В Ужгороді нардеп Черняков говорив про постріли, Верховну Раду, довибори і революційні настрої в суспільстві (ФОТО) (АУДІО)

Народний депутат від ВО «Свобода» Валерій Черняков розпочав зустріч із журналістами у прес-центрі «Закарпаття» із презентації позиції своєї політичної сили з приводу блокування опозиційними силами трибуни Верховної Ради. За його словами, Верховна Рада «не працює, бо наша провладна більшість саботує виконання Конституції і законів України».

В Ужгороді нардеп Черняков говорив про постріли, Верховну Раду, довибори і революційні настрої в суспільстві (ФОТО) (АУДІО)

Нардеп заявив, що більшість його колег по ВР думають про відпочинок на «Сейшелах чи у Монако, але не про людей». Валерій Черняков переконує, що свободівці блокуватимуть трибуну, допоки не буде введено персональне голосування.

Серед новоспечених нардепів від Закарпаття Валерій Черняков найбільше спілкується із Валерієм Пацканом (Партія «УДАР Віталія Кличка»). Депутат зазначив: нещодавно виникла думка створити міжфракційне об’єднання «Закарпаття», у яке б входили депутати, вихідці із Закарпаття. Таким чином, на думку політика, була б можливісь допомагати краю і в економічнному, і в інших планах. Однак наголосив: все це покищо на рівні ідеї.

Відповів народний депутат на питання, як він розцінює випадок позбавлення депутатських повноважень Павла Балоги та Олександра Домбровського. «Як би я не ставився до депутатів, але це, я вважаю, порушення. Це йде процес залякування депутатів-мажоритарників. Було 5 днів на оскарження, комісія визнала вибори дійсними,  затвердила, вручила мандат... Так само завтра скажуть, що президентські вибори 2010 року недійсні... Суд, який виніс неправомірні рішення, має бути покараний... За будь-яких обставин ми не будемо підтримувати відібрання мандатів. Це прецедент. Прецендент, яким завтра зможуть забрати мандати у половини мажоритарників. Але вони відкривають скриньку Пандори, тому  що на наступних виборах все може помінятися і повернеться їм бумерангом... Це рішення лежить у політичній площині. Хочуть позганяти всіх депутатів в одну фракцію. Якщо дійде до того, що буде голосувати ВР, я не думаю, що вона дасть добро на це».



В свою чергу, голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Куцин, наголосив, що на Закарпатті спостерігається збільшення довіри людей до цієї політичної сили. І якщо багато закарпатців «до виборів ставилися обережно», вважали «Свободу» непрохідною, сумнівалися, тепер активно долучаються, висловлюють пітримку. «А ще бачимо, що наростає внутрішній гнів у суспільстві. І чим далі, тим явніше. Виллється він у щось чи ні — не знати. Але те, що суспільні антивладні настрої наростають — безсумнівно. Хотілося б, щоб це призвело до того, аби люди не реагували на посади і кошти, які їм підсовують напередодні виборів, а голосували головою. Але ситуація настільки погіршується, що може статися будь-який спалах», — сказав Олег Куцин. Голова закарпатських свободівців розповів, що до них в організацію звертаються підприємці, котрі «втомилися від постійного тиску, що чиниться на них, і котрі не бачать виходу із ситуації, готові самі захищати свої права». Люди, за словами Олега Куцина, готові йти на мітинг, організовуватися, створювати загони самооборони. Все це свідчить про те, ствердужє Олег Куцин, що в суспільстві назрівають революційні настрої.



На проміжних виборах в обласну раду «Свобода» висуватиме кандидата по Мукачівському округу. За словами Олега Куцина, практично «до останнього дня висунення велися переговори із колегами по опозиції – «Фронтом Змін» і «Батьківщиною»». В результаті було погоджено, що по Виноградівському району кандидата виставлятиме «Фронт змін», Ужгородському — «Батьківщина», Мукачівському — «Свобода». Два округи дані політичні сили не змогли погодити, тому вирішили в процесі виборчої кампанії провести соціологічне дослідження, і «зніматися» на користь найрейтинговішого. «Наша кампанія особлива, бо ми, на відміну від більшості партій, працюємо від хати до хати. А наша основна агітація — організація зустрічей, особисте спілкування з людьми», — сказав він.  



Незабаром в Ужгороді відкриють громадську приймальню Валерія Чернякова, а згодом – у Мукачеві, Берегові, Рахові і ще кількох населених пунктах.  А поки що всі охочі можуть звертатися за порадами та допомогою, або ж з власними пропозиціями, у офіс ЗОО ВО «Свобода» за адресою в Ужгороді: проспект Свободи, 42.

На питання, чи підозрює когось Валерій Черняков у нападі на нього, що стався у Луцьку, і як він себе почуває, депутат відповів: «Я почуваю себе добре. Міліція шукає винних. За нашими даними, прийшла людина і здалася. Ми дізналися, що цей чоловік багато років просидів у тюрмі. Коли виходить звідти, тиждень-другий погуляє, просить щось на себе взяти і знову йде в тюрму. Він навіть до нас в офіс приходив, хотів пробачення просити, але коли виходив, то сказав, що «Я — не Я, але якщо сказали, що то Я, значить, буду Я». Він навіть показав місце, звідки нібито стріляв, але насправді то була інша сторона. Спочатку нам навіть якусь зброю показували, потім вона зникла. Тому я нічого не коментую. Нехай міліція розбирається».

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
13 лютого 2013р.

Теги: Свобода, Куцин, Черняков, Закарпаття, Верховна Рада, трибуна, мандат, вибори

Коментарі

Василь 2013-04-04 / 13:33:04
А що Закарпатського депутата ВР для курваторства Закарпаття не знайшлося ?

Косма 2013-02-15 / 20:52:52
Но прол закарпатців важко сказати, шо вони готові до революції. Їздять собі по ямах, матюкаються і сокотять свої халупи від сусідів(

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи