У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину

Спочатку цю дитину у Виноградові зґвалтували, потім по-звірячому вбили, потім цю справу розслідували, довго в суді розглядали, винесли звинувачувальний вирок, а зараз всю цю роботу скасували і направили на новий судовий розгляд до нас, у Виноградів, у Виноградівський районний суд.

У Виноградові живе жінка, яка вже 4 роки не може поховати свою дитину

Апеляційний суд, який у складі трьох суддів це вирішив, відбувся в Ужгороді 24 січня. Дитину свою мати знову не зможе поховати, бо ті, що захищають підозрюваних у зґвалтуванні і вбивстві, фальшують докази, залучають лжесвідків, знову скажуть, що то не те тіло і щоб довести, що тіло те, прийдеться його викопувати, вести на повторну експертизу. Потім, не виключено, що знову з’являться сумніви, знову викопувати, доказувати… І вже невідомо, чи не ляжуть у ту розриту могилу й мати, й батько після довгих років тортур.

Хтось скаже, що так працює судова система, яка бажає у всьому розібратися, щоб не допустити помилки, щоб у всьому дотриматися законів, прав людини на об’єктивний і неупереджений судовий розгляд. Але так може сказати тільки той, хто ніколи не був у наших судах.

Коли подібна жахлива історія сталася в Миколаєві із Оксаною Макар, то знайшлися люди, які підняли все місто. І люди примусили запрацювати правоохоронну систему, і вбивці, яких вже випустили на підписку, сіли за грати. Там теж були свої обставини, свій тиск і свої «захисники», але громадськість контролювала процес, збирала кошти, наймала адвокатів, активізувала партії, пресу. І суд під пильним оком громадськості таки відбувся, і злочинці понесли покарання.

У Виноградові є влада. Є у Виноградові влада і та «помаранчева», яка билася в груди, що вона «для людей», і ця – «блакитна». Є у Виноградові депутати всіх можливих рівнів, є у Виноградові різні партії і громадські організації. Є у Виноградові християнська Церква, до якої належала зґвалтована і вбита дівчина, належать її вбивці і ґвалтівники, їх батьки. Християнами є і ті міліціонери, і ті судді, які розслідували і розглядали, і навіть ті адвокати, які захищають підозрюваних. У Виноградові живемо ми – люди, які у переважній більшості теж християни, у яких є свої сім’ї, свої діти. І є у Виноградові тіло 19-річної Ренати Бан, яке зберігається у Виноградівській міліції. Тіло, яке її батько й мати поховати не можуть, поки не встановиться над ним наша виноградівська справедливість.

P.S. Звертаюся до колег-журналістів. Тільки ваша увага може посприяти об’єктивному розгляду цієї справи. Здається, що в даний час «виноградівській справедливості» без вас просто не обійтися.

Володимир Мочарник

04 лютого 2013р.

Теги: тіло

Коментарі

>>> За Справідливість! 2013-02-05 / 19:46:07
Навпаки, ДАЙ Бог, щоб у нас із кожним суддею таке трапилось... Хтось заперечить?

За Справідливість! 2013-02-05 / 17:18:28
Не дай бог щоби щось похоже тутка не трапилося: 'У Харкові поховали убитого суддю та членів його родини' http://www.unian.ua/news/551379-u-harkovi-pohovali-ubitogo-suddyu-ta-chleniv-yogo-rodini.html

роман 2013-02-05 / 07:35:00
первим ділом треба розібратися з нашими підкупними суддями це неє люди вони тільки за хабарі думають а не за горе людей

Людмила 2013-02-05 / 01:00:42
очень жаль погибшую девушку и несчастных родителей, все нормальные люди готовы поддержать Вас, НАСИЛЬНИКИ И УБИЙЦЫ ДОЛЖНЫ ПОНЕСТИ НАКАЗАНИЕ, к нашему сожалению правосудие часто не может защитить обычных людей

наталка 2013-02-04 / 20:55:14
так і ви піднімайтесь і організовуйтесь.невже так збайдужіли всі? Інтернет і допоміг, у соцмережах молодь організувала всіх миколаївців,ви нічим не гірші.Просто треба діяти всім разом.

правда 2013-02-04 / 17:30:24
Можу зразу сказати хто вів справу Дворниченко або Надопта ці судді найбільш корумповані суді

депо 2013-02-04 / 16:59:55
виноградівський суд і міліцію,прокуратуру - треба терміново розганяти цих ,,праведників,,

Цілий Світ Дивиться! 2013-02-04 / 16:19:41
я розумію що скоро нічого не робиться. Але треба це лихе діло повідомити до европейських органів захисту людських прав. А де Ледида? Де Балога? Де Бушко який сам з Виноградова і який вдає що він сам якийсь захісник своїх людей? Стид і ганьба!

Олександр 2013-02-04 / 15:51:48
Пане Мочарник тримайтеся, бо якщо не такі як ви то нас скоро почнуть стріляти на вулицях заради розваг. А ми - члени суспільства, ходимо до школи, церкви, вітаємося з сусідами, але не помічаємо, як маргіналізуємося, стаємо бидлом, вибираємл Ланів мерами і депутатами,недалеко вже і повторення 30-х років і просвітку не видно.

123 2013-02-04 / 15:11:51
оксаною Макар


Чорна Гора
Публікації:
/ 4Останній номер
/ 10Стихія, то панська забава
/ 1Бог – дав, Бог – взяв
/ 3Дедушка-трансформер
/ 14Депутатів Виноградівської райради вперше на сесії назвали "гаспадамі"
/ 1Крокодил і сонце
/ 3«Чорна Гора» № 800
/ 5Вершник Українського апокаліпсису
/ 2В очікуванні прокурора
У Виноградові відбувся концерт "Різдвяні мелодії оркестру"
/ 9Виноградівці знову поїхали в Київ на Євромайдан
/ 12Позачергова сесія (безсилість)
/ 2Студенти та учні Виноградова вийшли на вулиці, аби підтримати страйк
У Виноградові створено координаційний штаб для мобілізації людей в Київ
/ 2Михайло Кочіш: «Вибори 2015 року відбудуться за результатами соціально-економічної діяльності влади»
/ 2Таємничий приїзд прокурора, або тінь і сонце
/ 4Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Андрій Васько
/ 5Журналіст
/ 2Життя і смерть радгоспу “Виноградівський”. Василь Монда
/ 2Найщасливіший Василь
/ 15Безпрецедентний випадок
/ 3Пташечка тихне, поле німіє... газони стрижуть
/ 13Вітання президента України вірним виборцям Виноградівського району та особливо міста Виноградова
/ 5Питання до рідного кандидата
/ 2Три історії
» Всі записи