Наша боротьба

Раїса Дмитрівна Нодь, керуюча справами виконавчого апарату Виноградівської районної ради, минулого тижня опинилася в центрі «зарплатного» скандалу, який, по суті, став причиною зриву 4 сесії 6 скликання Виноградівської райради. Депутати від фракції Партії регіонів апелювали до колег депутатів, а згодом і до громадськості району та області, вказуючи на мегазарплату вірного сподвижника голови райради Любімова. Скандал, як багато хто вважає, «роздутий» саме з метою дискредитувати політичного суперника і вже традиційну кістку в горлі виноградівських елітних вершків – п. Любімова.

Наша боротьба

Ми звернулися до Раїси Дмитрівни за коментарем і, можливо, з оприлюдненням дійсної суми та відповідних пояснень. Але наступного дня, коли мало відбутися інтерв'ю, Раїса Дмитрівна запропонувала замість цифр текст. А ми пропонуємо його вам. Може з нього щось вдасться зрозуміти?   Наша боротьба  У березні цього року виповнюється шоста річниця нашої спільної роботи з головою Виноградівської районної ради О. Любімовим . Спочатку я працювала керівником апарату районної державної адміністрації і вже чотири з половиною роки працюю керуючою справами виконавчого апарату районної ради. До цього мала 10-ти річний досвід роботи у виконавчому апараті районної ради.

Я чому заглядаю в історію своєї трудової діяльності.

Розвиток усіх подій, що продовжуються ось уже шість років, розпочався тоді, коли О. Любімов став головою державної адміністрації. На чолі депутатського корпусу районної ради четвертого скликання був Михайло Петрович Довжанин.

Як відомо, двовладдя часто приводить до непорозуміння.

Молодого, недосвідченого, активного учасника помаранчевої революції кинуло тодішнє керівництво секретаріату Президента на поїдання акулам районного політикуму. Хочу сказати, що працювати біля нього всі ці роки було дуже і дуже важко. Чому саме?

 Тодішній голова районної ради М. Довжанин побачив у цьому молодому, енергійному, наполегливому керівнику свого опонента на виборах до районної ради у березні 2006 року. Почали готуватися депутатські запити, звернення сільських та селищних голів, націлені на дискредитацію  керівника райдержадміністрації. Приїжджали перевірки, перевірялися факти, які не знаходили підтвердження. Але "зубри" районного політикуму не заспокоювалися та шукали нові "жарені" "факти".

Робочий день мій тривав по 12-13 годин. Окрім тих завдань, які стояли перед районною державною адміністрацією і які необхідно було виконувати, нам увесь час треба було боротися за місце під Сонцем, доказувати свою правоту,  відбиватися від усяких неправдивих інформацій, наклепів, відписувати листи у Кабінет Міністрів України, Адміністрацію Президента України, Уповноваженому із прав людини, обласну державну адміністрацію, прокуратуру і т.д., готувати інформації усім контролюючим органам. І це продовжувалося  день у день впродовж цілого року. 

Вибори відбулися. Перемогу отримала політична сила на чолі з Олегом Любімовим.  Михайло Петрович повинен був задовільнитися депутатським мандатом районної ради п'ятого скликання 2006-2010рр., але ця війна продовжувалася. Хоча обирався він від Соціалістичної партії, ішла повна співпраця із представниками партії Регіонів, БЮТу та іншими особами, які вибрали за свою мішень новообраного керівника району. У боротьбі проти спільного ворога вони об'єдналися. Знаючи всі тонкощі політичних інтриг, їх уміло закручували ті, хто не зуміли виграти вибори. Почали знову направляти запити та скарги у КРУ, УБЕЗ, прокуратуру і т.д. провокуючі листи, очорняти через ЗМІ репутацію керівництва районної ради. Знову довелося мені з виконавчим апаратом  відбиватися, готувати довідки, судовий захист, інформації та підтверджуючі матеріали правомірності дій керівництва. І так ціле п'яте скликання. І нікого не цікавило, хто і скільки працює. Матеріали мали бути підготовлені у встановлені законом терміни. Окрім всього цього, ми ще просто виконували свою роботу .

Ви розумієте, від того, яку команду має керівник, залежить успіх його діяльності та робота установи в цілому.

У кінці минулого року перед виборами до місцевих органів влади до мене надійшла інформація від оточення К.Резеша, що я буду звільнена з роботи.

Ви пам'ятаєте, в цей час звільнялися директори шкіл,  був звільнений з посади Борисенко І.М.,  робилася спроба звільнити головного лікаря ЦРЛ Онисько Н.С., завідуючих відділень райлікарні.
Партія Регіонів була впевнена у своїй перемозі. 

Але дивує те, що мені співчували люди, які працюють під керівництвом цього пана. Я зрозуміла, що багатьом не подобається політика, яку веде голова державної адміністрації. Протистояння між керівниками району стало  ще відчутнішим. У коридорах влади відчувалася гнітюча ворожа атмосфера.

Усьому виконавчому апарату районної ради на кожному кроці давали зрозуміти, що їм залишилося працювати до виборів.

Звичайно, мені приємно відмітити, що роботу команди О.
Любімова оцінили. Значить команда у нього достойна, отже і керуюча справами свою роботу виконує добре.

Я прекрасно розумію, куди хилять представники партії Регіонів. І ще раз підкреслюю, що керує цим процесом голова районної державної адміністрації, який бачить, на кого опирається у своїй роботі голова ради.  Карло Карлович говорить в очі голові районної ради:  закінчуємо воювати, а сам продовжує вести закулісні ігри, смикаючи за ниточки та управляючи манекенами, які рахують себе великими політиками.

Окрім того, хочу сказати, що Борис Керечан веде себе не як заступник голови районної ради, а як представник партії Регіонів, від якого допомоги у роботі виконавчого апарату не багато, а напруженість у колективі дуже відчутна.

Сьогодні я згадую слова його батька, Августина Керечана:  -  Я зробив добру справу – своєму синові політичну кар'єру.

Якщо він пам'ятає, я запитала :

- Хороше діло для кого, для  нього чи для району?

Як показав час, нічого доброго для району з цього не виходить.

Співпраці та порозуміння між командою ЄЦу та партії Регіонів немає. Часто працівники виконавчого апарату  згадують ті часи, коли заступником голови був Йосип Йосипович Борто – культурна, освічена, толерантна людина.

Він просто робив свою роботу, але і за це йому перепадало на горіхи від опозиції.
Команді партії Регіонів  немає чим вихвалятися у соціально-економічному розвитку Виноградів-ського району за рік діяльності. Не запущено жодного дитсадка, здали Дротинську школу, побудовану попередниками, не вирішили питання з водопостачанням в жодному селі, не можуть вирішити питання виділення землі для будівництва полігону... Ось і організовуються різні піар- кампанії,  пошук відьом та винних, відволікається увага населення від основного –  наше життя не стало "кращим вже сьогодні".

На закінчення хочу сказати наступне: як посадова особа з 15-ти річним стажем роботи в органах влади, я отримую достойну заробітну плату, яка відповідає вимогам відповідної постанови Кабінету Міністрів, Закону України "Про оплату праці" та іншим законодавчим актам.

Підкреслюю, що займаю не виборну посаду та не є публічною службовою особою. Жодних нормативних або навіть етично-моральних  обов'язків по оприлюдненню інформації з питань оплати праці не маю, особливо перед такими особами як Довбак Юрій Юрійович і йому подібним.

Раїса Нодь

29 березня 2011р.

Теги: Нодь, Любімов,

Коментарі

виноградівці 2011-04-20 / 07:53:00
чубатися вони чубаються, але є ті, хто в сторонці стоїть, ляльками водить і посмішкується. ось це гівно і потрібно дістати та вичистити. а для цього досить архіви кдб відкрити. скільки їх і хто - здивує безперечно. не здивує тільки один персонаж - староста, бо він матиме запис як активний сексот і як буйний паціент берегівської клініки.

Місіонер 2011-04-18 / 08:20:00
Тоді для чого вони нам?Гнати їх треба!Гнати!А те,що вони там чубаються,то їх не шкода...Ще слабо чубаються!А,взагалі,на сесії їм по автомату видати,дивишся тай почистили трохи смороду між собою:)

виноградівці 2011-04-16 / 13:03:00

гнати на миколу не можливо, бо він ***гий і ***ий, як і ця влада. а що стосується грошей, то краще подивитися на статки гнид (і їх духовних спадкоємців), які ще з часів комунізму товчуться у владі, бо непотопляємі вонючі какашки.

Місіонер 2011-04-14 / 18:59:00
Не треба,не треба гнати на Миколу...Він не винен,що правий у цій ситуації:).Влада повинна відзвітувати перед нами за гроші,які тратять,за наші гроші!!!Що вони доброго зробили для народу,а не лиш для себе "золотесеньких"))).І ніхто не братається з Довбаком,але і 71,400грн.-ісе жирненько,даже для тружениці,котра себе не жаліє по 12-13 год..Тай не лиш теперішня влада міняє кадри,вони так само міняли(не питаючи).

виноградівці 2011-04-03 / 09:24:00
+ 12 балів, + таблетка, + укол, ану, дурню, старосто, киш у палату!

2011-04-02 / 12:48:00
Микола +12 балів!

Микола Староста (Жалива) 2011-04-01 / 21:37:00
Да. аргументи бетонні:) все для русинів, які пережили не одно нашестя, прежиють і Коломийське.

виноградівці 2011-04-01 / 15:11:00
не бреши. їсти у старости шашлик та запивати пивом можуть лиш русини, бо їм вже нич не похибить. а от що дійсно від старости не відняти, так то його діагнозу.

2011-04-01 / 14:29:00
у Миколи красний шашлик, тай усе свіжое пиво, се уд нього не удоннеш.

Талпа 2011-04-01 / 12:12:00
Миколо, а гречкою чи торгуєте?

Микола Староста (Жалива) 2011-04-01 / 11:32:00
П.С опечатка, читатит правильно : ".. ви повинні відзвітувати громаді, що ви робите!"

Микола Староста (Жалива) 2011-04-01 / 11:27:00
Які вам пане потрібні докази? про те, що як платники податків люди мають знати куди ідуть їх гроші? Вас громада прийняла на роботу і ви повинні відзвітувати громаді, що ви робити!

На рахунок моїх "Трьох дубів" -то люди знають, що там продають! і не треба займатися брехнею. Це старий "фокус", але тут він не пройде.

Виноградівець 2011-04-01 / 11:03:00
Миколо, придурку тебе запитали де докази?... В тебе в "Трьох дубах", кажуть, продають наркотики, але ти прячешся і не спростовуєш інформацію. Точно так і тут хтось десь ляпнув а ти зразу, по заданію ПаРтії, гавкати. Давай будь мужиком предостав докази, а вже потім варнякай.

2011-04-01 / 09:26:00
..... а що Микола правий, влада повинна дати звіт, куди ідуть народні гроші!!!

Микола Староста (Жалива) 2011-04-01 / 08:47:00
Орися по перше... "пояснення" мав дати пан.Любімов не прятатися за спиною жінки!!! Друге... яке це пояснення, це настоящий срач!! цитую:"Підкреслюю, що займаю не виборну посаду та не є публічною службовою особою. Жодних нормативних або навіть етично-моральних обов'язків по оприлюдненню інформації з питань оплати праці не маю".

Зате має пані, етично - моральні обов'язки звинувачувати всіх (М.Довжанин,К.Резеш,Ю.Довбак і всіх їм подібних) в розв'язуванні війни проти її :"Молодого, недосвідченого, активного учасника помаранчевої революції" .... виходить всі кругом винуваті, тільки МИ в Любімовим ангели.

Орися. 2011-03-31 / 23:53:00
Про ситуацію тяжко щось говорити людині сторонній.По крайній мірі жінка відкрито пояснила свою позицію. А це поступок.
Коментарі ужаснно тупі, неаргументовані, як
у двох сердитих кумась.

Микола Староста (Жалива) 2011-03-31 / 21:15:00
Не треба мене "прив'язувати" до Довбака, в якого більше моралі чим у Любимова, Довбак багато що зробив для міста та району, а що наспівав Любимов за свої роки "правління" ? Які конкретні справи зробив, крім тих за які отримує таку велику платню? Між іншим платню він отримує з наших грошей, які ми платимо у вигляді податків. Ми маємо моральне право його спитати куди ідуть наші гроші!!! і спитаємо.

Дружбан 2011-03-31 / 20:57:00
Канєшно, Жаливі Довбак друг, який бітами людей бє, брата вмирати залишив, а другого на крадіжку послав де його і вбили... Може Жалива і сам такий? А в Раїси, чи в Любімова не бачу ні бізнесу, ні чого. От і ріже очі синьожопівй банді і Любімов, і Раїса, і всі хто з ними.

Дружбан 2011-03-31 / 20:51:00
А ти Жаливо бачив ті зарплати? Де твої докази? Чи тільки одна бабка сказала? Якшо вони брали таку зарплату то Любімова зїдять з топанками, от тоді і воняйте.

Дружбан 2011-03-31 / 20:49:00
Прорвало. Жаливу і всю синьожопу банду прорвало. Так тримати п. Раїса, не давайте їм спуску. Давити їх га.дів треба. Вони жертвують всім районом, зриваючи сесію, а ви пишіть все як є. А правда їм очі коле, і вони вже кипятком пішають... Так тримати.


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 10Стихія, то панська забава
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 12Позачергова сесія (безсилість)
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 10У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
» Всі записи