його немає зараз (на годиннику 16:15). "Якщо хочете – приходьте завтра з 10-ї". "Не хочу", -- запевнив її. І пішов. Дорогою назад дозняв кілька кадрів, які б внесли остаточну ясність про ситуацію у житловому кварталі, що поруч із діловим центром міста і пішов додому пити валер'янку і їсти "хліб з маргарином".

 

 

Що? Взяти у руки лопату і самому покидати листя з асфальту на газон? І випити ту баюру, яку ви бачили на відео?

Я, може, й можу. Але краще я дочекаюся моменту, коли мер здійснюватиме об'їзд лівобережної частини міста і насмілюся запросити його у наш квартал. Без прохань і претензій. Просто щоб був у курсі. І, якщо пощастить, розповім як у день виборів на місці цієї ось кучугури стояли кандидати у депутати Інна Конар і Євген Прозор і ділили електорат.

Поділили?

Я розумію, що проблем у місті море, а тут я зі своїми дрібницями. Сміття, калюжі... У людей он тепла немає, на центральних вулицях люки відкриті... Ну... вибачте. Буду і далі паркуватися між двома кучугурами листя і чекати Василя Івановича з 10-ї. Це Україна, а я забувся, вибачте...

Олександр Попович, Закарпаття онлайн.Блоги
23 листопада 2010р.

Теги: Ужгород, сміття, місто, соціо, ми

Коментарі

Жильці 2010-11-25 / 11:21:00
жителі районів самі винуваті. Продаються за 150 гривень, хай самі за себе і дбають

Ол. Попович 2010-11-24 / 10:25:00
2 Інна:
Пані Інно, підзорюю що за цим ніком Інна Конар. Ви собі НЕ уявляєте як досадно, що по нашому округу пройшла людина, діяльності якої я не бачу. А ВЖЕ мав би. Щодо Вас і Євгена... Вашу активність я бачив і трохи знаю про Вашу роботу. Євгена Прозора я зустрів під Падіюном у вечір, коли намагалися вивезти бюлетені ДО оголошення результатів виборів. Ви небайдужа і він небайдужий, хоч у день виборів ви і дуже сперечалися і воювали. Чому ж тоді наш "електорат" обрав когось, про кого ми не почуємо жодного разу наступні 4 роки? Може тоді наш електорат заслужив такого депутара у Раді, а також ці баюри і кучугури? Хай тепер за ці 150 гривень які давно проїли дивляться 4 роки на все це...
Ну і... Даруйте що згадав вас "всУє". Просто місце "те саме". І дуже сумно від усього цього.

2010-11-23 / 21:54:00
Майже, як у "Гірчичному зерні". По біблейськи "зерно", але занадто гірко. Особливо, коли голову трішки піднімеш уверх. Кучугури, задрипані стіни- одна мелодія за 150 грн.

Інна 2010-11-23 / 21:47:00
Пане Олександр, поки Конар і Прозор аналізували "дуже демократичний" процес виборів, електорат ділив "чесно заробленні" 150грн. ПОДІЛИЛИ ? А листя таке м'яке, вода - мокра, осінь -золота.

Ол. Попович 2010-11-23 / 21:44:00
2 Алла:
Та вже якось і незручно брати участь. Бо певно скажуть що "використав службове становище" і т.п. Але... Така у мене робота. Вскрывать и обличать. :) Об що спіткнувся "о том и пою".

Алла 2010-11-23 / 21:32:00
Сашко... я всьо поняла... ;)
і не забудь - у п"ятницю - об"їзд!)

2010-11-23 / 20:21:00
управляющим невеличкого відділенням ВТБ-банку (їх понизили до рівня відділення ще минулого року і підпорядкували Львову). Минулого року пробував відкрити там рахунок. Так на місцевому рівні нічого не можуть зробити. 5-ть разпосилали документи у Львів. Потім я плюнув і пішов у рідний Комінвест.

2010-11-23 / 20:18:00
Ритонько а ти кого представлятимеш? Бабло вкрадене тобы Балога не простить:)

Рита 2010-11-23 / 19:56:00
Проспект представляет Степан Нимчук, ЕЦ. Управляющий ВТБ банком.

читач 2010-11-23 / 19:22:00
так хто представляє Проспект у міській раді?

йо камон 2010-11-23 / 18:47:00
ага, до слів Юри додам, шо новий проспект - це ше просто дуже халтурно поставлені дорожні знаки, розмітки нема, асфальт - кривий, і ніякий він зовсім не проспект... от є з чим порівняти. в неділю був у Львові - початок Сахарова - образець. приємно кетирювати)

Юрій Лівак 2010-11-23 / 18:25:00
А чом би й не пішов завтра до Жеку?
І заради справедливості уточню, що "новий проспект" - це не лише круг, а й дві парковки)
Ну і доріжка з лавицями та ліхтарями, і медвед

местный 2010-11-23 / 18:22:00
2автор: так не только ЖЭКи уделяют нас аж СТОЛЬКО своего драгоценного времени. а другие госучреждения... в паспортном столе, например, давненько не были?

т.е. накатившее на Вас желание разобраться с ЖКХ понятно, но это масенькая составляющяя огромного государственного механизма, оставшегося без каких-то кардинальных изменений со времен СССР. принцип работы его прост: граждане для государства, а не государство для граждан.
менять нужно весь механизм.

Ол. Попович 2010-11-23 / 18:11:00
А ще мені цікаво чому ЖЕК, який живе за наші податки і квартплату з 40-годинного робочого тижня уділяє нам, громадянам, на "прийом" всього тричі по 2 годинки. 15 відсотків свого робочого часу. Решту часу вони ЩО роблять?