Лідери опозиційних сил засудили медіакілерство олігархічно-владних ЗМІ

Заява, що її підписали Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок, абсолютно проектується на ситуацію на Закарпатті, де провладні ЗМІ розгорнули безпрецедентно брудну кампанію з дискредитації громадських активістів, журналістів, громадських організацій, опозиційних політичних партій та протестних акцій закарпатців.

Лідери опозиційних сил засудили медіакілерство олігархічно-владних ЗМІ

Голова парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, очільник партії "УДАР" Віталій Кличко та Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок підписали заяву щодо неприпустимости порушення журналістських стандартів, Етичного кодексу українського журналіста, Резолюції 1003 (1993) "Про етичні принципи журналістики" Парламентської асамблеї Ради Европи з боку власників та редакцій деяких ЗМІ.

Подаємо текст заяви повністю:

"Останні події у Верховній Раді ілюструють, що режим Януковича став на шлях спотворення результатів майбутнього народного волевиявлення, бо розуміє, що виграти вибори 2015 року по-чесному не зможе. Саме тому він намагається всіма силами, в тому числі шляхом маніпуляцій із законодавством, уникнути чесної конкуренції. Він шукає способів унеможливити участь у виборах своїх головних опонентів. Проти Юлії Тимошенко, Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока ведуться потужні інформаційні війни з метою їхньої дискредитації та підриву довіри до них з боку громадян.

За таких умов особливої ваги набувають позиція засобів масової інформації, дотримання ними високих принципів і стандартів неупередженої журналістики.

Аналіз інформаційного поля спонукає нас звернутися до ЗМІ із наполегливим закликом дотримуватися засад професійної етики, незаангажованості, об'єктивності та неупередженості. Декларуючи прагнення інтегруватися до європейської спільноти, варто дотримуватися стандартів, викладених у резолюції ПАРЄ "Про етичні принципи журналістики".

Ми як опозиція заслуговуємо й потребуємо критики, шануємо відповідне право журналістів на гостру оцінку нашої діяльності, але закликаємо не переходити межу, за якою висока місія журналістського служіння людям перетворюється у явне зловживання тими колосальними повноваженнями, якими глядачі, слухачі та читачі наділяють телебачення, радіо та газети. Бити нижче пояса не прийнято ані в боксі, ані в політиці, ані тим більше в журналістиці.

Не справа політиків судити четверту владу. Тим не менше, мусимо констатувати, що бездоказові звинувачення у причетності політика до смерті сотень людей, в тому числі і дуже йому близьких, до яких днями вдалася газета "Експрес", є неприйнятними як з точки зору журналістських стандартів, так і з огляду на загальнопоширені морально-етичні норми.

Заявляємо, що "Свобода", "УДАР" та "Батьківщина" інформаційну війну проти однієї з опозиційних сил розглядають як війну проти всієї опозиції, і що така війна лише зміцнює режим Януковича, укріплює його диктатуру".

 

Голова Всеукраїнського

об'єднання "Батьківщина" Арсеній Яценюк



Голова партії Український демократичний

альянс за реформи "УДАР" Віталій Кличко



Голова Всеукраїнського


об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок
06 листопада 2013р.

Теги: журналіст

Коментарі

DVNZ 2013-11-09 / 22:35:03
Думаю, варто глянути на все це з іншого боку. За великим рахунком, зараз не основне,чи Починок торгує цигарками, основне - чи верхівка "Свободи"зрослась зі спонсорами-бандитами і чи О.Тягнибок на початку кар'єри займався шулерством на здоров'ї співгромадян. А то ніяк не почуємо контраргументи свободівської верхівки, а - лишень замовчування видрукованого в "Експресі" та ось такі голослівні заяви-підстави колег по опозиції.
Ось текст Мустафи Найема з його блогу в Українській правді:
"«Яценюк, Кличко и Тягнибок наехали на журналистов
Мустафа Найем, журналіст 09 листопада 2013, 20:05 http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/527e79658df7c/page_7/

Арсений Яценюк, Виталий Кличко, и Олег Тягнибок жестко осудили журналистов львовской газеты "Експрес" за расследование о совместном бизнесе семьи лидера "Свободы" и доктора Василия Новицкого, арестованного в Австрии за мошенничество.

Причем заявление стыдливо появляется только на каких-то блогах – его нет ни официальном сайте УДАРа, ни на сайте Батькивщины. В документе нет ни одного довода, ни одного факта, ни одного опровержения. Только голые обвинения в стиле Анны Герман.
Вообще, это ПЕРВОЕ совместное заявление трех лидеров касательно работы журналистов в Украине за три года президентства Виктора Януковича.

Яценюка, Кличко и Тягнибока не объединяют манипуляции на телеканалах, куда они примерно ходят сами и регулярно отправляют своих представителей. Их также не объединял рейдерский захват телеканала ТВі. Не было совместных заявлений ни об избиениях журналистов, ни об увольнениях на телеканалах, ни о трудовых конфликтах в УНИАН.

Их объединило только совместное мочилово журналистов, посягнувших сделать расследовании об оппозиции. Я не против критики нашего цеха. Но в данном случае избирательность оппозиции мало чем отличается от избирательного правосудия, против которого они выступают.
"Господа, вы или крестик снимите или трусы наденьте". Не нравится расследование – есть цивилизованные способы: не верите судам, можно написать официальное опровержение с фактами и доводами, можно обратиться в редакцию с просьбой передать оригиналы документов. Проявите фантазию. А совместные заявления оставьте для тушек и рейдеров.»


йоні 2013-11-09 / 11:49:10
Жалива то головна птиця у ригів, яку треба завісити за одне ребро.

сивлюський 2013-11-09 / 08:45:47
Агов....
Про Кішів забули, вони як не перші в списку то принаймі в пятірці. Рідкісні уроди від журналістики продадуть і маму рідну заради тридцяти сріблеників.

василь 2013-11-07 / 18:35:35
А що Яценюк вже голова Батьківщини?

Сергей 2013-11-07 / 16:44:24
А чому така велика партія Свобода не дасть вказівку у всіх Західних областях своїм партійцям щоб ті не передплачували Експрес? Ось яким чином бізнес нарваного Починка здохне разом з його цигарками!

Вове 2013-11-07 / 15:05:17
Власни Починок редактор "експресу", яркий заробляє на продажі цигарок, в тому числі неповнолітніх дітям. Він подав до суду плачучи, що в нього впали прибутки і просив відмінити рішення Львівськоі міськради про заборону торгівлі тютюнові ми виробами. Суд сьогоднішнім рішенням відмовив йому . Тепер зрозуміло, що ціна питання була саме його бізнесі, а не в " кримінальних розслідуваннях" газети, яка пробували шантажувати " Свободу", щоб поставити ще більше кіосків по місту Львові. Молодці свободівці , хай тепер сам палить свій товар, яким тратить і вбиває молодь.

влад 2013-11-07 / 14:13:43
до Соціал-націоналіста. А хто власник і дочого це тут?

Соціал-націоналіст 2013-11-07 / 08:02:47
До влада:
незабаром закінчується термін дозволу на функціонування кіоскі Інтерпрес. Тоді власник заскиглить.

влад 2013-11-07 / 07:13:05
Це все пусті балачки. Головному редактору цього видання чомусь повіг любий тиск. Він не скиглить. Всі чудово розуміють хто по який бік барикад стоїть і кожен вибирав свою барикаду добровільно. Так звані опозиційні лідери постійно декларують якісь наміри не вдаючись до конкретних дій "як кажуть народу потрібні хліб та видовища". Доречі є гарний вислів "Хто не хоче шукає причини, а хто хоче- можливості". Так опозиція чомусь у нас завжди шукає причини, доречі і тоді коли була при владі.... можливо так легше???

Йовжіко 2013-11-06 / 22:51:24
І будуть ці всі мусора шо замішані в цій темі сидіти в тюрмі скоро

Свєта 2013-11-06 / 21:29:05


Коментар видалено. Адмін


О.Д. 2013-11-06 / 21:16:07
Шато-Гайяр, Голуб у вас недооцінений... ))

Справжню ціну цій птасі знають ті, хто вже стикнувся у Фейсбуці з випродукуваними ним "листівками"...

Шато-Гайяр 2013-11-06 / 19:08:23
Зі списку варто викинути Голуба - ця істота без власної думки гавкає на того, на кого скаже господар. Це навіть не псевдожурналістика. Це - ніщо.
Що інших прізвищ - принаймні ті, що нині редактори, дійсно вірні пси своїх господарів.

Сергей 2013-11-06 / 19:06:17
Журналистке: и еще в тот список Ливака и Кривошапка

О.Д. 2013-11-06 / 18:39:35


До "до ігоря" Дякую на доброму слові... ))

Черговий Адмін відповідно до Правил коментування автоматично видалив попередній коментар, автор якого в силу якихось власних мотивацій захотів притулити мене до наведених кимось нижче прізвищ. Тому, аби було зрозуміло, про що йдеться, власноруч відновлюю ту видалену Адміном суть: там, наскільки я зрозумів, в одному реченні було написано щось на кшталт "Забули Дибу згадати в тому переліку". ))

Най буде, якщо комусь від цього стане легше... ))


до ігора 2013-11-06 / 18:15:37


Нешановний з маленької букви ігоре! Мені вас шкода, ви перш ніж писати про чесність Олега Диби, хоча мабуть і підстав не знайдете, бо їх намає, навчіться елементарної грамоти, перш ніж про щось і про когось писати, може і ручку в руках тримати не вмієте, Бог не наділив таким даром.

Як на мене, пересічного читача новин в будь яких ЗМІ, саме цікаве інтернет-видання Закарпаття онлайн із багатьох інших, яке інформує читачів оперативно, найгостріше, правдиво, часом наражаючись на небезпеку з боку влади, яку саме і піддають суворій критиці такі як О.Диба, котрий викриває шахраїв, які несуть службу у державі, займаючи високі владні посади, викриває тотальну корупцію в усіх ешелонах державної влади. Тому багато чиновників та правоохоронців бояться попасти на шпальта ЗО, усвідомлюючи який резонанс та громадське засудження, обговорення в суспільстві настає, а саме наслвдки неприємні. Тому нічого від свого імені, на свій не далекий розум, під ніками ділити журналістів на чесних і ні. Проявіть себе в іншому ракурсі, якщо ви на щось здатні, в чому є великий сумнів...


... 2013-11-06 / 13:43:25
Це не дурень, а невиліковно хворий збочинець. Давно Закарпатська земля не народжувала таку паскудь.

журналістка 2013-11-06 / 13:28:54
Ой, Жалива - перший у списку! Але він не журналіст, а просто дурень при журналістиці :-)

Соціал-націоналіст 2013-11-06 / 13:24:21
журналістка, ще мабуть Жалива

журналістка 2013-11-06 / 13:23:14
На Закарпатті всю псевдожурналістську паскудь треба перечислити поіменно - Подебрій, Мещеряков, Логойда, Голуб, Романенко, Федака, Гойс, Подоляк, Світлик. Якщо когось забула - перебачте.


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи