Підсумки року з владикою Міланом підіб’ють у прес-центрі «Закарпаття»

У вівторок будуть нагороджені лауреати журналістської премії імені Йосипа Терелі за 2011 рік

Підсумки року з владикою Міланом підіб’ють у прес-центрі «Закарпаття»

27 грудня у прес-центрі «Закарпаття» відбудеться традиційна зустріч журналістів з главою греко-католиків Закарпаття владикою Міланом.

Окрім підведення підсумків  року, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії розповість про свої останні мандрівки до Росії, Казахстану та Ватикану, де на головній площі було встановлено закарпатську ялинку. Також відбудеться нагородження журналістською премією імені Йосипа Терелі за 2011 рік.

Премія імені відомого закарпатського політв’язня та правозахисника заснована три роки тому і присуджується за журналістські матеріали, що пропагують духовні цінності, історичну правду та толерантність у суспільстві.

Прес-конференція відбудеться:
у вівторок, 27 грудня, о 16:00
за адресою м.Ужгород, вул. Другетів, 60
Прес-центр "Закарпаття"

P.S. Всі, у кого виникнуть питання до гостя прес-центру "Закарпаття", але хто в силу обставин не матиме змоги взяти участь у зустрічі, зможуть надсилати нам їх на електронну пошту press-centr@zakarpattya.net.ua, або розміщати у коментарях до відповідних анонсів події на сайті Закарпаття онлайн.

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
24 грудня 2011р.

Теги: владика Мілан, Тереля, журналіст

Коментарі

Москаль 2011-12-26 / 09:48:51
Словянину: Ви знаєте що найвищу свободу - свободу бути самим собою визнає за вами лише Бог? Лише він залишає право бути ким Ви є і мислити інакше. Нам важко приймати тих хто мислить інакше. А ще важче тих хто мислить проти нас. І Бог залишає нам абсолютну свободу - свободу помилятись, робити аборти, ненавидіти його, обманювати на роботі, зраджувати чоловіка чи жінку і не осуджує. І Ви говорите правду що з такими біографіями яу у Біблії навіть у тюрму не приймають, але з такими біографіями приймають до церкви тому що Бог пробачає всі гріхи. І саме про це вся Біблія що всіх цих сволочей Бог любить.

Словянин 2011-12-25 / 19:02:28
Несловянину. Так схематично висловлюватись можуть не лише несловяни. Це класичний випадок того, що з людиною може зробити зомбуючий вплив сучасного інформаційного простору. Вірити легко, самостійно мислити складніше, незалежно від конфесійної належності та співробітництва з ФСБ, ЦРУ чи Моссадом. Памятаєте, як радянські люди свято вірили в Леніна та Сталіна. Ситуація з вірою в липових кумирів не помінялася і сьогодні. Несловянин згадує Біблію. Якщо він її і читав, то робив це неуважно і не критично. Якщо проаналізувати біографіїї багатьох її персонажів, насамперед зі Старого Заповіту, які прийнято вважати позитивними героями - Моісея, Навина, Давида, Аврама, Сари та ін. - можна легко побачити суцільні інтриги, кров, жорстокість, інцести. З такими біографіями навіть в тюрму не приймуть. А головне - Біблія несе ідею богообраності одного єдиного і неповторного народу, начебто усі інші є бидлом. А я вважаю святою рідну українську землю, а не землю біля водойми з промовистою назвою Мертве море. Доки ми не навчимося любити і порважати своє рідне, а не чуже, поважати пророків своєї вітчизни, а не Ізраїлю - ми завжди будемо плентатися у хвості будь якого процесу і не станемо господарями своєї землі.

ІВАН 2011-12-25 / 09:37:17
Про Терелю див:http://zakarpattya.net.ua/Gromada/90071-Iosyp-Terelia.-Neskorenyi

Несловянин 2011-12-25 / 09:06:54
Словянину -- вище й атеїст до того ж, якщо порівнюєте греко-католицьку церкву із сектою. А може, ви, істинно православний Московського патріархату? Чи агент ФСБ?

Не треба паплюжити память людей, які пожертвували всім, що мали, і стали на боротьбу з найстрашнішою імперією зла на світі. Те, що ми всі -- грішні, так це і в Біблії записано. В кожного можна знайти недоліки. Навіть святі їх мали.
Ваше завдання зрозуміле -- кинути тінь на память славної людини, яку належить шанувати, а не паплюжити. Шанувати за те, що й серед нас знайшлися ті, хто заради своєї віри, своїх переконань пожертвував сводобою, здоровям, нормальним життям. А, може, вас пече те, що судив Терелю великий "констутиційник" Андрій Стрижак, який збирається балотуватися на виборах в Ужгороді? І будь-яка згадка про Терелю, це автоматично й удар по ньому. Але Стрижак -- це ганьба Закарпаття, як і Шуфрич і тому подібні. Те, що він зробив із Конституційним судом, давши Януковичу всі повноваження, ніхто вже й ніколи з нього не змиє. Стрижак, лігши під янучарів, викреслив себе із вдячної памяті нащадків.

Словянин 2011-12-24 / 22:24:41
Якщо в певній релігії, секті, спільноті є якиїсь визначений порядок, канон, обряд - то його потрібно дотримуватись - від початку і до кінця, - зокрема щодо сімейних цінностей. Інакше не всі вірники зрозуміють... Щодо психушок і констаборів. Їх винайшли вороги словян - сіоністи... На певному етапі радянської історії ці винайдення почали застосовувати проти їх творців - перманентних революціонерів... По-людськи Терелю десь жаль, але ще більш жаль його буде, коли широка громадськість дізнається про те, що він, напередодні виїзду за кордон, в особистій розмові сказав про Папу Римського... Таких терель з трагічними долями багато, але, повірте, рано чи пізно сіоністи використовуватимуть дуже багатьох наївних словянських людей у своїх цілях.

Гаврош 2011-12-24 / 18:45:25
Несенсації. Взагалі-то прізвище людини, тим паче єпископа, пишуть із великої літери. Це на майбутнє, якщо захочете взяти участь в якомусь журналістському конкурсі. :)

А по-друге, переможців визначає сам владика Мілан, який уважно читає закарпатські ЗМІ. Якщо ви прийдете у вівторок на церемонію нагородження, то ще й почуєте його аргументацію, чому відзначено саме ту статтю, а не іншу. Це, між іншим, найцікавіша частина церемонії.

А якщо хочете стати "сенсацією", то рецепт дуже простий: візьміть і напишіть щось вартісне. У даному разі -- на тему духовності, якої нам так бракує. За коменти, як відомо, відзнаки не дають :)

Словянину 2011-12-24 / 18:30:19
Не суди інших, аноніме, сховавшись за ніком! Терелю шанують за те, що понад двадцять років провів у советських концтаборах і психушках і не зрікся своєї боротьби за свободу совісті в СРСР. Цікаво, скільки би ти днів витримав, страхопуде?

А в Україні (і не тільки) розпадається кожна друга сімя. І це не є протизаконним чи протицерковним актом, якщо люди вирішили йти далі по життю окремо. Чи ти би, аноніме, палив їх би на вогні, як у середньовіччі. Тоді треба половина Закарпаття винищити.

Гість 2011-12-24 / 18:13:19
Шашік дав Терелі на се дозвіл...посмертно.

сенсація 2011-12-24 / 16:17:37
Несенсація, ти тоже премію хочеш? :-)

Словянин 2011-12-24 / 15:54:17
Неймовірно святий Тереля після відїзду за океан залишив жінку з дітьми і одружився вдруге. Цікаво, куди дивиться церква і,зокрема, Шашік.

несенсація 2011-12-24 / 15:53:54
Гавроша вкотре нагородить шашік

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи