Чотири вимоги Шуфрича, або Чому "Говерла" не зіграє з "Ворсклою"

Неправильно призначений пенальті у ворота «Говерли» в матчі ужгородців проти «Волині» підштовхнув Олександра Шуфрича до радикальних дій.

Чотири вимоги Шуфрича, або Чому "Говерла" не зіграє з "Ворсклою"

 

Так, уже в понеділок вранці на офіційному сайті ФК було опубліковано відкритий лист за підписом віце-­президента до футбольних інституцій країни. У ньому йдеться про біди з суддівством, через які Ужгород недорахувався аж п’ятьох очок цього сезону. Зокрема, клуб висловлює претензії до арбітражу в матчах проти «Чорноморця», «Зорі», «Іллічівця», «Таврії», запорізького «Металурга» й останнього — проти лучан. Наостанок сайт шокує громадськість: команда не вийде в п’ятницю на гру проти «Ворскли», якщо не буде виконано чотири вимоги Шуфрича: надати інформацію щодо оцінок та висновків інспекторів цих поєдинків стосовно дій бригад арбітрів; оприлюднити інформацію про санкції до представників Феміди й пояснення, чому більшість із них уже в наступних турах продовжували працювати; вимога публічного коментаря дій арбітрів куратора суддівського комітету ФФУ П’єрлуїджі Колліни; публічних пояснень, за якими критеріями було допущено до обслуговування матчів прем’єр-­ліги арбітра Костянтина Труханова, який регулярно припускається грубих помилок, у тому числі у матчі першої ліги «Севастополь» — «Говерла».

Часу — до четверга

Майже відразу після публікації відкритого листа журналіст «УФ» вийшов на зв’язок із Олександром Шуфричем, який не лише підтвердив написане, а й навіть наголосив на тому, що клуб наразі не друкуватиме квитки на матч із «Ворсклою». «Суть реакції — виправдання арбітра чи навпаки — мене цікавить мало. Головне нині — дочекатися бодай якоїсь відповіді на ситуацію, що склалася. Бо, знаєте, живемо, як у кам’яному віці, наче в нас обмаль джерел передачі інформації… То нехай синьйор Колліна все прояснить, а не лише прикриває своїх підопічних», — пояснює Олександр Несторович.

Звісно, можна припустити, що відкритий лист — не більше ніж гарячкуватість, однак Шуфрич-­молодший спростував і це: «Я звик швидко реагувати на події, а тому відповідних кроків чекаю з боку нашого футбольного керівництва. Чи не позадкуємо? Що ви! Нам не вперше говорити публічно про проблеми суддівства,  думаю, нашому прикладу послідують інші клуби прем’єр-­ліги. Принаймні на це сподіваюся». Відповідаючи на запитання, чи ці дії погоджені з тренерським штабом, керівник ФК підкреслив, що робота наставників — тренувати, робота очільників — вершити долю клубу.

Отже, реакції «Говерла» чекає до четверга. «Ми вже направили відповідні листи про ймовірність скасування матчу в прем’єр-­лігу, канал-транслятор і ФК «Ворскла», — додає гостроти віце­-президент закарпатців.

Полтавці краще зіграють

Навряд чи хтось виграє від того, що поєдинок «Говерла» — «Ворскла» не відбудеться. Водночас саме остання є найбільш зацікавленою стороною в цьому, бо ж три очки ніхто не відміняв, а вони, відповідно, без боротьби дістануться супернику ужгородців. Однак трохи іншої думки з цього приводу наставник полтавської команди Сергій Свистун, який саме від журналіста вперше почув про загрозу зриву зустрічі. «Зізнаюся, ви мене дещо здивували: понеділок у нас — вихідний, проводжу час із родиною, а тому поки нічого не чув про наміри ужгородців, — майже о 13­-й учорашнього дня сказав Сергій Володимирович. — Ну, ви знаєте, мені складно щось коментувати… Чи хочу провести поєдинок? Розумієте, нехай керівники вирішують свої справи в кабінетах, а команди борються за очки на полі». Насамкінець пан Свистун зауважив, що цю проблему мають  вирішити очільники «Говерли». Перш за все для себе.

0:3? Однозначно!

Буква закону гласить, що за неявку команди на матч без поважної причини їй зараховується технічна поразка (0:3), а команді­суперниці — технічна перемога (3:0). До того ж до клубу, команда якого не з’явилася на матч, застосовуються дисциплінарні санкції. Важливо пам’ятати й про те, що за повторну  неявку на гру  без поважної причини є всі шанси  автоматично вилетіти з ліги.

Чи ризикне Шуфрич трьома очками? Ризикне, про що він сам сказав. На цьому й ставимо крапку. До п’ятниці.

Ростислав Буняк

06 листопада 2012р.

Теги: Шуфрич, Говерла, Колліна, Ворскла

Коментарі

селянин 2012-11-06 / 14:10:03
Те що твориться в політикумі, те твориться і на футбольному полі. Тому Олександер повинен глядати проблеми у суспільстві, за межами стадіонів та футбольних організацій. Футбол нині це бізнес. А які особи сьогодні у бізнесі мають слово, відповідь через критику суддівства на футбольному полі, Олександре не отримаєш.
Може прийдеш до висновку і не будеш більше гроші в такий футбол, бо така гра не викликає задоволення у вболівальників.

Григорій Сковорода вийшов у словацькому перетлумаченні пряшівця Івана Яцканина
Втрачені церкви Закарпаття повернуться на культурну мапу
/ 5Найбільша в Україні приватна альпійська гірка розташована в Кам’яниці
/ 2Справжня історія воловецького трампліна
/ 3Заради спорудження Теребле-Ріцької ГЕС затопили кілька сіл, але вільшанці до останнього не вірили в її запуск
/ 5Оксана Ганич була ровесницею епохи Карпатської України й першою жінкою – доктором наук на Закарпатті
Цінова гойдалка на закарпатському ринку квітів і ярини
/ 1Мешканець Тячівщини вже роками виготовляє соляні лампи та створює соляні кімнати
/ 1У Тересві похована "Чорна графиня" – дружина одного з найвідоміших угорських митців ХІХ століття
На Закарпатті працює 4 400 лікарів та 9,5 тисяч медсестер та фельдшерів
На Закарпатті розкидуватимуть "вакцинаційні" брикети від сказу
На Закарпатті 80% пенсіонерів уже отримали монетизовані субсидії
/ 1Закарпатська спортсменка стала володаркою Кубка Європи із фристайлу-слоупстайлу
В Іршаві відкрили експозицію "Прикордонник Василь Попик – захисник Карпатської України"
"Шлях Пинті" врочисто відкриють наприкінці травня на Виноградівщині
Кращих легкоатлетів-2018 відзначили на Закарпатті
Василь Горват побачив "Зірки впритул"
Закарпатець Василь Сочка робить пластичну скульптуру... із космосу
Мозковий інсульт: Більше ризикують чоловіки й люди похилого віку
Кам'яні дрозди та інші птахи Олексія Лугового
Ужгород у 2022 році претендуватиме на проведення міжнародних дитячих ігор
Закарпатські письменники знову представлені у черговому номері "словацько-українського" журналу "Дукля"
Головні державні свята в Ужгороді відзначатимуть із квітковим велетенським тризубом і ходою зі 100-метровим прапором
Через терни – до волі. Про свою долю політв’язень оповів у книжці
/ 2На Закарпатті зареєстровано 5,2 тисячі безробітних у пошуку роботи
» Всі записи