В Ужгороді відбулося чергове засідання виконавчого комітету (ВІДЕО)

Чергове засідання виконавчого комітету пройшло в обласному центрі Закарпаття. Окрім робочих питань, члени виконкому розглянули питання демонтажу літньої тераси по вулиці Корзо, а також підняття ціни на проїзд у маршрутках. Нагадаємо, питання в черговий раз було підняте перевізниками більш як 4 місяці тому. Громада обурилась різким збільшенням тарифу- із 2 гривень 30 копійок до трьох гривень рівно, відтак, було проведено моніторинг, аби з’ясувати реальний пасажиропотік і собівартість.

В Ужгороді відбулося чергове засідання виконавчого комітету (ВІДЕО)

Продовжити термін розміщення рекламних бордів до липня 2019 року – з таким проханням звернулись підприємці до виконкому  Ужгородської міської ради. Рішення ухвалили, однак термін скоротили до жовтня цього року: саме тоді в Ужгороді серед підприємців планують провести аукціон з розміщення реклами.

Наступним розглянули питання тераси на вулиці Корзо. Попри відмову виконкому, візит муніципальної міліції та адміністративний протокол підприємець так і не прибрав терасу. Рішення про демонтаж тераси і встановлених без дозволу прямо в бруківці парасольок ухвалили майже одноголосно. Паралельно юридичний відділ готуватиме позови до суду про стягнення штрафів та відшкодування збитків: за три місяці діяльності терас це близько 9 тисяч гривень.

Найбільш дискусійним став проект рішення про підвищення ціни на проїзд у маршрутці з нинішніх 2грн. 30 коп до 3-х гривень. Фактично, єдиним жителем, який написав скаргу, виявився пан Юрій. На виконкомі він вкотре озвучив свої претензії. Каже: якістю перевезень невдоволені всі, хто бодай кілька разів проїхався в Ужгороді громадським транспортом. Результати моніторингу, проведеного за ініціатаивою транспортного відділу, виявились нерепрезентативними: через якість,  масштаб та елементарно – сезон. За відсутності студентів і школярів,  кожен третій пасажир виявився пенсіонером.

Підприємці традиційно скаржаться на збитковість. Мовляв, реальна ціна ще вища,  а три гривні – ще лишень 6-відсоткова рентабельність. Держава відшкодовує проїзд за кожного 5-го пенсіонера,  водії вимагають підвищення оплати,  амортизаційні витрати насправді втричі більші за закладені в розрахунку тарифів. Найкоротший маршрут, кажуть, – 7 кілометрів в одну сторону, в середньому ж більше 11-ти.

За словами Віктора Щадея, підстави для підвищення ціни таки є. Хоч українцям зарплатню не збільшили, однак через стрибок долара витрати перевізників зросли. Однак їх це зобовязує до чіткого графіку руху, культури спілкування і покращення стану самих автівок.

За встановлення плати в 3 гривні проголосували 12 членів виконавчого комітету. Рішення починає діяти з дня опублікування в газеті “Ужгород”, тобто 12 липня. Що ж до перевізників, то за надання послуг неналежної якості їх очікують наслідки. Вже з осені маршрутки планують оснастити джіпіес-маячками, а в 2015, коли закінчиться термін дії договорів із перевізниками, ставити до претендентів на порядок більше умов щодо пасажиромісткості, року випуску автобуса, його стану, комфортабельності, місця для інвалідних візків та іншого. 

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
10 липня 2014р.

Теги: виконком, реклама, маршрутка, тераса

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи