Викрадення немовляти не змусило керівництво Свалявської лікарні задуматися про безпеку пацієнтів

Жінка, яка викрала немовля із Свалявської ЦРЛ, затримана і перебуває в СІЗО. Їй загрожує до п’яти років позбавлення волі, - кажуть у прокуратурі Закарпатської області.

Викрадення немовляти не змусило керівництво Свалявської лікарні задуматися про безпеку пацієнтів

 

Наразі хлопчик, якого викрали, перебуває у Свалявському обласному Будинку дитини. Як все відбувалося, яка система безпеки у Свалявській ЦРЛ, чому злодії без проблем проникають у на територію лікарні та як у палаті опинилися стороння людина? 

Нещодавно на Закарпатті трапилась резонансна подія: зі Свалявської дитячої лікарні викрали тримісячне немовля. Зараз працівники відділення відмовляються що-небудь коментувати: кажуть, це сталося не з їхньої вини. Погодився розповісти передісторію цього злочину заступник головного лікаря з лікувальної роботи Свалявської ЦРЛ Мирослав Мелеш. Поза камеру працівники відділення розповідають, що сталося це того дня близько 17год. 40.Старшої медсестри відділення, кабінет якої, до речі, знаходиться поруч з палатою, де стався злочин, тоді не було. На чергуванні залишалися дві сестрички, які у той час ставили крапельниці діткам в іншій палаті. Крім них із медперсоналу була санітарка, яка завершила прибирати у відділенні і подалася на сходову площадку, після чого відлучилася буквально на кілька хвилин. Саме в той час, коли двері відділення залишилися відчинені, жінка проникла всередину і викрала тримісячне немовля.

За версією заступника та медпрацівників, викрадачка ретельно спланувала цей злочин. Ми оглянули всі входи і виходи у відділення і на територію лікарні. Виявилося, що потрапити сюди не складе труднощів. Перший центральний вхід або та ж пропускна – тут стоїть охорона. З іншого боку лікарні ще два входи. Тут нема ні охорони, ні відеоспостереження, на одному із входів навіть хвіртки, яка б закривалася, також немає. Скоріш за все через нього зловмисниця і потрапила на територію. Вхід у лікарню, де знаходиться дитяче відділення, також без нагляду. Стає зрозуміло, чому злочинниця втекла з немовлям на руках так просто.

Виникає питання, чи може один охоронець вслідкувати за всім, що відбувається на території лікарні та навколо неї? На питання, чи нема потреби після цього випадку встановити камери відеонагляду, нам відповіли, що у санітарних нормах нема пункту про встановлення відеоспостереження. Дивно питати у маленьких дітей дозволу, якщо це стосується їхньої безпеки. Доводимо до відома заступника, що встановити відеоспостреження можна будь-де, в тому числі і на тих двох входах, які не охороняються. Та як виявляється, на це у лікарні та держави немає грошей.

Запитали й про інший варіант: поставити на двох входах ще одного охоронця, він уже контролюватиме ситуацію на території лікарні. Але найбільше здивування викликали такі слова респондента: « Якщо людина запланувала крадіжку, то обов’язково вкраде, у неї це вийде».Ось як думає заступник головного лікаря з лікувальної роботи, а ми так довго з ними говорили про охорону та безпеку тих, хто перебуває у їхніх відділеннях. Робіть висновки.

Детальніше про це - у сюжеті випуску новин телеканалу "М-студіо".

ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
15 вересня 2012р.

Теги: лікарня, дитина, викрадення

Коментарі

Ярослав Глагола 2012-09-16 / 17:55:00
Як на мене, дуже дивна публікація. І відеоспостереження нема, й належно охорони також і т.д.і т.п. Автор забувся, ЩО ЛІКУВАЛЬНИЙ ЗАКЛАД НЕ Є РЕЖИМНИМ ОБЄКТОМ. Персонал (в тому числі й охоронник) передбачені штатним розписом. Додаткові витрати на охорону не передбачені бюджетом. Якщо стався випадок із викраденням дитини, який є одиничним, то це зовсім не означає, що дітей викрадають масово і потрібно лікувальні заклади обнести колючою проволокою, поставити блок пости та "прикривати" лікарні зверху бойовими гелікоптерами.

/ 7Освітяни Керецьківської громади також висловили недовіру її очільнику Михайлу Мушці
Упродовж минулого року тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону оголосили 63 підозри переправникам ухилянтів
/ 2Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
/ 2На Закарпатті триває конкурс стартапів
На Закарпатті влітку зафіксували 1 випадок кору
В Ужгороді пройшов благодійний волонтерський Кремзлик фест
На Закарпатті пройшли конгресові слухання
/ 3В Ужгороді з'явилася чергова мініскультурка – Русалка
Спортсмен з Мукачева став бронзовим призером чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА
У Тячеві "змагально" закрили тенісний сезон
Середньовічний фестиваль провели у Хусті
На Закарпатті прикордонники використовують для повітряної розідки пілотовану техніку та дрони
/ 1Буккросинги сервісних центрів МВС на Закарпатті поповнились новими підбірками книг
/ 2У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з полеглим у війні Василем Іваньом
На Закарпатті реалізовують проєкт "Віднова:UA"
12 будиночків на 48 осіб: модульне містечко презентували у Середньому на Ужгородщині
В Ужгороді медики на конференції ділилися досвідом у лікуванні епілепсії
/ 1Господині в закарпатському селі готують голубці для захисників на передовій
/ 2Найбльше шкіл запланували останній дзвоник на Закарпатті на 7-8 червня
/ 1Виставку традиційного народного одягу Луганщини "Евакуйована колекція" представили в Іршаві
У Мукачеві релоковане підприємство з Харкова виробляє сирні снеки
/ 2На Закарпатті 80-річна жінка здала теоретичний іспит з ПДР і тепер вчиться водінню
Зустріч із закарпатськими родинами пропавших безвісти та полонених організували в Ужгороді
/ 3У Ракошині на Мукачівщині демонтували пам'ятник радянському солдату
» Всі записи