Стихія, то панська забава

Балога – грім. Любімов – град. А тепер давайте швиденько нейтралізовувати загрози, запобігати ускладненням та усувати наслідки. Працюємо по тій же схемі: кишені вивертаємо, золотими підковами цокаємо - ми ж добрі, ми благодійники, ми свої… Ваші виборці дивляться на вас, затамувавши подих, повними надій та сподівань очима. Ви ж не можете їх розчарувати, правда? Гляньте на їхні покрівлі, ваша криша либонь не протікає – ціла і золотом сяє.

Стихія, то панська забава

Нема? Не вистачає? Та що ви кажете?!  На вибори є, а тут не вистачає? Чекайте-чекайте, так не піде. Ви відповідальні за тих, кого приручили. Гроші давали? – ДАВАЛИ! Обіцянки обіцяли? – ОБІЦЯЛИ! А вони ж як діти малі, вони ж  вам як батьку й матері повірили. Ви ж їх таких собі виплекали, виховали, щоб вони нічим не творилися, щоб в політику не лізли, за вами не перераховували, не підглядали…

Ні!?   Ну тоді моліться! Моліться, щоб дощ не пішов. Добре моліться. Бо кожна крапля мочитиме  не тільки нажите нелегким і багаторічним трудом, не тільки розвалюватиме хату (останній редут закарпатця) та пробиватиме дірку у «висмоктаному по-новому» сімейному бюджеті, але навіки підмочить і зруйнує вашу репутацію. Та що там «репутація» - дороги перекриють, колеса спустять… А ще собі стільки «компліментів» та «побажань» на голову назбираєте, що і дітям, і внукам вистане. Ви ж розумієте…. На Київ все звалити навряд чи вдасться.

Хоча, може бути й так. Воно, знаєте, як вже повернеться. Адже, що гріха таїти - любить  наша влада такі ситуації. Це мабуть єдина не стандартна ситуація, в якій вони почувають себе стандартно.  Коли повінь – надівають гумові чоботи, а коли щось таке як зараз - скорботні обличчя з елементами суворої заклопотаності. А всередині легко-легко, голуби крильцями тріпочуть, адже якби повністю не причому, це не ми, це  Бог злий, стихія, а ми д’артаньяни, будемо ситуацію рятувати,  співчувати, допомагати…  Допомагатимуть, звичайно, нашими українськими грошима, які вони і їхні шефи по вертикалі не встигли вкрасти. Тут і  вигадувати нема що: розслабляєшся, робиш на обличчі печаль… і ділиш.  Розуму  багато не треба, це ж не проекти там якісь впроваджувати, не інвестиції знаходити, апарати скорочувати... А скільки буде при цьому надування щік. Розповідатимуть, що бюджет не безрозмірний, що тут допомагаємо, а тут не допомагаємо, і все далі в нетрі, в сутінки, в які так люблять заглиблюватися наші місцеві чинуші аби й себе не обмежити, і ціну собі набити. Всяку ціну і у всякі кишені.

А людоньки будуть під кабінетами стовбичити, плакати, пана просити, добро панове не забувати, аж до виборів…  бажано.

Все це може бути. В одному не впевнені, чи хтось згадає, що те, що з Неба, ніколи просто так не паде.  Хай Бог милує.

Володимир Мочарник

24 червня 2016р.

Теги: град влада

Коментарі

Володимир Мочарник 2016-07-01 / 09:19:46
Скільки градинок зловило ваше чоло, Василю? Перечитайте Ваш коментар: у Вас повний розлад у змісті і формі. А те, як ви згадали Жаливу з Мочарником, вказує, що у вас загрозливий стан. Ви знаходитеся десь між небом і землею.

Вася 2016-06-29 / 09:41:26
Пане Мочарнику. Ви протилежність Миколі Староста (Жалива), який мочить Івана Балогу за те,що так у побитих градом селах він і не звився, а ви йому продовжуєте "підмітувати".

Невже ви не бачите очевидного?

