У Тячівській районній лікарні чергова «оптимізація»

Минулого тижня в редакцію «Замку» зателефонував читач із Тячева, котрий поскаржився на умови в Тячівській районній лікарні № 1, в яких доводиться проходити лікування хворим на інфекційні недуги.

У Тячівській районній лікарні чергова «оптимізація»

 

Він розповів, що в невеличкій будівлі об’єднаного інфекційно-шкір-вене­роло­гічного відділення пацієнти змушені користуватися одним санвузлом, чого бути не повинно. Читач, котрий не побажав себе називати, також нарікав, що тут немає навіть води, тож попросив дізнатися, як могло керівництво лікарні погодитися на об’єднання, знаючи, що умов для дотримання режиму немає, і чи довго ще хворим наражати одне одного на небезпеку.
 
«Замок» звернувся за коментарем до завідуючої відділенням Ірини Левко, котра заявила: скарги від хворих до неї не надходили, а режим підтримується настільки, наскільки це можливо. «Так, у нас справді є потреба в реконструкції приміщення, добудови боксових палат та санвузлів, – розповіла Ірина Володимирівна. – І ми вже не раз зверталися з відповідними проханнями до керівництва лікарні та управління охорони здоров’я. Будівля, в якій розміщені палати, дуже стара, зведена ще за часів Чехословаччини. Ми плануємо добудувати до неї другий поверх, зробити окремі входи та виходи для інфекційних та шкірних хворих, аби вони не пересікалися».
 
За словами медика, нині у відділенні є сім палат, одна з них – для хворих на шкірні або венерологічні недуги. Остання пустує вже з вересня минулого року. Шкірних хворих перевели на амбулаторне лікування, оскільки в районі спалах вірусного гепатиту і палати заповнені пацієнтами з цією недугою (нині їх 14).
 
Не бачить великої проблеми в об’єднанні відділень і начальник районного управління охорони здоров’я Федір Яринич. Чиновник зазначає, що оптимізація у Тячівській районній лікарні № 1 була проведена у 2011 році наказом управління охорони здоров’я. Причина – незаповненість шкір-венерологічного відділення, яке вирішили об’єднати з інфекційним. «Матеріальна база у нас дійсно слабка, – зауважив «Замку» Федір Михайлович. – Та, наскільки мені відомо, з дотриманням режиму там усе гаразд. На жаль, нині ми не можемо запропонувати хворим іншого приміщення. Але працюємо аби змінити ситуацію, зокрема, йде підготовка до реконструкції будівлі».
 
Сказати, коли саме жителі Тячівського району дочекаються нормальних умов у лікарні, ніхто з відповідальних осіб так і не зміг. Більше того, в управлінні охорони здоров’я ОДА навіть не знали причин оптимізації відділень і строків початку реконструкції старої будівлі, в якій доводиться лікуватися людям.
03 лютого 2013р.

Теги: лікарня, оптимізація, Тячів

Коментарі

nfnj 2014-02-23 / 20:31:15
Яринич,ні в чому проблем не бачить,лише у відсутності грошей.А точніше в грошах зароблених хабарницьким шляхом.Дармоїд.і куди люди дивляться.як такого хабарника можна допустити до влади?

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи