В Ужгороді готуватимуть шоколад із плодів рожкового дерева, вчитимуть бойовим мистецтвам та ходитимуть по вугіллю

А ще визначатимуть біологічний вік людини. Все це відбуватиметься в рамках спортивно-розважального фестивалю «Фізкульт-привіт 2012» в Ужгороді. Всі заходи покликані привернути увагу громадськості до здорового способу життя. Про це у прес-центрі «Закарпаття» розповіли організатори та партнери фестивалю.

В Ужгороді готуватимуть шоколад із плодів рожкового дерева, вчитимуть бойовим мистецтвам та ходитимуть по вугіллю

«Фізкульт-привіт 2012» проводитиметься у обласному центрі уже втретє. Ідея саме таким чином популяризувати здоровий спосіб життя народилася у представників неформального молодіжного об’єднання «Tramps Union». Його голова, Тімея Боді, розповіла, що цього року програма фестивалю буде більш насиченою, адже відбудуться не тільки безкоштовні тренування з різних видів бойових мистецтв, а й майстер-класи з кулінарії та вуглеходіння. Крім того, глядачі побачать художні інсталяції та фаєр-шоу. Все відбуватиметься під музичний супровід, адже цього року до акції долучилися ужгородські гурти — «The Symbioz» та «Doping».

Представник спільноти «ВегКлуб» Вік Коврей вважає, що сьогодні піклуватися про власне здоров’я — актуально і модно, тому ініціативні люди намагаються популяризувати його різними методами: і творчими, і оздоровчими. Вік повідомив про цікавинки, які очікують на відвідувачів фестивалю. Зокрема, розповів, що під час майстер-класу з кулінарії охочим буде розкрито секрет виготовлення «здорового шоколаду».  «Всі ми звикли, що шоколад виготовляють з какао. Але є гарний продукт – плоди рожкового дерева – кероб. Які дуже корисні і є замінниками какао-бобів. З них дуже виходять дуже смачні шоколадні кульки», — пояснив Вік.

Ідея провести подібний захід сподобалася і працівникам Закарпатського обласного Центру здоров’я, котрі долучилися до акції. Лікар центру, Тетяна Маркович, наголосила: «Нам дуже приємно, що молодь сама ініціює подібні заходи і привертає увагу до цього питання. Це чудово. Це позитивний вклад, адже краще проводити профілактику, аніж потім лікувати». За словами пані Тетяни, під час фестивалю медичні працівники вимірюватимуть людям артеріальний тиск і розповсюджуватимуть різнопланову літературу у вигляді брошурок, листівок, рекомендацій. Вона зазначила, що сьогодні на Закарпатті перше місце посідають серцево-судинні захворювання, друге — травматизм, третє – онкопатологія. І уже виокремлюється величезна четверта група — алергічні захворювання. І тому дуже добре вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися, адже часто неякісні продукти харчування провокують алергію. А ще: мало знати, як робити, — переконана лікар, — потрібно все це сприймати і  виконувати щодня.

До речі, ужгородці та гості міста матимуть цікаву нагоду дізнатися свій біологічний вік і з’ясувати, чи паспортні дані співпадають із реальним станом їхнього організму. «Визначення біологічного віку буде проводитись, аби узнати, скільки вам реально років. Бо дуже часто паспортні дані не співпадають із біологічними. Є 8 принципів, які людина чи практикує, чи не практикує, але які формують біологічний вік людини», — повідомила заступник голови благодійного фонду «Краще життя» Вікторія Максимець. За її словами, аби визначити свій біологічний вік, необхідно не більше 15 хвилин. Крім того, на місці будуть лікарі та інші фахівці, які зможуть проконсультувати, що саме варто підкоригувати.

Та для того, аби якісно змінити своє здоров’я і, відповідно, життя, замало займатися спортом і правильно харчуватися, — вважає Вік, — потрібно ще й позитивно мислити. «Для духовного розвитку важливо не тільки те, що ми робимо фізично, що ми їмо, але як сприймаємо і як ми все це внутрішньо переживаємо. Тому позитивні думки теж важливі», — сказав Вік Коврей. Цю ідею повністю підтримує голова Закарпатської обласної організації здорового способу життя «Закарпатський морж» Богдан Дикий. «Здоровий спосіб життя це, у першу чергу, здорова енергетика. Наше вуглеходіння показало, що зі співаночками, коломийками, нашою народною музикою легко проходимо оці 400 градусів. Під час фестивалю ми проведемо майстер-клас для всіх ужгородців. Усі зможуть пройти 3 метри по вугіллю», — зазначив він.

Як повідомили організатори, фестиваль проходитиме 2 та 3 червня на площі Фенцика в Ужгороді (між ляльковим театром «Бавка» та обласною філармонією). Так звані неформальні заходи проходитимуть на пляжі «моржів», що розташований поблизу дитячої залізниці.
 

Нижче подаємо програму фестивалю.


Програма «Фізкульт-привіт 2012»

2.06 – субота
16:00 – 17:30 – майстер-клас – карате;
17:30 – 18:30 – майстер-клас – йога;
18:30 – 20:00 – майстер-клас – айкідо;
20:00 – 23:00 – спортивні ігри, виступи митців (виступ музикантів, виступ поетів, перформанс), вільне спілкування, розкладання ватри, майстер-клас з кулінарії, показ фільму на тему «здоровий спосіб життя та спорт».
Показові виступи: фаєр-шоу, лицарські бої, вуглеходіння, бойовий гопак.


3.06 – неділя
16:00 – 17:30 – майстер-клас ушу;
17:30 – 19:00 – майстер-клас бокс;
З 19:00 – майстер-клас з кулінарії.


 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
30 травня 2012р.

Теги: фестиваль, фізкульт-привіт, вуглеходіння, фаєр-шоу, майстер-клас

Коментарі

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи