"Єдиний Центр" виступає категорично проти нав'язування Закарпаттю з владних кабінетів столиці свого бачення об'єднання громад

Єдиноцентристи за децентралізацію влади. Україні потрібна адміністративна реформа. Потрібна комплексна перебудова наявної системи адміністрування в державі з метою забезпечення ефективного функціонування влади. Про це заявили в Закарпатській обласній організації Єдиного Центру.

"Єдиний Центр" виступає категорично проти нав

«Проте, об'єднання територіальних громад повинно відбуватись повністю добровільно, в повному значенні цього слова, без жодного нав'язування зверху», - переконані партійці.

У Єдиному центрі вважають, що те, якому селу, селищу, місту з якими іншими населеними пунктами об'єднуватися на території Закарпаття, який варіант кращий для людей - цього не можуть знати у владних київських кабінетах. Тому і не там повинні це вирішувати. Як і не повинні нав'язувати своє бачення Закарпаттю щодо об'єднання.

«Рішення повинні приймати виключно самі закарпатці. Люди, які проживають в тій місцевості і яким далі, після об'єднання громад, там жити і на собі відчувати усі наслідки об'єднання. А вони, ці наслідки, повинні бути виключно позитивними для людей», - переконані єдиноцентристи.

На їхню думку до даного питання абсолютно неприпустимо підходити поспіхом. Діяти слід виважено, обмірковуючи й аналізуючи можливі варіанти об'єднання. Даний процес повинен принести виключно користь людям, і за жодних обставин, жодному населеному пункту Закарпаття не повинно стати жити гірше, ніж було до об'єднання. 

Єдиноцентристи наголосили, що в п.5 ч.1 ст.4 ЗУ "Про добровільне об’єднання територіальних громад" йдеться, що якість та доступність публічних послуг, що надаються в об’єднаній територіальній громаді, не можуть бути нижчими, ніж до об’єднання. Це є однією з сновних умов добровільного об’єднання територіальних громад, передбачених законом.

Також даним законом передбачено, що добровільне об’єднання територіальних громад повинно здійснюватись з дотриманням таких принципів:

1) конституційності та законності;

2) добровільності;

3) економічної ефективності;

4) державної підтримки;

5) повсюдності місцевого самоврядування;

6) прозорості та відкритості;

7) відповідальності.

«Закликаємо усіх, хто бере участь в процесі об'єднання громад, до неухильного дотримання абсолютно усіх цих принципів. Особливо звертаємо увагу, що під час здійснення будь-якої реформи одним із найважливіших є дотримання принципу прозорості та відкритості. Дотримання цього принципу є вкрай важливим і в усій діяльності влади», - наголошують в Закарпатській обласній організації Єдиного Центру.

Тут вважають, що відсутність прозорості і відкритості призводить до дезінформації, до неправильного розуміння людьми, до поширення серед них недостовірної інформації. Породжує недовіру людей.

«Закликаємо владу до відкритості, прозорості та публічності. Це вкрай важливо. І особливо зараз, після Революції Гідності та в період війни», - зазначили партійці.

Прес-служба політичної партії "Єдиний центр"

18 червня 2015р.

Теги: Єдиний Центр, проти, бачення, обєднання громад

Коментарі

вазівник 2015-06-19 / 11:59:42
У вас в голові каша, зумовлена паранойєю по відношенню до ЄЦу. І можете сприймати це як як "примітивну образу", а можете - як об"єктивну констатацію факту.

Заява, про яку йдеться, це заява з конкретного питання. А тому дорога Губаля тут ні до чого. Повладні чи не провладні всі інші партії - не важливо. Бо, в будь-якому разі, вони є конкурентними до ЄЦу, який справді має більшість в облраді. А тому мали би висвітлювати проблеми в діяльності владної партії. А якщо вони цього не роблять, то нічим не кращі за ЄЦ, однак ви настільки засліплені ненавистю до ЄЦу, що цього волієте не бачити.
Що ж до того, чому свої помилки не коментує ЄЦ, то це взагалі глупа теза. Бо ніде в світі, а тим більше в Україні, правлячі партії не складаються з самогубців. Всюди з'їданням їх рейтингу займаються не вони самі, а їх опоненти. такий закон політичного існування. І ви можете скільки завгодно його нехтувати, але це лише вкотре проілюструє вашу надмірну заангажованість у ставленні до ЄЦУ. Тобто, необ"єктивність.

Тобто, звинувачуючи когось у лицемірстві, ви самі лицемірите.

вказівнику 2015-06-19 / 11:28:48
Ми говоримо про "принципову" заяву ЄЦ, шановний. Тому ЄЦ і обговорємо. Всі згадані вами Народний фронт, БПП, УДАР, Батьківщина - влада. Влада, яка продовжує красти. Але вищеперераховані хоча б крадуть тихенько, не претендуючи на якісь там "прозорості, відкритості і принциповості". За ОППОблок взагалі нема чого говорити.
"Чого ЄЦ має робити заяви про дорогу Губаля?" - бо це його ставленик, а ЄЦ - принциповий борець за відкритість і прозорість!)))
Банальне лицемірство.

А за відсутності аргументів, ви вдаєтесь до примітивних образ.

вказівник 2015-06-19 / 11:06:17
ЄЦ поганий, а всі хороші?
За реформи в державі відповідає не ЄЦ, а Народний фронт на чолі з Яценюком. Чого не кричите: Геть Народний фронт? Бо ненависть до ЄЦу засліплює?

Чого ЄЦ має робити заяви про дорогу Губаля? Хіба це не робота опозиції? Де заяви Батьківщини, УДАРу, Опблоку, маминоїмами?

У вас, чоловіче, фобія. Навідайтеся до психіатра.

вказівнику 2015-06-19 / 10:58:12
"Грізні" заяви ЄЦ-у по територіальній реформі - пустозвонство, як і сама реформа. Почитайте "Реформи як спосіб самозахисту бюрократії" Пащенка. Кому адресовані ці зави - "владним київським кабінетам". от це конкретика! Ці "кабінети" не мають адреси, привязки до міністерств, політичних партій? Хлопці грізно посварили когось там в якихось кабінетах.
В цьому питанні конкретика дуже проста: ця чергова реформа - мильна бульбашка. Потрібна тільки, щоб відволікти увагу людей від суцільних провалів влади на всіх рівнях. А ЄЦ у нас в області зі своїми губалями та чубірками грає головну роль в цій мильній опері.
П.с. Де заява ЄЦ по дорозі за 800 тис грн на ферму губернатора?

вказівник 2015-06-19 / 10:44:02


Ну от, коли аргументів вже забракло, виявилося, що адміністративно-територіальна реформа вже ні до чого і була лише приводом і залишилася одна ненависть до ЄЦ


вказівнику 2015-06-19 / 10:16:13
Ви ще соромязливо забули нагадати у своєму списку органів, які борються з коруацією, наше СБУ, яке очолює родич сімї Балог. Це, так, між іншим.
А з ЄЦ-ом завжди так: як владу взяти, то вони перші. А як відповідати - то це вже до когось іншого. Яку реформу реалізували в області за рік? Де порядок навели? Що змінилося на краще?

іван 2015-06-19 / 07:25:18
Не лише ЄЦ а і Батьківщина ще раніше це заявила

вказівник 2015-06-19 / 01:04:45
За боротьбу з корупцією на Закарпатті відповідають не ОДА і облрада, а головний міліціонер від "Народного фронту" Шаранич і прокурор від БПП Янко. Концепцію реформи теж придумували не в кабінетах на Закарпатті. Якщо маєте претензії до проведення реформи відповідно до спущених з Києва концепції та схем - конкретизуйте. А якщо ні, то попустіться у своїй ненависті до ЄЦу і спрямуйте її за адресою... :)

Дістало 2015-06-19 / 00:00:42
Тобто сама реформа правильна і актуальна, а от схема об'єднання громад - неправильна?!. Ви, що взагалі людей за ідіотів маєте?!! Скільки не об'єднуй-роз'єднуй села грошей не прибуде. Все інше - від лукавого. Де боротьба з корупцією, з чиновницьким свавіллям? Людям голови якоюсь черговою реформою забиваєте, а тим часом ваш губернатор тихенько на свою ферму за наші 800 000 грн дорогу проводить. Тут принциповий ЄЦ помовкує. Саакашвілі за тиждень зробив стільки, як ваші Губаль та Чубірко не зробили за рік.
А про реформу почитайте правильні думки хоча б вашого політолога Падещенка на цьому ж сайті.

