Без відома громади Хуста невідомим "фермерам" роздали по 2 гектари міської землі (ВІДЕО)

Як «дерибанять» землі Хуста можновладці з обласного центра

Без відома громади Хуста невідомим "фермерам" роздали по 2 гектари міської землі (ВІДЕО)

Дедалі частіше у нашому регіоні вирують земельні пристрасті, набирають обертів тіньові механізми привласнення земель. Ті, хто має або владу, або великі гроші, або те й інше, намагаються якомога більше всіма правдами та неправдами «нагріти» руки на землі. Зараз ні для кого не секрет, що за останні роки, користуючись своїм службовим становищем, багато чиновників, маючи певні повноваження, вкрали у громад чимало землі та завдали немалих збитків. Один з таких прецедентів стався у Хусті. 

21 серпня 2013 року Головне управління Держземагенства у Закарпатській області видає наказ «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність», а вже менше як за місяць, 18 вересня, зареєстровано право власності на земельну ділянку в Державній реєстраційній службі. До слова, для пересічного громадянина подібна процедура може тривати місяцями, чи навіть роками. Отже, Розпорядчим документом від 21 серпня 2013 року надано у приватну власність вісімнадцяти громадянам майже по 2,00 га із земель запасу Хустської міської ради без будь-якого погодження з територіальною громадою. Фактично, загальна площа земель наданих у приватну власність  становить 30,00 га, які згодом, шляхом зміни цільового призначення, можуть бути переведені у інші категорії земель. Що далі – висновок цілком зрозумілий… 

На захист прав громади міста стали небайдужі громадські діячі, зібравши у стінах Хустської міської ради позачергове засідання Громадської ради, залучивши фахівців, обласних та міських депутатів, владу.  Взяв участь у засіданні і міський голова Володимир Кащук, який звертаючись до присутніх, зазначив: «Вважаємо що таким чином посадовці з області просто обмежили право територіальної громади на визначення перспектив свого подальшого розвитку. Адже відповідно до нового Генплану міста Хуст, з прилеглими територіями адміністративно територіальних утворень с. Кіреші, с. Зарічне та с. Чертеж, зазначені землі зарезервовані для розвитку кварталів індивідуальної житлової забудови, будівництва школи та дитячого садка. Новий Генеральний план, розроблений проектантами ДП «Містпроект», проходить експертизу». Окрім того міський голова вже вкотре наголосив: «За три роки роботи Хустської міської ради ми не поділили жодного гектара, жодної сотки і жодного квадратного метра». Натомість це дозволили собі, зробити можновладці з обласного центру, які в обхід закону «роздали» гектари земельних ділянок.

«Це неприпустимо, коли мешканцям з інших міста та районів Закарпаття виділяють земельні ділянки, - зазначив депутат Хустської міської ради, колишній міський голова Хуста, Михайло Джанда, -  в той час, коли на черзі у відділі земельних ресурсів більше півтори тисячі заяв громадян».

Миритися з таким станом речей у Хусті не збираються, в свою чергу громадськими активістами та депутатами міської ради  подано заяви до суду та обласної прокуратури, яким і належить поставити крапку у «дерибані» землі у Хусті.

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
13 листопада 2013р.

Теги: земля, Хуст

Коментарі

ОРД 2013-11-19 / 07:30:53
Дерибанить Антал. З 2013 року розпорядження земель с/г призначення за межами населених пунктців є компетенцією Облдержземагентства. Так от й роздає їх Санек направо наліво й за коханку свою незабув - з барського плеча Вікторі має по 2 ділянки в Невицькому та на Драгобраті, доречі вона є працівницею того ж таки облдержземагентства)))

Закон 2013-11-14 / 09:36:26
У Законі "Про доступ до публічної інформації" вказаноНе може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно. При дотриманні вимог, передбачених частиною другою цієї статті, зазначене положення не поширюється на випадки, коли оприлюднення або надання такої інформації може завдати шкоди інтересам національної безпеки, оборони, розслідуванню чи запобіганню злочину.

вфкуепфуеп 2013-11-14 / 09:19:51
В ужгородському районі тоже самоє роблять. Поле біля села Розівка роздано по 2 га з уже нарізаними дорогами по 14 метрів як цього вимагають будівельні норми при зміні цільового призначення земельних ділянок для будівництва.

Назад в майбутнє 2013-11-14 / 06:45:51
В Хусті життя вже роки два як повністю зупинилось... Каменний вік в 21 столітті

Прокуратор 2013-11-14 / 01:12:30
Конюх - мілкий і нефайний ворішка.Є в нас на Пудкарпатськуй Руси злодіЇ. Тко їх не знає? Уважуха. А онцись СТАРШОЙ куда послать чаво принести!

Ванґа 2013-11-13 / 20:26:39


Антал не сів, коли був бандитом на великій дорозі, то сяде тепер, за земельний дерибан


Баранинський кунь 2013-11-13 / 19:57:35
Туй не треба мати вельо розуму жеби зрозуміти ож то Антал з конюхом Ледидов на прощання опісля Розівських 30 га дерибанули ще Хустських 50 га. Най йм буде - йм все мало. Очень на той світ з собов не заберуть

хустянин 2013-11-13 / 19:44:04
200 доларів за сотку .І почому опім для хустян .Антал в фаворі

Микола 2013-11-13 / 19:38:42
То дерибан замутив ваш земляк рижий таракан - козел Токар! От кого треба брати за яйця....

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи