Головний тренер “Карпат” вважає втрату гравців закономірним явищем

“У гравців був заключений контракт до кінця сезону. Коли сезон закінчується, вони починають шукати місце роботи. Гравці вийшли на певний рівень, у них прокидається апетит, і це все логічно. Ми не можемо зараз конкурувати із закордонними клубами, бо у них реально більші кошти, тому це закономірний відтік, і ми не можемо з цим нічого зробити”, — так у прес-центрі "Закарпаття" Борис Петровський пояснив втрату гравців. Адже, як відомо, новий сезон тренувань команда розпочала без 9 учасниць.

Головний тренер “Карпат” вважає втрату гравців закономірним явищем

За словами Бориса Петровського, команда тренується уже другий тиждень. Заняття проходять на базі СК “Юність” та “Спартак”. Коли команда буде у повному складі, планують виїхати на навчальний збір у Берегово чи на Драгобрат. Драгобрат — єдине місце в Україні, де можна проводити тренування у середньогір’ї. А наразі формується новий склад команди. “Ми проглядаємо місцеву, закарпатську, молодь. Проводимо переговори стосовно запрошення гравців з інших регіонів України, аби підсилити і вдосконалити склад. Бо після того, як ми зайняли перше місце, кроків назад робити не хочеться. Будемо боротися, аби потрапити у склад національної збірної. Зараз на “оглядинах” у нас є дівчина з Броварів — Надія Воронова. Групу гравців продивляємося з нашої ужгородської гандбольної школи — Тетяна Кільч, Дарія Руснак тощо. Там ціла група дівчат, але їм важко буде потрапити до складу. Вони можуть себе проявити, але трохи згодом”, — пояснив тренер. Борис Петровський повідомив, що мріє створити фарм-клуб, аби дівчата з місцевої школи, які ще не вийшли на рівень гравця супер-ліги, могли готуватися і, у випадку хороших результатів, потрапити до основного складу. Та зараз це питання тільки на стадії ідеї. Як мінімум, спортсменам потрібен зал для тренувань. 

Щодо дівчат, що покинули команду, головний тренер сказав: “Впродовж минулого сезону ми втратили 9 гравців, серед яких були і гравці основного складу. Деякі вирішили змінити країну і спробувати себе на іншому рівні. Це — Ірина Яблонська, Юлія Коломоєць. Несподівано покинула нашу команду Ольга Передрій. Це молода перспективна дівчинка. Рік тому її ніхто не знав. Вона прийшла у «Карпати», вийшла на певний рівень, стала гравцем національної збірної. Сильна команда її переманила. У нас з нею була усна домовленість, що лишається у «Карпатах», треба було лише підписати контракт, але вона різко змінила свою думку. Катерина Олексюк змінила вид спорту: вона є гравцем паралельно збірної України з регбі. Це молодий вид, що розвивається. Потенційно цей вид може стати олімпійським, а тому вона має перспективи потрапити на Олімпійські ігри. Беата Смерека пішла у декрет. Двох дівчат — Владлену Рибкіну і Олену Самар — виставлено на трансфер”. 

На дівчат, що залишилися, тренер покладає великі надії. До прикладу, воротар ГК “Карпати” Наталія Гайович є кандидатом у збірну України. Каже, що мріє потрапити до збірної, тому щоденно тренується і працює над собою. Борис Петровський підтримує дівчину і  вважає, що шанси у неї досить високі.

Щодо спортивних подій, то, за словами тренера, команді не “світить” взяти участь у Лізі Чемпіонів, оскільки нема приміщення, котре б відповідало вимогам для змагань. “Стандарти Ліги Чемпіонів — зал, що вміщує не менше 2200 глядачів і з покриттям “терафлекс”. У нас такого нема. На Україні є альтернатива — кілька залів, але вони дуже далеко”, — зазначив Борис Петровський і повідомив, що в команди була можливість грати у Міхаловцях, однак команда вважає, що повинна грати тут, на Україні, і саме для своїх вболівальників. Тим не менше, у жовтні спортсменки братимуть участь у кубку ЄГФ, де за право продовжити боротьбу гратимуть з командою Болгарії. У випадку перемоги — з командою Сербії. 

А трохи раніше, у вересні, відбудеться з’їзний тур чемпіонату України. І, можливо, він відбудеться в Ужгороді. Як зазначив Борис Петровський, команда, яка приймає, бере на себе фінансові витрати, а знайти кошти сьогодні дуже важко.

Тим не менше, спорт робить рекламу і місту, і країні, — переконаний тренер гандбольного клубу. “От президента Аргентини не знає ніхто, а Дієго Марадонну – всі”, — навів приклад спортсмен і висловив сподівання, що ситуація із підтримкою різних видів спорту в області, та й Україні загалом, зміниться на краще. 

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
25 липня 2012р.

Теги: гандбол, Карпати, Петровський, тренування, гравці

Коментарі

777 2012-07-26 / 17:07:30
Дівчата і Петровський - молодці, а Ледида просто собі галочку поставив перед виборами і після чемпіонства легво "забив" на спортивну команду. Тепер можна напевно побачити усю брехливу суть голови ОДА...

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи