Ріплянку й нині готують чи не в кожній хаті. Основним продуктом для неї є картопля, яку в селі називають ріпа. Від цього слова і походить назва страви.
Крім картоплі, до її складу входять кукурудзяна мука та манка. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи токаняником. Їдять із бринзою, фріґою, яєчнею та різноманітними підливами з м’яса, сметани, грибів.
Захід організовує комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури» Закарпатської обласної ради в рамках реалізації грантового проекту за підтримки Українського культурного фонду.
А продовж 8-9 червня на території музейного комплексу "Старе село" у Колочаві триватиме гастронрмічний фестиваль, присвячений саме ріплянці.