Закарпатські депутати від “Фронту Змін” наполягають на відставці міністра Табачника

На дев’ятій сесії Закарпатської обласної ради IV скликання, засідання якої відбулося 2 березня, розглядався проект щодо підтримки рішення трудового колективу Ужгородського національного університету.

Сесія Закарпатської обласної ради IV скликання
Сесія Закарпатської обласної ради IV скликання

 

Через обласну раду освітяни звернулися до президента В.Януковича  з проханням накласти мораторій на всі організаційні заходи Міносвіти щодо реорганізації вишів, яке призводить до руйнації системи вищої освіти. У другому пункті колектив УжНУ звертається до Прем’єр-Міністра ініціювати відміну рішення Кабміну про об’єднання закарпатських вишів. І третім пунктом значилась пропозиція міністру Табачнику і його заступнику Сулимі визнати свої прорахунки і подати у відставку.

Перед голосуванням більшість депутатів наче б то висловили підтримку рішення трудового колективу УжНУ, проте далі голова Закарпатської облради Іван Балога озвучив 4-ий пункт: звернутися до міністра Д.Табачника залишити нинішнього ректора М.Вегеша на період виборів в.о. ректора. А оскільки, за словами І.Балоги, четвертий пункт нівелює третій (відставку міністра), то пункт №"3" запропонував виключити "з етичних міркувань".

Депутат Закарпатської облради від “Фронту Змін” Валерій Лунченко негайно виступив проти такого варіанту і наполіг на внесенні третього пункту стосовно відставки міністра. Однак підтримки в раді не знайшлося – всього 28 із 105 депутатів наважилися підтримати дану пропозицію.

- Усім зрозуміло, що міністру, який руйнує освіту, проти дій якого виступають освітяни і студенти, не місце в кріслі керівника галузі. Ми наполягали і наполягатимемо, що зробимо все для того, аби Табачника було звільнено. “Фронт Змін” повністю підтримує колектив найстаршого закарпатського вузу і готовий відстоювати рішення щодо усунення з посади Дмитра Табачника, - сказав по завершенні сесії голова фракції “Фронт Змін” в Закарпатській обласній раді Мирослав Білецький.

Також на сесії депутат від “Фронту Змін” Богдан Кинів вніс пропозицію подати на розгляд облради проект рішення “Про звернення до Верховної Ради України з вимогою про невідкладний розгляд та прийняття проекту Закону України “Про порядок імпічменту Президента України”. І хоча депутатської підтримки в стінах сесійної зали Закарпаття “фронтовики” також  не отримали, проте відкрито заявили про свою позицію та подальші наміри діяльності як опозиції.  

- Ми закликали народних депутатів України схвалити цей законопроект. Адже Янукович робить все для того, щоб усіма можливими методами узурпувати владу. Закон, який запропонував А.Яценюк, чітко визначає порядок діяльності спеціальної тимчасової слідчої комісії щодо імпічменту президента, правовий статус спеціального прокурора, спеціальних слідчих, всіх членів спеціальної тимчасової слідчої комісії, задіяних в процедурі імпічменту. Президент повинен відповідати за свої вчинки і знати, що в разі антинародних дій, в будь-який момент Законом може бути позбавлений посади, - зазначив Валерій Лунченко.

Прес-служба Закарпатської обласної організації

політичної партії “Фронт Змін”

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
02 березня 2012р.

Теги: Валерій Лунченко, Мирослав Білецький

Коментарі

робур 2012-06-28 / 22:26:36
а щурі всюди такі. пацюки одним словом

інж.-Будівельник 2012-03-23 / 17:49:58
Яценюк жидок хитрий, нічого із того невийде! Є патріотичні партії, а це що? Чергова розробка укуновіча і банди чи шось таке.

Вітя 2012-03-15 / 11:47:58
Сеня біжи на банкову гроші роздають

верховинець 2012-03-09 / 15:37:22
у фронту змін так як в їхнього лідера Яйценюка кишка тонка , вони крім балакати нічого не вміють !! А те що цей Палапа твердить що треба дивитись продажний і неграмотно відзнятий відеоматеріал Хто тут живе , то це зрозуміло даже маляті, що знімали і ведеть дану передачу малограмотні люди,це не професіонали там працюють , а БУЛЬВАРІ ЖУРНАЛІСТИ !! А те, що вдарили по дурній голові якогось там бомжа з Киева, то я Вам скажу правду, бо я там був і все бачив . Цей ( бізнесмен з Киева, так нализався в одному барі , шо незнав звідки він приїхав ) і почав чіплятися до жителів села, а потім і до їх жінок мабуть захотів любові, от люди цих жінок, які заступилися за них і показали гоноровому невдасі бізнесмену як треба себе поводити в чужому селі !! ОТ тільки шкода що мало було, требе було йому більше дати !! Нехай всі запамятають хто до НАС НА ЗАКАРПАТТЯ ПРИЙДЕ З МЕЧЕМ, ТОЙ І ОТРИМАЕ ЦИМ МЕЧЕМ ПО СВОЇЙ ДУРНЕШІ !!!

Верховинець 2012-03-09 / 01:32:31
Ці "фронтовики" остатані нікчомні людішки, ми Міжгірці у жовтні 2010 голосували за Василя Щуря (ФЗ) на селищного голову, а він у січні 2011 року втік до ПРдунів та був призначений головою Міжгірської РДА. Його рідний брат Михайло ФЗ людина повністю хвора, вже му правда зробили якусь справку, всі з ФЗ секретар ради Пішта Мирослава, депутати : Юрик Василь, Купецький Слава, Щурівський лісоруб-депутат Беля Іван, колишній прокурор Субота-директор КП "ринок" що обікрав бюджет на 370 тисяч гривень (порушена справа), Малета василь, мати Щурів Наталка -всі повністю підтримують нинішнього регіонала ПРдуна Щура, бо що їм каже Бровді то вни і роблять, а коли сказати їм це в очі, то на ранок можуть тя або вбити або спалити,от тоє ФЗ В опозиції до ПРдунів, сіамські близнюки, а Яценюку може повірити лише божевільний або регіонал. Подивіться канал ЗІК від 7.12.2011 року в інтернеті в режимі онлайн передачу "Хто тут живе від 7.12.11р. про голову Міжгірської РДА Щур Василя" і все зрозумієте.хто такі фронтовики та як ліпше з Яценюком накрасти собі мільйони.

арсеній 2012-03-05 / 10:08:31
хто такі фронт змін ??, щоб вимагати відставки !! Вони ніхто і звати їх ніяк !!

**** ******* 2012-03-02 / 20:38:06

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

хлоп 2012-03-02 / 20:32:51
фронтовикам зпустили з києва тексти постанов ті несміливо їх прочитали, з них посміялися і все. А розписано дійсно цікаво. Молодці.

Опозиція заворушилась 2012-03-02 / 19:56:49

http://****************ua/bilshist-zakarpatskikh-deputativ-ne-khochut-zvilnennya-opozitsiinikh-lideriv

Косма 2012-03-02 / 18:32:30
Всі наполягають... і я тоже. Но нічого не зроблять, бо кишка тонка. Вони лише рейтинг собі набивають)

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи