Підписи ужгородців на захист української мови проігнорували

«Протест ужгородців проти законопроекту Колесніченка та Ківалова „Про засади державної мовної політики” (№9073) засвідчений численною кількістю підписів, яку направили до Президента України та голови Верховної Ради вочевидь не взяли до уваги», - кажуть активісти Закарпатської обласної організації Української Народної Партії (УНП).

Підписи ужгородців на захист української мови проігнорували

На переконання представників УНП, зібрані підписи повинні відіграти важливу роль, впливаючи тим чи іншим чином на законодавчий орган, оскільки це нормальна практика будь-якого розвиненого громадянського суспільства. Ужгородці дали свою оцінку законопроекту „Про засади державної мовної політики” (№9073) активно підписуючись за його відхилення. Оскільки усвідомлюють, що країна ризикує поринути в масові народні акції громадянської непокори та отримати небажаний для держави розкол в суспільстві.

У зверненні до Президента та голови Верховної Ради України, керівництво Закарпатської обласної організації Української народної партії зазначає, що «в сучасній українській державі немає жодних проблем з розвитком і викладанням мов національних меншин. Про це свідчить велика кількість друкованих видань, теле- та радіо- каналів, котрі працюють мовами меншин (така практика поширена й на Закарпатті). В окремих випадках частка передач іноземними мовами, зокрема російською, досягає більше 50 %. Жодного разу мова не ставала перешкодою у спілкуванні між Заходом і Сходом України. Більш того, коли були спроби розпочати наступ на обмежену кількість українських навчальних закладів розташованих у Криму, Донецькій, Луганській областях, найактивніший опір закриттю таких закладів чинили батьки учнів. Варто зазначити, що у своїй більшості вони є російськомовними внаслідок десятків років місцевої політики асиміляції і зневаги до української мови. Разом з тим - це свідомі громадяни України, котрі вважають, що їхні діти повинні володіти державною мовою».

«В Закарпатській обласній організації Української народної партії (УНП) вважають "проблему захисту регіональних мов" надуманою. Напередодні виборів партія влади бажає відвернути увагу людей від загострених економічних та соціальних проблем, провалених реформ, вибіркового законодавства, бандитизму і корупції та підняти свій рейтинг створюючи галас навколо проблеми якої досі не існувало», - зазначається у зверненні.

Закарпатська обласна організація Української народної партії, Закарпаття онлайн.Політичні партії
05 червня 2012р.

Теги: мова, УНП

Коментарі

Сергій 2012-06-08 / 19:03:32
Спец 2012-06-06 / 21:22:10
Кожна політична сила намагається використати цей закон на свою користь. Взалежності від того, позитивним чи негативним буде ставлення політичної партії, такий регіон України вона прагне підкорити.
------------------
А що тепер мовчати? Якщо хтось організовує і щось робить то вже добре! Партії, партії, ну і що? Я вже давно не бачив, що люди самі по собі зібралися і щось захищали, або робили... Я за єдину мову, бо не може бути міцної держави з 5 держ. мовами, та ба з російською, яка поглине будь яку мову на пост радянському просторі дай їй тільки статус. Одна мова - одна держава! Багато мов - сепаратизм і ворожнеча

Спец 2012-06-06 / 21:22:10
Кожна політична сила намагається використати цей закон на свою користь. Взалежності від того, позитивним чи негативним буде ставлення політичної партії, такий регіон України вона прагне підкорити.

юстя 2012-06-06 / 21:01:23
тарасу.Якщо прийнятий Закон в Україні його треба виконувати.Рано чи пізно, знову ж таки, якщо дипутати приймуть в цілому,підтвердиться моя теза,

юстя 2012-06-06 / 20:26:29
Тарасу. 100 гр.замало,що б "продати" голос, питання в іншому -вибори будуть без вибору, така практика застосовується від дня незалежності України!

Лоци 2012-06-06 / 13:36:08
В даній ситуації підходять слова Тичини: Всіх панів до "дної ями,... будем-будем бить..... Вірю що прийде цей час.

тарас 2012-06-06 / 13:22:59
юстя не пішить всяку дурницю та не страшить людей.Нікому нічого не треба додатково вивчити.А за регіони можете голосувати якщо маєте бажання.Якщо ні то голосуйте за будь кого тільки не продайте свій голос за 100грв.Бо це ГАНЬБА.

юстя 2012-06-06 / 08:17:56
Так і буде,якщо проголосують закарпатці за кандитатур від "регіоаналів"

Лоци 2012-06-06 / 07:15:15
Та знати би ще не помішало нікому, але ще й мадярських шандер треба виписати з Мадярщини, щоб як колись, ходили по селах з карбачами і безпричинно били людей

Юстя 2012-06-05 / 20:25:13
Буде перепис населення і всі мають знати на Закарпатті угорську мову, як "регіональну", особливо хто надає послуги зовнішні.

Андрій 2012-06-05 / 20:10:02
От я собі не уявляю як працюватиме цей безглуздий закон. Як вирахувати 10% носіїв мови і наскільки ці носії мають володіти мовою? От я знаю 30 угорських слів. Я тепер являюся носієм мови? Як це рахувати? Буде перепис?

Лоци 2012-06-05 / 19:43:28
Дурастіка

/ 22В Ужгороді пройшла об'єднавча конференція закарпатських УНП і РУХу
/ 9Закарпатці взяли участь в об’єднавчому з’їзді УНП та НРУ
/ 1Івана Габора втретє обрано головою Закарпатської УНП
/ 2Закарпатська УНП вимагає від правоохоронців захистити підприємців Тячівщини
/ 2Всі ці роки я без зрад сповідую одні цінності, і вони потребують вашого політичного захисту – звернення Віктора Ющенка
/ 1«Кожен голос має бути покладено на терези здорових цінностей і справжніх змін» – Віктор Ющенко
/ 3"Велика місія українців полягає в тому, щоб прийти на вибори" - Віктор Ющенко
/ 3«Наша Україна» закликає Об’єднану опозицію чітко визначити свою позицію щодо «московської газової угоди» – «найбільш збиткової за всю історію України»
/ 2«Наша Україна» закликає виборців не дати вкрасти свій голос
/ 2Висока явка виборців завадить фальсифікаціям – Віктор Ющенко
/ 1"Зарплата 1000 євро уже завтра. Тоді кажіть чесно, що батон при вашій фантазії коштуватиме 10 євро" - Ванникова
/ 4«Батьківщина» і «Удар»: «Пропало все!» – Ірина Ванникова
/ 4Уряд посилив залежність України від російських «ядерних» технологій – Юрій Костенко
/ 1Влада для політичної дискусії використовує тему «валити на попередника», – Віктор Ющенко
/ 4Парламент у нинішньому вигляді не зможе повторити грузинський досвід боротьби з корупцією – Віктор Ющенко
/ 1Віктор Ющенко назвав основні кроки «Нашої України» в парламенті
/ 4Дорогі українці! Дорогі вояки УПА!
/ 4Політичні проекти без ідеологій перетворять парламент на фабрику «тушок»
/ 3Рейтинг «Нашої України» зростає – опитування Всеукраїнської соціологічної служби
/ 1Нашоукраїнці таки-прагнуть люструвати КДБістів
/ 6«Наша Україна» повертає свій електорат?
/ 6"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру
/ 4Костенко вважає, що зняття мораторію сприятиме земельним спекуляціям
/ 9Віктор Ющенко: “Нам треба обирати новий курс держави”
/ 4Депутати Великобезнянської райради лобіюють будівництво каскаду ГЕС
» Всі записи