Янукович вніс до Ради на посаду прем'єра кандидатуру Азарова

Президент України Віктор Янукович перед відльотом до Індії вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра України.

Янукович вніс до Ради на посаду прем

Про це повідомили у прес-службі Президента.

6 грудня під час зустрічі з новопризначеними послами іноземних держав глава Української держави заявив, що визначиться з кандидатурою прем’єр-міністра до кінця тижня. В.Янукович зазначив, що підпише подання щодо кандидатури керівника уряду та проведе з ним співбесіду перед державним візитом до Індії.

Партія регіонів підтримує рішення Президента України внести до Верховної Ради кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра. Як повідомляє прес-служба партії, про це заявив заступник голови Партії регіонів, лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді 6-го скликання Олександр Єфремов.

За його словами, фракція Партії регіонів пропонувала В.Януковичу подати на розгляд Верховної Ради кандидатуру М.Азарова на посаду глави уряду. О.Єфремов зазначив: «Призначення Миколи Азарова дасть змогу продовжити процес системних реформ, ініційованих Президентом України Віктором Януковичем, що реалізуються Кабінетом міністрів під керівництвом Миколи Азарова з 2010 року».

Фракція «УДАР» у новому парламенті не голосуватиме за кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра. Як повідомили у прес-службі партії, «подання Президента України щодо призначення нового-старого прем’єра свідчить не лише про порожню лаву запасних у влади, а й про цілковите нехтування громадською думкою щодо дій уряду і абсолютне небажання усвідомити реальний стан речей в країні, зокрема, в економіці і соціальній сфері».

«У ситуації, коли всі експерти говорять про кризу, яка реально загрожує економіці України, Глава держави знову пропонує країні прем’єра-ретрограда, який разом зі своєю командою вже завалив всі «реформи», який не приховує своєї зневаги до всього українського, відкрито виступає за зміну зовнішнього курсу України, керує Держбюджетом в ручному режимі і зловживає своєю посадою для лобізму наближених до влади структур», – наголосили в «УДАРі».

Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявила, що повторне внесення кандидатури Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра України виглядає не інакше, як знущання з українського суспільства збоку Президента Віктора Януковича, який несе особисту і повну відповідальність як за уряд, так і за всю ситуацію в державі.

На цьому наголошується у заяві Об'єднаної опозиції.

«Подавши на розгляд Верховної Ради кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем’єр-міністра, президент Віктор Янукович взяв на себе повну відповідальність за провал реформ, поглиблення соціально-економічної кризи в Україні і подальше зубожіння громадян», – зазначається в документі.

«Діяльність попереднього уряду, очолюваного Азаровим, стала справжнім стихійним лихом для нашої держави. З 2010 року золотовалютні резерви України зменшилися на 12 млрд грн, а державний борг на одну людину зріс із понад 6 до майже 13 тис грн», – наголошують автори заяви.

У ній зазначається. що «урядування Азарова ознаменувалося падінням промислового виробництва, виведенням до офшорних зон 72 млрд дол, що дорівнює двом річним бюджетам України. За цей час Україна побила усі можливі антирекорди в міжнародних рейтингах інвестиційної привабливості, легкості ведення бізнесу, боротьби із корупцією». «Цей уряд ратифікував Харківські угоди і подарував територію України російській військовій базі, підтримав закон, спрямований на знищення української мови», – йдеться у заяві Об’єднаної опозиції.

«Свою чітку і вкрай негативну оцінку діяльності уряду Азарова українці дали на парламентських виборах 2012 року, коли багато громадян проголосувало проти чинної влади та нинішнього курсу, підтримавши опозицію», – наголошується у документі. «За таких провальних результатів Микола Азаров не має жодного професійного та морального права знову очолювати Кабінет міністрів», - підсумовують автори заяви.

09 грудня 2012р.

Теги: Азаров, Янукович

Коментарі

Станіслав 2012-12-11 / 06:37:56
Собака лает, а караван идет...


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи