Продуктом системи освіти повинен бути бажаний на ринку праці фахівець, – Леся Оробець

Про альтернативний законопроект, поданий до Верховної ради членами партії “Фронт Змін”, 20 лютого на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі розповіла народний депутат України Леся Оробець.

Продуктом системи освіти повинен бути бажаний на ринку праці фахівець, – Леся Оробець

Цей документ кардинально відрізняється від того, який пропонує міністр Табачник. Якщо в урядовому проекті передбачається повна централізація влади та прийняття всіх рішень виключно через міністерство, то “Фронт Змін” надає вузам максимальну широту повноважень. Така модель, як переконує Леся Оробець, є європейською і дозволяє вищим навчальним закладам самостійно вирішувати свою долю, призначати ректора, визначати зміст освіти, більше того, дозволяє роботодавцеві готувати собі  потрібних спеціалістів. Законопроект також унеможливлює застосування корупційних схем у вишах. Одним із таких є врахування під час вступу виключно результатів зовнішнього незалежного оцінювання та бал атестату.

– Нам хочеться, щоб у цій країні працювала не корупція, а соціальні ліфти. Це значить, що найталановитіші, найтолковіші з незаможних низин зможуть добиватися місця в житті. Бо інакше єдиною перспективою для них залишається виїхати за кордон, – зазначила народний депутат.

Законодавча ініціатива “Фронту Змін” ставила перед собою дві ключові задачі: створити всі мотиваційні чинники, щоб система вищої освіти боролася за якість освіти, а не за лояльність до міністра та щоб продуктом цієї системи був навчений, підготовлений і бажаний на ринку праці фахівець.

За словами Лесі Оробець, як українська громадська спільнота, так і Рада Європи урядовий законопроект визнала недолугим. Після цього команда Табачника взяла папери на доопрацювання, хоча Закон не дозволяє Кабінету міністрів “підчищати” законопроект після внесення його до порядку денного сесії й отримання офіційної експертизи науково-експертного управління Верховної Ради. “Фронт Змін” обіцяє зробити все для того, щоб зупинити антиукраїнську реформу, пропонує громадськості висловити свою думку стосовно майбутнього вищої освіти та закликає не допускати повернення до комуністичного вертикального управління галуззю.

Також народний депутат розповіла про підготовку до парламентських виборів. Для того, аби протидіяти режиму Януковича,  опозиційні сили домовилися про об’єднання зусиль, формування єдиного списку опозиційних кандидатів-мажоритарників на всіх округах та сприяння чесним виборам.

– Ми критично зацікавлені в тому, щоб у народу збереглося право міняти і обирати владу. Бо якщо це право заберуть, то єдиний спосіб щось змінити залишиться кривавий. Мені як державному діячу страшенно не хотілося б допускати такого сценарію, - підкреслила Леся Оробець.

На запитання журналістів, чому полишила “Єдиний Центр”, народний депутат відповіла, що вийшла з партії, щоб зберегти право на особисту думку. Заяву про звільнення написала в ту ніч, коли Віктор Балога повідомив, що партія стає провладною, а сам він іде працювати в уряд.

Коментуючи нещодавній інцидент у Міжгірському районі з приводу бійки члена “Фронту Змін” і київського туриста, присутній на прес-конференції голова Закарпатської обласної організації “Фронту Змін” Валерій Лунченко сказав, що допоки триває розслідування обставин справи, робити якісь висновки завчасно. Однак, якщо провину депутата офіційно визнають, його буде покарано згідно з нормами статуту партії.

– Кадрові помилки трапляються у всіх, але “Фронт Змін” має сміливість їх виправляти, – додала Леся  Оробець.  

 Прес-служба Закарпатської обласної організації політичної партії “Фронт Змін

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
21 лютого 2012р.

Теги: Оробець, Табачник, Фронт Змін

Коментарі

Сергій 2012-03-09 / 01:49:00
Щурі хваляться що ця пані Леся Оробець та губернатор Ледида допомагають бандитам Щурям з Міжгіря робити фронтовику Щуру різні довідки з лікарні, тиснуть на обласного прокурора Петруню щоб той замяв справу проти Щуря Михайла та занимався різними фальсифікаціями, до речі справі до цього часу Петруня не дав жодного руху ось так пані перекотиполе-Оробець, котитеся за доларами а з нас хочете зробити дурнів, беріть мотику та йдіть на поле реально піднімати аграрний комплекс, або за станок, бо ви дуже вилика газдиня поговорити як правильно робити, лиш з вашими перебіжками вже зрозуміло що ви бдете у ПРдунів як завжди, ви продажна як всі ваші Фронтовики.

Косма 2012-02-29 / 17:46:50
Фронт Змін має протекцію у влади на иісце лідера опозиціюї) Отвічаю, Федя, блін)

студентка 2012-02-24 / 17:17:41
якщо переможе така опозиції як Яценюк, який зібрав весь непотріб і злодіїв з Нашої України від Балоги та Ющенка, то поміняємо шило на мило. Треба обирати молодих, незалежних та совісних, але це не можливо, бо такі не мають грошей. Ось Вам і замкнутий круг, який розрубати може лише простий нароз, коли перестане голосувати за весь б/у непотріб та за гроші. Читала на Українській правді статтю про Оробець і її статки, Мерседеси. Така як усі інші і за зарплату не жиє, хоч для нас її зарплата це фантастика3821

Студент 2012-02-22 / 20:38:05
Ага, чекайте полегшення і далі скнійте у цій країні. Якщо опозиція не переможе, я їду в Чехію. Тут нічого буде більше робити

Освітянка 2012-02-22 / 10:06:24
Справа полягає в тому, що фронт змін такі ж продажні, як і всі політики у нас, в Україні. І почав тепер перед виборами канітєлітися про освіту. Бо поки ще хоть та нещасна освіта хоть якось працює та має якийсь вплив серед громадськості. Але скільки ж там бардака, скільки хабарництва, - то напевно жодна галузь дорівнятися не може. На вчителів пориймали настільки далеких людей від педагогіки з різними там Хустськими дипломами, що уму непостіжімо. Звичайно, як диплом, так і робота, - все це коштує гроші. Ніхто нікого без грошей на роботу в наш час не візьме. А тому у нас поки що з освітою порядку не буде. На мене колись викладачка за квіти насварилася і я мала проблеми, за які повинна була вибачатися на кожному кроці. А тепер що роблять викладачі у вишах? Чи Ви геть нічого не знаєте? Фронт змін нам не поможе. Потрібні сильні гіпнозери, які загіпнозують наш народ у плані відчуття ним честі і гідності. Інакше, яак каже молодь, - КАПЕЦЬ.

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи