Від 29 травня в Ужгороді діятимуть пришкільні літні табори та мовні школи

Наближається улюблена пора всіх школярів – літні канікули. Це період, коли втомленим від навчання дітям потрібно добре відпочити і набратися сил та здоров’я.

Від 29 травня в Ужгороді діятимуть пришкільні літні табори та мовні школи

Однак розлучатися зі шкільними друзями для цього зовсім не обов’язково, адже разом із ними можна гарно провести час у літньому таборі.

Рішенням сесії Ужгородської міської ради затверджено Програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2017–2019 роки, що передбачає організацію пришкільних таборів і мовних шкіл. Уже незабаром, від 29 травня до 16 червня, в Ужгороді діятимуть і пришкільні літні табори відпочинку з денним перебуванням, і мовні школи, де працюватимуть учителі спеціалізованих навчальних закладів із вивчення іноземних мов.

Як повідомила начальниця управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, такі табори будуть діяти на базі спеціалізованих шкіл № 3 (для 90 дітей) і № 5 (210 дітей), загальноосвітніх шкіл І–ІІІ ст. № 6 (120 дітей) і № 19 (180 дітей), багатопрофільного ліцею «Інтелект» (150 дітей) і ліцею «Лідер» (180 дітей).

«Хочу сказати, що ми в роботі таборів трохи обмежені закладами, бо цього року державна підсумкова атестація проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Крім того, ми повинні забезпечити персоналом пункти тестування – тому обмежені в кількості працівників у таборах», – зауважила Оксана Бабунич.

Навчальні заклади Ужгорода закріплені за конкретними таборами. Зокрема: СШ № 3 – ЗОШ № 1, СЗОШ № 4, Лінгвістична гімназія; СШ № 5 – НВК «Веселка», НВК «Престиж», ЗОШ № 15, НВК «Економічний ліцей»; ЗОШ № 6 – НВК «Пролісок», ЗОШ № 12, ЗОШ № 16; ЗОШ № 19 – ЗОШ № 8, Класична гімназія, НВК «Первоцвіт», НВК ЗОШ І ст. – угорськомовна гімназія; БПЛ «Інтелект» – ЗОШ № 10 ім. Ґабора Дойки, ЗОШ № 7, ЗОШ № 13; ліцей «Лідер» – НВК «Гармонія», СЗОШ № 2, ЗОШ № 14, НВК «Ялинка». Якщо дитина хоче відвідувати інший табір, слід звертатися до керівника навчального закладу, бо заявки формуються саме там.

У програмі таборів передбачені екскурсії, перегляди кінофільмів, зустрічі з цікавими особистостями тощо. У ліцеї «Лідер» функціонує басейн – згідно з графіком тут можуть плавати й діти з інших пришкільних таборів.

Програмою затверджено грошову норму для харчування на одну дитину, що становить 30 гривень. Коштом міської ради покриваються витрати на харчування дітей і на оплату праці педагогів.

В Ужгороді діятимуть літні мовні школи на базі Класичної гімназії, Лінгвістичної гімназії, шкіл №№ 1, 2, 3, 5, 7, 10, 11, 12, 15, 16, 20 і НВК «Ялинка». У мовних таборах, які щодня працюватимуть близько 4 годин, харчування Програмою не передбачене.

Кожен із перелічених закладів укомплектовує групи з 12-15 дітей для мовної практики. До прикладу, Лінгвістична гімназія матиме групи з англійською та німецькою мовами, школа № 5 – зі французькою, № 10 – з угорською.

У перебуванні школярів у таборах зацікавлені насамперед батьки, адже там діти будуть під наглядом, зможуть із користю провести час.

За словами начальниці управління освіти, табори будуть забезпечені всім необхідним, зокрема спортінвентарем і медикаментами. Заходи, які проводитимуть, – ігри, змагання, конкурси – визначає керівник закладу.

В Ужгороді оздоровчих таборів немає, тож на решту грошей, виділених на Програму відпочинку й оздоровлення дітей, управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді закупить путівки в такі табори на території Закарпатської області. Путівки в оздоровчі табори передбачені для дітей з багатодітних сімей, а також тих, які перебувають під опікою чи позбавлені батьківського піклування.

Юлія Медюх

22 травня 2017р.

Теги: табори, мовні школи


Ужгород
Публікації:
/ 1Справа професора Івана Запісочного живе. До 95-річчя від дня народження вченого
Еволюція української освіти: від комсомольських організацій до демократії
Одяг із "других рук" цієї зими буде зігрівати багатьох ужгородів. Чому зростає популярність "секонд-хендів"
"Я тут знайшов себе", – казав про свою участь в АТО почесний громадянин Ужгорода посмертно Василь Варга
/ 1Лев Луцкер: "У моєму серці Ужгород завжди залишається казковим"
/ 6Для повноцінної реконструкції всієї системи водопостачання Ужгорода потрібно 360 млн євро
/ 2"Дорогі" школярі: сезон розпочато
Ужгород за рівнем забруднення атмосфери перебуває у другій десятці українських міст
Понад 16,5 млн грн субвенції з держбюджету в Ужгороді спрямують на ремонти доріг і фасадів та реконструкцію водогону
Ужгородці боргують за обслуговування ліфтів 3,5 млн грн
Мінеральну воду на території дитячої лікарні в Ужгороді знайшли випадково, коли бурили свердловину
Ужгород із німецьким Дармштадтом обмінюватимуться учнями й учителями
У липні рівень забруднення повітря в Ужгороді традиційно сягне найвищого піку
60 років спільного життя: подружжя ужгородців відсвяткувало діамантове весілля
/ 1Випускний за ціною відпустки за кордоном чи міні-весілля: скільки коштує шкільне свято в Ужгороді?
Безпритульні тварини – результат безвідповідального ставлення до них
Німецьку мову в Ужгороді вивчають понад 4 тисячі учнів
У трьох школах та угорській гімназії Ужгорода планують добудувати ще два поверхи
/ 3Керівництво Ужгорода налаштоване системно протидіяти стихійній торгівлі
До 35-річчя "Електродвигуна". Нині левову частку своєї продукції підприємство постачає до держав Євросоюзу
Триває підготовка до зміни тарифів на обслуговування багатоповерхівок Ужгорода
Ужгород на 90% готовий до зими
/ 1В Ужгороді дітям дали імена Золушка і Наці
Притулок для тварин в Ужгороді відкриють на початку серпня
ФОТОФАКТ. Водограй в альпінарії в Ужгопроді готують до запуску
» Всі записи