... 2016-06-27 / 20:41:50
От мочарник заважає щастю. Якби не лив "бруду", то напевно Крук би ожинився на Марії. І жили би вони щасливо і здохли б в один щасливий день.

Степан Крук - Просто Марія 2016-06-27 / 20:36:59
"Задоволення" по-медичному називається оргазмом...

просто Марія 2016-06-27 / 20:21:38
У нас не тільки стихію ігнорують. у нас гинуть молоді солдати на фронті.
Що поганого в тому. що зробили насиченим День молоді. Молодь у нас суперова, шкода. що Мочарник цього не бачить. Для нього одне в голові - облити когось брудом і мати від цього задоволення. Як це називається по медичному? Отож-бо!

Степан Крук - Володимиру Мочарнику 2016-06-27 / 15:10:39
Не було ніякого непорозуміння! Просто в кожного своє бачення. Я навіть з Вами вдечому погоджуюся. Наприклад, якщо "стихія - панська забава", то, виходить, сам пан Господь Бог забавляється. Давайте не будемо з ним сперечатися...

Володимир Мочарник 2016-06-27 / 14:58:15
Але насправді воно дійсно все так і є, і все пов'язано. Одно з одного виходить, є причиною і наслідком один одного. Тут тільки необхідно вміти розставляти пріоритети та акценти не втрачати зв'язок і мати відкритими справжні очі. Але я радий, що невеличке непорозуміння, здається, влагодилося. З Богом.

Степан Крук - Володимиру Мочарнику 2016-06-27 / 14:50:15
Ми з Вами знайомі і завжди відносилися ( сподіваюся, й будемо відноситися) один до одного з повагою! Мені дошкуляє те, що в нашому занадто заполітизованому суспільстві все сприймається з надмірною акцентуацією політичної складової. Чи то стосується стихійного лиха, похорон учасника АТО ,банального ДТП.... чи прихід ранньої весни!

Володимир Мочарник 2016-06-27 / 14:25:09
Степане, ось ви певно точно все наплутали, не зрозуміли, або не захотіли зрозуміти. Не потрібно так гарячкувати при слові "балога". Допис мій мав одну мету - показати справжнє відношення влади, коли вона мобілізується на усунення "балог і любімових", а стихійні лиха сприймає "відсторонено та технологічно". Ось що малося на увазі, якщо коротко. Пояснюю вам це тільки тому, що ми, здається, не знайомі (тому не дуже розумію грубувату форму звернення) і ваша реакція може бути або поверховою або кимось направленою. Ще одна думка мого допису: народ повинен бути більш готовий до такого роду викликів - і матеріально і психологічно. Якщо матеріально, особливо зараз, нас зовні підсадили, то психологічно, внутрішньо у великі мірі залежить від нас самих. Якщо це не поправити, то не вирішити не тільки цю конкретну ситуацію, але і всього іншого, що є необхідним для нашого громадянського становлення. До речі, вчора у м. Виноградові бучно святкували день молоді. Ніхто не здогадався кошти, які щедро влили в це свято направити у постраждалі села. Ось що насправді є проблемою. Наша моральна нечутливість перша є на на руку нашим ворогам як зовнішнім, так і внутрішнім. А ви кажете - Мочарник.

Степан Крук 2016-06-27 / 12:49:34
Мочарнику! Не сідай за кермо пяним, так само не пиши для публіки зранку, коли від будуна голова пухне! Все твоє місево-писаво зводиться до полоскання яєць в паводковій мутній воді Балоги та Любімова. Знайшов ти, друже, крайніх! Змішав ти в бограч все: і вибори: і політику, і "гроші,зароблені непосильною працею". Забув лиш квіт-есенцію, якою і позначив своє місево - стихійне лихо та горе людей. В цьому контексті маєш лиш одну журу, щоб ті, хто бажає допомогти потерпілому громадянину, бува не заробили собі політичних девідендів. В головах постраждалих таких думок зараз нема точно! Відриваєшся ти, від народу... Але Бог з ним - народ за тебе і не тримається.


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 12Позачергова сесія (безсилість)
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 10У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
/ 2Три історії
» Всі записи