Ужгород - місто без тротуарів (ВІДЕО)

Ужгородці знову скаржаться. Цього разу причина обурення жителів обласного центру – тротуари, точніше їх відсутність. Щодня рухаючись такими вулицями, жителі наражають себе на небезпеку. Пройшлись вулицями міста без тротуарів і наші журналісти.

Ужгород - місто без тротуарів (ВІДЕО)

Щоранку, дістаючись на роботу, ужгородці  незлим тихим словом згадують міську владу. Водії скаржаться на дороги, пішоходи – на тротуари.   Покришений асфальт, крива плитка, яма на ямі,  де  можна запросто поламати ноги, –  саме так виглядають тротуари у  місті. А подекуди їх взагалі немає. Щодня сотні студентів, викладачів піднімаються  Кошицькою. Для пішоходів така прогулянка справжній екстрим,  адже машини їздять тут кожну секунду. Доводиться  заходити  у брудну траву чи купи сміття. Є тут місця й для тротуарів, та як бачимо вони благополучно проростають чагарниками.  На жаль,  така незручна та безтротуарна вулиця, як Кошицька в Ужгороді не єдина. Скаржаться містяни й на облаштування вулиці Фединця. Тут тротуар є, здавалося б,   широкий, нещодавно відремонтований, та тільки з одного боку  дороги. Жителі кажуть: цього не вистачає, адже на  цій вулиці інтенсивний рух. Окрім того, що тротуар тільки з одного боку,  на ньому ще й розмістились несанкціоновані торгівці. З іншого боку дороги, де мав би бути тротуар, зробили   стоянку для машин. Через велику кількість транспорту центральна  вулиця  перетворилась на хаотичний базарний майданчик. На жаль, й  ці дві вулиці далеко не весь перелік без тротуарних,  не облаштованих вулиць обласного центру.

Повна протилежність ужгородським вулицям – мукачівські. Викладені бруківкою, чисті та просторі тротуари в місті радують не лише самих жителів а й його гостей, які приїжджають сюди дедалі частіше.

Поламані ноги, руки та колеса дитячих візочків і велосипедів – це звичний результат щоденного користування тротуарами в містах краю. До недавнього часу некращою ситуація була і в Мукачеві. Особливо небезпечною городяни називали вулицю Льва Толстого, по якій не те щоб увечері можна було спокійно прогулюватися, тут навіть вдень не обходилося без ексцесів.

Ролер-початківець Мар’ян, що з  початку літніх канікул мало не щодня проводить час на цій вулиці разом із своїми братами, каже, що раніше про заняття роликовим спортом вони і не мріяли.  Солідарні із ним, і численні перехожі, що кожного дня змушені долати відстань до центральної частини міста саме цим шляхом. Раніше зробити це без травм або зіпсованого взуття означало прожити вдалий день. Міська влада каже, що в цьому році із особливою прискіпливістю почали ставитися до дорожніх питань. І справа тут не в тому, що у міста з’явилися  безмежні фінансові можливості або  посадовці усвідомили, що час ремонтувати дороги настав. Як запевняє перший заступник міського голови, кому і досі на шляху зустрічаються погані тротуари, хвилюватися не варто. Дійде черга і до тих вулиць, це лише питання часу. Місто із такими тротуарами і відремонтованими  дорогами не соромно і туристам показати. Тому стратегія від великого до малого,  тобто  ремонтувати спочатку центральні вулиці,  повністю себе виправдовує.

 

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
12 червня 2013р.

Теги: тротуар, бруківка

Коментарі

zakarpatec 2013-06-20 / 15:35:12
Депутати міста Ужгород, облаштуйте автобусну зупинку навпроти Епіцентру: і пропіаритеся файно, і звичайним людям добре буде (не стоятимуть більше в багнюці або під спекотним сонцем...)

Вітя 2013-06-12 / 13:09:58
В Ужгороді найгірші тротуари в області. Дороги просто відсутні; достатньо проіхатись вулицями: Капушанська; Легоцького; Тлехаса; Чорновола; Заньковецька; Джанбула...Ужас.Зато наші слуги народу іздять на ЛендРоверах; Туарегах; Круйзерах і розказують казочки що грошей нема. Може тому і не потрібні ім дороги? Вони краще оновлять собі автопарк???

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи