Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000

Президент України Петро Порошенко з 1 по 8 січня провів Різдвяну відпустку на Мальдівах. Порошенко летів на приватному літаку разом із 7 пасажирами. Вони, ймовірно, не проходили паспортний контроль та летіли під іншими іменами. За підрахунками журналістів, президент витратив на відпустку щонайменше 500 тисяч доларів.

Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000

Про це повідомляється у розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти дізналися, що Порошенко вилетів з Києва до міжнародного аеропорту міста Мале на Мальдівських островах 1 січня і повернувся 8 січня.

 

Про приїзд до Києва "Схеми" дізналися на публічному онлайн-ресурсі FlightRadar. На ньому вони простежили за літаком з бортовим номером ТС-КМR перетнув Індійський океан. За інформацією журналістів, у ньому був президент України.

Перед приїздом журналісти "Схем" зафіксували, як до аеропорту "Київ" під’їхали декілька мікроавтобусів та Land Cruiser із вимкненими фарами.

Згодом журналісти сфотографували посадку приватного літака і зазначили, що він припаркувався у найбільш віддаленій частині аеропорту.

 

 

"Журналісти "Схем" зафіксували, як літак зупинився, а вже за 4 хвилини кортеж виїхав з воріт і залишив територію аеропорту. Він сформувався з чотирьох мультивенів Volkswagen та Mercedes і виїхав на Кільцеву дорогу", - розповіли у "Схемах".

Зазначається, що кортеж проїхав без проблискових маячків та мигалок. Автівки попрямували у бік Обухівської траси, далі повернули у селище Козин і за кілька хвилин заїхали у ворота угідь Петра Порошенка.

Наступного дня, 9 січня президент провів свій перший публічний захід президента з початку року. Він організував нараду з керівництвом Нацполіції та заслухав доповідь про розслідування резонансного вбивства Ірини Ноздровської.

До цього на сайті президента були лише повідомлення про чотири підписані Петром Порошенком закони. І жодного – про виїзд з країни на відпочинок.

Журналісти дізналися про деталі відпустки президента. Зокрема, вони дізналися, що президент взяв в оренду приватний літак Falcon 7X у турецької авіакомпанії Setair.

"Схеми" надіслали листа авіакомпанії і запитали про вартість перельоту на Falcon 7X. Згідно наданої інформації, журналісти припустили, що оренда борту з простоєм упродовж майже всього періоду відпустки обійшлася президенту у приблизно 154 тисячі євро.

 

Зазначається, що у літаку 1 січня вилетіли з Києва на Мальдіви, а 8 січня повернулися до столиці 8 пасажирів - 3 чоловіків та 5 жінок. Однак серед імен пасажирів не було ані президента, ані членів його родини, або інших відомих імен.

 

"Схеми" надіслали запит до Державної прикордонної служби з питанням: чи перетинав державний кордон України президент Порошенко 1 та 8 січня та чи проходив він паспортний контроль у аеропорту "Київ" у день вильоту до Мале й після повернення з-за кордону? Але на момент виходу матеріалу в ефір відповіді так і не отримали", - розповіли журналісти.

Крім того, вони дізналися, що Порошенко відпочивав на Мальдівських островах з 2 по 8 січня в п’ятизірковому курортному готелі Cheval Blanc. Він складається лише з приватних вілл посеред Індійського океану.

 

"З аеропорту Мале, куди президент та його гості прилетіли чартером, вони дістались острівного курорту. 8 дорослих та 2 дітей оселились на найдорожчій віллі курорту, яка розташована на окремому острові", - йдеться у розслідуванні.

Український президент відпочивав там з гостями протягом семи днів та шести ночей.

У "Схемах" наголошують, що на курорті Порошенко фігурував під ім’ям Mr. Petro Incognito (Ukraine). Журналісти пояснюють, що це типова послуга для курорту такого рівня – забезпечення повної анонімності на прохання гостя.

За інформацією джерел журналістів, президент витратив за проживання 276 тисяч доларів. Також у нього були додаткові витрати - 37 550 доларів. За них він розрахувався готівкою.

 

Всього, за підрахунками журналістів, Порошенко витратив на рідзвяну відпустку на Мальдівських островах не менше 500 тисяч доларів або більш ніж 14 мільйонів гривень.

Журналісти зазначили, що надіслали запит до адміністрації президента разом із доказами поїздки Порошенка. Наступного дня адміністрація президента визнала факт відпочинку глави держави на Мальдівах агентству "Інтерфакс-Україна".

За день до ефіру програма "Схеми" отримала відповідь на запит з аналогічним текстом. У президента визнали сам факт поїздки і запевнили, що він задекларує витрати на неї.

 

19 січня 2018р.

Теги: Порошенко, Мальдіви, відпустка

Коментарі

Читатель 2018-02-27 / 17:57:21
И еще одно. Бог с ними, 500 тыс. Просто, рисуешь себе некий "курортный мегаполис" с тренажерами, массажерами, кортами теннисными, картингом, мотодромом и прочей бедой. Рисуешь себе вдобавок еще и супермегаэкскурсии, посещения музеев ретро-техники и т.д.

Но.... За 500 тыс. предлагается лишь песочек! ))) Твою мать. ))))

Читатель 2018-02-27 / 17:51:06
И потому вынужден обратится к предыдущему комментатору. Простите - вы издеваетесь???? Полежать на песочке, посидеть у пальм - это отличнейший царский отдых???

Извините, я шокирован! В детстве - лежал на песке, купался в море, в речке ЗА БЕСПЛАТНО, и не знал, что я ЦАРЬ. )))) Обалдеть. ))))

Стрілок АТО 2018-02-20 / 16:01:09
Обіди і вілла унікальні тим що, він ЦАР і більше тах ніхто не може відпочити як він, це можна назвати хворобою.

Читатель 2018-02-18 / 21:06:08
И опять мысли.... Снова я на это глянул, и .... Смешно, честное слово! Вот, за что такие деньги? За что? )))) И чем уникальны такие обеды, что за них такие деньги?

Да, я (как и другие) к родственникам ездил - получал то, что на Мальдивах никогда не получить! И на речку, и на рыбалку, и по гостям - отдых такой, что Порошенко с Мальдивами спрячется просто!

Оборона Майдана 2018-02-15 / 11:50:00
Краще би ці гроші дав онкохворим дітям і громадянам які його вибирали, або воїнам АТО, а він ще з собою і міністра оборони взяв це коли в нас війна іде. Байден в Давосі йому хороший втик дав бо Трамп даже не хотів з ним говорити, і змусили його повернути один млрд. доларів із нашого фонду, але для клептомана точно це уроком не буде бо це хвороба. Слава 500 гривневій бидломасі!!! Голосуйте за Порошенка і далі.

Читатель 2018-02-13 / 20:34:20
А давайте нестандартно - потрачено поллимона, а .... Отдача, результат от такого отдыха? Допустим, я, рядовой украинец, НЕ ХУЖЕ отдохну за значительно меньшие (!) деньги. Точно также, как я - многие другие отдыхают. К примеру, поехали на море, сняли дом рядом с морем, и .... Тоже самое! Не менее классно!

Вуву 2018-01-22 / 20:23:46
Дивлюся на фото ... Щоки як в хомяка , мармиза стала ширша аніж вища ... Добре віджерся за наші гроші .

громадянин 2018-01-22 / 13:00:49
Воно собі літає за 14 міліонів грн а людей на свята за власний рахунок відправлять. Цього місяця платіжки бєшені прийшли і виживи на 3000 тисячі. Петре може трохи поділишся? Хоча б комуналку оплати. Бидло рідкісне

Русину 2018-01-20 / 07:41:27
Тихо ти буть . Бо ще чого доброго вугілля почнуть продавати як мальдіви +. Он електрика вже дорожча як в європі .А ціну на транспорт вже підняли. Хліб на підході .З 1 квітня газ.

русин 2018-01-19 / 21:15:04
Цікаво,скільки тонн вугілля по Роттердам+ коштує нам його вояж!

Вуву 2018-01-19 / 16:30:47
Петя скромніше треба бути ... Скромніше.
Другим разом на мальдіви лети куеурузником ... Бажано без дозаправки.

Вуву 2018-01-19 / 13:30:32
Я незнаю ... як взагалі після цього і тойі незадекларованойі вілли можна вірити такому президенту ... А ті всі махінаційі із замовленнями в "богдан" укрспецекпорт в оборонпромі і тд і тд. Коли брехня і фальш і тотальний кримінал возведені в ранг закону.
На мою думку він повинен піти ... "Самоусунутись". пЭтя уходи к чортовой матєрі ... Ти вже дістав народ так як колись гопнік янукович.


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
/ 2Про вибух гранати, повноваження президента і революції
» Всі записи