для тих, хто в танку 2015-06-18 / 23:42:56
Що, тяжко включити залишки мозгів і зрозуміти, що область якраз захищає своє право на якісне проведення реформи від втручання з Києва?
Чого це ЄЦ має засуджувати проведення реформи на рівні області? Які підстави? Тому що так хочеться його безуспішним політичним опонентам, які ганебно ховаються під ніками?

Ну, да 2015-06-18 / 23:24:57
http://uzhgorod.in/ua/novini/2015/maj/ob_ednuvatisya_dopomozhut_foto
http://chas-z.com.ua/news/11886
Василь Губаль: "На прикладі Хустського району бачу, що область готова рухатися до децентралізації влади"
http://ua-reporter.com/novosti/170308
Губернатор Закарпатья "запрограммировал" чиновников на децентрализацию
Приклади підтримки децентралізації ЄЦ-івською обласною владою можна навести багато.
Де критика ЄЦ-ом дій свох обласних ставлеників, які проштовхують цю "реформу"? Лицеміри.

Дачі й Алену Панову 2015-06-18 / 23:02:23
Дачі і Ален Панов, а відколи Губаль і Чубірко сидять у київських кабінетах?) Люди вам уже здається, що і у всіх владних кабінетах столиці - ЄЦ) Бо Ален Панов пише: "Відверто кажучи не дуже зрозуміло - це заклик ЄЦ самих до себе") Вам самому не смішно? В таких випадках пишуть - навчіться читати, шановні. Але ви, думаю, читати добре вмієте, просто не можете втратити можливість полити брудом ЄЦ. В ЄЦ кажуть про одне, та вам байдуже, ви перекручуєте й пишете в коментах зовсім про інше, основне - обов'язково очорнити ЄЦ. Несолідно це, пане Панов) А в Єдиному Центрі - молодці. Потрібна й правильна заява. Все правильно. Відкритість, прозорість та публічність влади - цього немає, і цього дуже бракує країні. ЄЦ відкрито про це заявляє й до цього закликає. Часто каже про те, що багато хто лише думає, але відкрито заявити не наважується. І це позитивно. Ви ж, Ален Панов, відкритих потрібних зараз заяв чи якоїсь відкритої підтримки людей, чи України - цього від вас немає і не чути. А як тут покритикувати й полити брудом ЄЦ - так перший. Це негативно. І зовсім не в плюс вам.

Недуйдавим Дачі і Алену Панову 2015-06-18 / 21:17:39
"Чукча нє чітатєль, чукча - чітатєль"?

Йдеться про "нав'язування Закарпаттю з владних кабінетів столиці". До чого тут більшість в облраді, Губаль і Чубірко? Вони що, в київських кабінетах сидять?

Дачі 2015-06-18 / 21:02:48
А, дійсно, кого ЄЦ закликає - свого Губаля? Чи ще більш свого Чубірку?

Ален Панов 2015-06-18 / 17:35:17
Відверто кажучи не дуже зрозуміло - це заклик ЄЦ самих до себе? Адже саме вони мають більшість у Закарпатській обласній раді та більшості місцевих рад. Саме з подачі їх керівництва запропоновано концепцію об’єднання громад на Закарпатті, якість та цілі якої викликають сумнів. Саме вони намагалися це зробити тихенько, у тіні владних кабінетів, під час "круглих столів" які висловлюють "одобрямс". А коли справа набула розголосу - самі ж перші почали критикувати "владу". Одним словом - Гебельс відпочиває, або говорячи простіше "Вор кричит - держи вора".


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи