МИ І ВОНИ, ДОБРО І ЗЛО, КАБІНЕТ І МАЙДАН

У минулому номері нашої газети ми описали протестний порив виноградівських підприємців. Страйк… мітинг… позачергова сесія міської ради… Але їм все мало, вони все не заспокояться, їм все муляє. І те, що в Києві побратими-підприємці з усієї України (Янукович таки об’єднав Схід і Захід) страждають під дощем і вітром, відстоюючи, як 300 спартанців, весь підприємницький загал, і те, що ненависний Податковий кодекс навис Домокловим мечем над усією підприємницькою братією, і питання балансує над прірвою.

МИ І ВОНИ, ДОБРО І ЗЛО, КАБІНЕТ І МАЙДАН

Тому в п'ятницю зібралася ініціативна група підприємців обговорити подальші кроки. Основним стало питанням організації і проведення майбутніх установчих зборів незалежної профспілкової організації підприємців. Було обговорено Статут, внесені поправки, доповнення. Обговорили кандидатури для майбутнього Комітету, який здійснюватиме на колегіальних засадах керівництво профспілкою. На цьому ж засіданні було вирішено провести мітинг на підтримку Всеукраїнської акції. Все це проходило бурхливо, емоційно, так, що іноді градус кипіння досягав непристойної межі. Відчувалося, що справа нова, жива і без вірусів не обходиться.

Наступного дня було роздано більше тисячі закликів на невеличких паперових носіях прийти на мітинг і продовжити солідарні акції протесту. Домовилися, що у понеділок, 22 листопада, в день святкування Дня Свободи, з 8.00 ранку зібратися на центральну площу міста і разом, і кожен із бажаючих окремо, висловити свою думку з приводу ситуації. Необхідно відмітити, що як погода, так і місцева влада виноградівцям сприяли: районна рада допомогла з озвученням, міський голова з готовністю підписав дозвіл на проведення мітингу.

На дев'яту годину перед Будинком культури зібралося біля 500 чоловік. Мітинг розпочав Олександр Іванович Грошев, один із активних організаторів всіх заходів підприємців.

Олександр Іванович  коротко пояснив мету та порядок проведення мітингу, запросив учасників записуватися на виступ. Наступним слово взяв Михайло Магочі, підприємець, голова організації "Наше місто".

 

Михайло Михайлович "по простому" розтлумачив присутнім дії влади, яка "із самого початку не дуже давала жити", а зараз і взагалі вирішила "життя відібрати". Після пана Магочія виступив голова районної організації ВО "Свобода" Володимир Палінкаш.

Володимир Іванович виступив у фарватері свої політичної сили, зачитавши звернення лідера, та ряд звернень і повідомлень, якими ця політична сила характеризує подію, яка зібрала підприємців площу. Взявши до уваги, що це виглядало не як біл-борди по всьому місту, роздача сто гривеників та адміністративний тиск по всіх фронтамх, вибачимо п. Володимиру цю маленьку партійну хитрість. Далі виступив п. Мочарник (будемо про себе говорити в третій особі). Цей пан говорив довго, намагаючись якось донести, яким важливим і насущним є розбудова громадянського суспільства і що теперішні акції хороша нагода для започаткування елементів самоорганізації громадян, що і є по суті тією демократією, про яку в Україні ось вже 20 років говорять. Виступи продовжила активістка з малого ринку Вікторія Петренко. "Нас  примусили залишити роботу по спеціальності, ми стали торгівцями, а зараз, коли ми встали на ноги, нам знову пропонують неможливі умови для виживання. Нехай нам повернуть роботу, нехай дадуть гідну зарплату і ми нічого не будемо мати проти. Але ж вони нічого не пропонують, тільки нищать".

 

До мікрофону підійшла старша жінка: "Я приватний архітектор Костак Юлія. Дуже важко виживати. Але, люди, не обманюйтеся. Це не просто боротьба, це боротьба Добра і Зла, яка ведеться від створення світу. Я щаслива, що світлий Дух нашого міста повстав проти тих темних сил, які зараз намагаються панувати в Україні. Бог Святий, на якого єдина надія, не дасть нас, його дітей, запроторити в рабство. Ми повстали проти бандитизму! Вся Україна повстане, бо Зло ніколи не пануватиме на нашій землі, поки є люди Духу".

Молода працівниця ринку, яка торгує секонд-хендом заявила рішуче: "Що вони хочуть? Чи вони думають, що люди допустять, щоб з них так знущалися? Ми повинні заявити своє "НІ!!!", ми повинні їхати в Київ і ставати пліч-о-пліч з тими, хто зараз відстоює нашу можливість працювати, утримувати свої сім'ї і взагалі жити."

"Мене звати Люба, мене всі знають на базарі, почала наступна виступаюча, я би сказала більш жорстко, бо часто не вибираю слова, коли бачу зло, мовчати і зараз не буду. У нас виходу немає, ми мусимо показати їм свою позицію. А якщо хтось думає, що його обійде, і він відсидиться в своїй "хаті з краю", то нехай не думає, бо люди все бачать. Якщо зараз не відстоємо наші права, то завтра буде пізно і тоді нас по одному стануть штрафувати і заганяти в тінь або і взагалі знищать."

 

Коли підприємці вичерпали свій виступальницький запал, до уваги мітингувальників була запропонована резолюція, яку, після прочитання, всі одноголосно підтримали.

Резолюція
 
Учасники мітингу у м. Виноградові, учасники Всеукраїнської акції проти прийняття Податкового кодексу, підприємці та суб'єкти господарювання м. Виноградова та Виноградівського району вирішили:
 

 

1.          Вимагаємо від влади припинити спроби тиску на підприємців з метою затикання дірок у бюджеті, називаючи це реформами.
2.          Вимагаємо чесного і рівного підходу до всіх господарюючих суб'єктів, в тому числі і великого бізнесу.
3.          Вимагаємо справжньої, а не показової боротьби з корупцією, яка повинна початися з голови, а не з хвоста та з повним реформуванням силових структур.
4.          Вимагаємо перегляду і недопущення прийняття Трудового кодексу, Податкового кодексу та підвищення пенсійного віку громадян.
5.           Вимагаємо від влади сприяння в побудові громадянського суспільства, а не в розбудові владної вертикалі з повним усуненням народу від керівництва і контролю як за владою, так і за розподіленням фінансово-матеріальних засобів. Ми не хочемо Україну, поділену на феодальні угіддя, керовані "смотрящими", що керуються не законами, а "понятіями".
6.          Залишаємо за собою право на організовані протести на спротив владі, яка у своїх діях виступає проти свого народу і державності України.
 
 
Учасники мітингу - проти прийняття Податкового кодексу і висловились на підтримку всіх вимог учасників Всеукраїнської акції протесту, що відбувся у місті Виноградові 22 листопада 2010 року.
 

Володимир Мочарник

25 листопада 2010р.

Теги: Податковий кодекс, підприємці, мітинг, резолюція

Коментарі

77 2010-11-25 / 19:50:00
Бродській заборгував у пенсійний фонд 2,5 млд./з2008 року/. Скільки податків перепало краіні від продажу банкаТАС /банк ТІГІПКА/? Супермаркітам ринки заважають-це також зрозуміло. Поки вони є,такі Барви не монополісти.

М.Т. 2010-11-25 / 19:38:00
А що робить Спілка промисловців і підприємців?
Вони стоять осторонь?
Виноградовці молодці!


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 10Стихія, то панська забава
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 12Позачергова сесія (безсилість)
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 10У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
» Всі записи