Стефан Решко: “Держава повинна створити такі умови, аби люди не прагнули виїжджати за кордон” (ФОТО) (АУДІО)

Про це він сказав у прес-центрі «Закарпаття» під час презентації особистої передвиборчої програми. Син відомого футболіста Стефан Решко балотується по виборчому округу №68.

Стефан Решко: “Держава повинна створити такі умови, аби люди не прагнули виїжджати за кордон” (ФОТО) (АУДІО)

“Живу у Києві, але за походженням я закарпатець, бо батьки — із Мукачівського району, і 90% родини живе саме на Закарпатті. Тому Закарпаття для мене рідний край, добре  відомий з усіма своїми проблемами та особливостями. І сьогоднішній етап — це логічне продовження того, що відбулося у 2008 році, коли група адвокатів-правозахисників після розчарування помаранчевою революцією вирішила створити власну силу “Закон і порядок”. Ця партія нікому не належить, це — громадська організація. Цю політичну силу  представляє група молодих людей з активною життєвою позицією. За нами нема великих грошей, олігархів, ніхто нас за ниточки не смикає — в цьому, думаю, є наша перевага, тому що ми можемо робити все, що заманеться і висловлювати свою позицію так, якою вона дійсно є”, — розповів про себе Стефан Решко.

Програма, розроблена Стефаном Решко, містить чіткі пункти. Сам кандидат стверджує, що “вона прикладна, тобто має право на життя, на реальну реалізацію, не є бутафорною, ефемерною чи, скажімо, фантастичною”. За словами політика, Україні необхідна нова економічна політика. “Ця політика включає в себе необхідність лібералізації економіки, зменшення кількості податків та їх розмірів, спрощення податкової звітності. Також це ряд інших заходів, спрямованих на лібералізацію економіки, які дозволять нам створити найсприятливіші умови в країні для розвитку бізнесу, бо нам катастрофічно не вистачає  грошей. Їх можна здобути двома шляхами: або заробити, або надрукувати. Надрукувати — це шлях в нікуди. А саме цим періодично й займається наш уряд. Тому шлях один — їх можна тільки заробити. Нам потрібна радикальна економічна реформа, ми повинні розкрити наші двері для інвестиційних коштів, аби відбувся економічний бум. Це можна зробити через встановлення податкових пільг, через спрощення дозвільних систем, спрощення системи звітності перед податковими органами, і створенння сприятливих умов для іноземних інвестицій. Всім відомо, що 90% коштів, які йдуть у країну, перед цим були з країни вивезені, тому ми повинні зробити, аби ці кошти повернути до України. Для цього багато не треба, навіть 1 депутат може багато зробити, користуючись законодавчою ініціативою. Думаю, що у Верховній раді нового скликання буде багато молодих і нових людей, які ці ідеї лібералізму зможуть втілити у відповідних законах”, — наголосив Стефан Решко.

Ще одним досить сміливим пунктом програми є запровадження подвійного громадянства. На питання, чи не є це потенційною загрозою цілісності України, кандидат пояснив: “Вважаю, що несправедливим є монополія держави на єдине громадянство. Знаю, що питання актуальне для людей, що живуть у окрузі, у якому я обираюся, бо багато людей мають підстави для отримання угорського чи словацького громадянства. Вважаю, що доцільно було б легалізувати це питання і, в принципі, дозволити подвійне громадянство. З іншого боку, це було б справедливо з точки зору держави, бо вона дбала б про своїх громадян: як створити їм такі умови, щоб вони не виїжджали за кордон, а залишалися на Україні, працювали тут і платили податки”.

Наступний пункт програми — надання особливого статусу прикордонним містам. “Ці населені пункти є воротами нашої країни. Не мені вам розказувати, у якому стані перебувають міста Ужгрод, Чоп та інші... Їм не вистачає бюджетних коштів для того, аби покращити свою соціально-економічну сферу та благоустрій. Тому ідея така: необхідно на законодавчому рівні визначити статус як особливий, який би забезпечив додаткове фінансування з держбюдету, аби вони стали казковими містами, аби полагодити дороги, привести в порядок фасади, тротуари, зелені насадження, навести чистоту. Бо, відверто кажучи, на контрасті, коли буваєш за кородном, а потім повертаєшся назад в Україну — це просто неподобство — так бути не має. У місцевих бюджетах на це грошей не вистачає, а тому треба це вирішувати на законодавчому рівні, прийнявши відповідні закони”, — сказав Стефан Решко.

Крім того, Стефан Решко зазначив, що виступає за зміну поколінь у парламенті і проведення люстрації влади, адже вважає, що “до влади повинні прийти молоді й активні люди, бо старше покоління, на жаль, як показує час, не зовсім відчуває віяння часу. Світ навколо дуже стрімко змінюється, комунікаційні процеси відбуваються швидко, з’являються нові методи державного управління, які їм просто не зрозуміти. Я би ініціював, будучи депутатом Верховної Ради, що треба провести люстрацію, яка б не дозволила колишнім працівникам партійних комсомольських організацій УРСР, людям, що були помічені у корупційних діяннях, займати органи державної влади.

Окремим пунктом програми є боротьба з корупцією. На думку політика, за корупційні дії варто карати суворо — інколи навіть пожиттєвим ув’язненням. Особливо це стосується працівників правоохоронних органів, прокуратури, органів державного управління. “Більшість цих людей так званої касти хизуються тим, що вони їздять на дорогих автомобілях, при цьому у них не виникає внутрішнього питання, що всі знають, що заробітна плата в органах державної влади не дозволяє легальним шляхом заробити на коштовні речі: відпустки тощо. Запровадити покарання — просто. Треба мати вищу політичну волю, яка може походити або від президента, або від ВР. Все можна вирішити, прийнявши відповідне законодавство”, — зазначив він.

"Нам треба вводити поняття “мультиекономік",  — переконує політик. На його переконання, це означає, що економічні умови на Закарпатті не можуть бути такими ж як і у Києві, в Криму чи Одесі в силу галузевих особливостей і географічного місцезнаходження. Готельний комплекс у Міжгір’ї не може оподатковуватися так само, як готель у центрі Києва. "Всі ці економічні програми мають на меті одне: вирішити питання зайнятості населення, залучення додаткових коштів, як наслідок поповнення місцевих бюджетів через сплату податків, і, як наслідок, можливість покращувати всю інфраструкутуру, яка цікавить людей. Я, на мою думку, найближчий до цього, бо є група колег — економістів та юристів, які про це думають, аналізують світовий досвід, і та команда, яка за мною стоїть, при умові, якщо у ВР будуть однодумці, легко вирішити", — переконаний Стефан Решко.

На запитання журналіста, чим він відрізняється від інших кандидатів, Стефан Решко зазначив: «Я чи не наймолодший кандидат по 68-му округу — мені 36 років. Я все ж таки відрізняюсь тим, що у мене нема досвіду державного управління і, я вважаю, що це моя позитивна річ. Адже все, що відбувалося в наших органах державної влади за останній 21 рік, то треба забути і не згадувати ніколи, ці методи управління є утопічними, посткомуністичними, від них треба відмовитися. Я за те, щоб приходили молоді люди, впроваджували нові методи управління. Це повинні бути однодумці, команда, яка “заточена” на успіх.

Іще я намагаюсь говорити про прикладні речі, про ті реальні інструменти, які можна застосовувати для вирішення тих чи інших проблем і не допускати популізму.

Можливо, відрізняюсь тим, що для мене це перший політичний досвід, і у мене все життя попереду, а для багатьох інших це останній шанс у житті і їх може не цікавити, що буде там далі після виборів. Для мене це початок великого шляху, тому я не маю права схибити.

І ще, думаю, тим, що я юрист. Верховна Рада — специфічний орган. Це місце, де не треба спочивати на лаврах. Це колізей, місце, де треба кожен день боротися, “вигризати” інтреси своїх виборців та національні інтереси. Це специфічний орган з точки зору діяльності. Там здебільшого потрібні юристи і економісти, які будуть розробляти нові моделі, а інші будуть виписувати їх в закони”.



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі відповіді й на інші питання, озвучені під час прес-конференції.

Стефан Решко

... про виборців:


   
 ... про конкурентів
:



... про необхідність позбавлення депутатів недоторканності, аби вони  перестали бути кастою:



... про СЕЗ:



... про те, що партія є ліберально-правоцентристською:

 

 

Прес-центр "Закарпаття", Закарпаття онлайн.Спецпроєкти
05 жовтня 2012р.

Теги: Решко, кандидат, депутати, Закон і порядок, партія, вибори

Коментарі

Чудово!!! 2014-05-22 / 21:53:27
"Замечательный человек" ИНТЕРЕСНО? ПОЧЕМУ ТАКОЙ ЧЕСТНЫЙ И СПРАВЕДЛИВЫЙ ЧЕЛОВЕК, ЗАЩИЩАЕТ ИНТЕРЕСЫ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ОЛИГАРХОВ, ПРИ ЧЕМ ТЕХ КОТОРЫЕ ВИНОВНЫ В ГИБЕЛИ ИЛИ В НАНЕСЕНИИ СЕРЬЕЗНЫХ ТЕЛЕСНЫХ ПОВРЕЖДЕНИЙ! У НЕГО ЕСТЬ ТОВАРИЩ АДВОКАТ ГОРОШКО, ОНИ В ТОТЕМЕ, ЗА ПРИЛИЧНУЮ СУММУ ВОЗНАГРАЖДЕНИЯ ТВОРЯТ СПРАВЕДЛИВОСТЬ!! ЭТО ОЧЕРЕДНАЯ ПРОДАЖНАЯ ПЕШКА, КОТОРАЯ РАДИ ДЕНЕГ ХОРОШИХ ЗНАКОМСТВ ГОТОВА НА ВСЕ!!! ЖАЛКО ЧТО ИМЯ СВОЕГО ОТЦА ПОЗОРИТ! ПРОТИВНО!

Нелі 2012-10-16 / 15:04:35
Побільше б таких - молодих і толкових, бо вже набридли ті самі пики, які лиш сидять і кишені свої набивають, а на народ вони вже давно насрали(даруйте на слові). Шкода, що люди не розуміють і продовжують підтримувати тих, які їх за копійки купують. Розумних до влади, а не товстосумів тупоголових.

Ондика 2012-10-09 / 23:31:24
я вважаю,що це людина яка "розуміється у світі"..
Досвіду мало? на мою думку якщо б у нього був досвід більший,то був би такий як у свіх старих,яки сидять "там". Він молодець,тому що наша країна потребує змін і "свіжості".
Молодь не хоче залишатися в Україні,в Закарпатті загалом,тому що не бачать перспективи для майбутнього життя..
якщо не буде молоді,не буде роботи,яке майбутнє у нашої країни???

Сем 2012-10-09 / 16:01:05
Какое второе гражданство.
Словаки шестой год жуют му-му с "малим прикордонним рухом", а ихние граждане в это время по всей Украине без визы запросто ездят.
Пора признать что мы колония, и избавиться от этого статуса.
Ну а кандидату вопрос: Если он родом с Мукачевщины, отчего по мукаческому округу не пошел? :)

СПЕЦ 2012-10-08 / 17:12:42
Спецові! прагніть до побудови світлого майбутнього-комунізму. а не до побудови капіталізму. Ось так. А паспорт у мене є і візи є, а на фіг вони мені.

Аннушка 2012-10-07 / 22:15:36
Хотілося б побачити його вживу, бо щось дуже вже гарно говорить, головне, щоб очі не пусті були. Може і проголосую)))Чи плануються зустрічі з виборцями?

максим червоненко 2012-10-06 / 23:18:49
Його батько - легенда українського і світового футболу. І чув від свого дядька (він з Ключарок), що дуже хороша людина. Якщо його син має хоча б половину тих якостей, уже сміливо можна за нього голосувати. В принципі, судячи із звукових шматочків, і попередніх коментарів молодий чоловік і справді неглупий. Може це і є той варіант, коли політик може бути достойним. Але це можна перевірити тільки допустивши до влади. А з цим як тут писали до мене уже важче

Женьок 2012-10-06 / 17:42:05
Блін, толковий хлоп. Проте досвіду бракує. У нас пенсіонери виберуть краще регіоналів-старперів. Нажаль!!!!!

люся 2012-10-05 / 23:39:06
Так, цікавий. Але шансів у нього нема...

маруся 2012-10-05 / 20:53:41
ой, какой умничка! А почему раньше его не видно было? эти старые рожи уже надоели! да что там рожи? обидно, что толку от них нету. Правильно этот мужчина говорит: гнать их надо и молодым дорогу давать!

мики маус 2012-10-05 / 17:51:38
моледець...треба бити цих люциферив

спецові 2012-10-05 / 17:11:47
Ви чого такий злий? Точно, мабуть, закордонного паспорта не маєте. Не бачачи позитивних прикладів сусідніх держав, нам не буде до чого прагнути.

спец 2012-10-05 / 16:45:30
Для того, щоб люди не тікали за кордон треба закрити на хрен всі кордони, і не запускати і випускати людей. Ті, що там роблять, хай там уже і живуть, а ті,що не встигли нехай "збагачуються" тут.

Іштван 2012-10-05 / 16:38:33
Толковий хлоп, правду каже

Новий генплан Ужгорода, що голосуватиме сесія у п'ятницю, – біда і катастрофа для міста – експерти
В Ужгороді відбудеться неформальна розмова з активістами Ініціативної групи за збереження парку "Перемога"
/ 1У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття
В Ужгороді "Щасливі діти" розкажуть, як переселенці з дітьми адаптовувалися в закарпатську спільноту
/ 11Народний Рух України готовий сформувати уряд народної довіри та формує молоду команду на місцеві вибори в Ужгороді
/ 2У прес-центрі «Закарпаття» відбудеться прес-конференція лідерів Народного Руху України
У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть, як дітям зі Сходу позбутися страхів і стресу
/ 3Професорові УжНУ Сергію Федаці вручено диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу “Книга року-2014”
/ 1Професору УжНУ Сергієві Федаці вручать диплом за перемогу у Всеукраїнському рейтингу "Книжка року — 2014"
В Ужгороді відбудеться виставка-конкурс мініатюрних акваріумів
Ужгородка вдруге стала переможцем конкурсу мініатюрних акваріумів у Львові
/ 3У прес-центрі "Закарпаття" розкажуть про перемогу ужгородки в конкурсі мікроакваріумів у Львові та проведення аналогічного заходу в Ужгороді
В Ужгороді презентували видання про трагедію насильницької колективізації на Закарпатті
/ 1У прес-центрі "Закарпаття" презентують фундаментальний збірник документів і матеріалів про колективізацію на Закарпатті
/ 5У разі відсутності реакції на спотворення унікальної церкви у Кострині, Закарпаття проситиме втручання Генпрокуратури
/ 6У прес-центрі «Закарпаття» розкажуть про злочинне знищення унікальної дерев’яної церкви в селі Кострино
/ 11Визначальним фактором результату голосування по ужгородському округу будуть гроші — політологи
/ 2У прес-центрі "Закарпаття" проаналізують перебіг виборчої кампанії
“АтмАсфера” в Ужгороді допомагатиме сповнитись внутрішньою силою, спокоєм та гармонією
У прес-центрі "Закарпаття" "АтмАсферно" говоритимуть про мир в Україні та презентують проект "Мантра-дайвінг"
Василь Куйбіда в Ужгороді: після президентських необхідні вибори парламентські і модель країн "старої демократії"
У прес-центрі «Закарпаття» кандидат у Президенти України Василь Куйбіда презентує свою передвиборчу програму
/ 7У прес-центрі «Закарпаття» презентовано соціальну ініціативу: громадські соціологічні дослідження (ІНФОГРАФІКА)
У прес-центрі «Закарпаття» презентують зріз суспільно-політичних настроїв ужгородців
/ 3"Березневі коти-2014" в Ужгороді: три дні художнього, літературного та музичного мистецтва
» Всі записи