"Свобода": Конгрес сепаратистів на Закарпатті відбувся за підтримки місцевої Партії регіонів, Бушка та угорського "Йоббіка"

У той час, коли Президент і центральна влада говорять про необхідність євроінтеграції та підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, місцеві її представники здійснюють дії, діаметрально протилежні до декларованих нею. Мова йде про місцевих "регіоналів", зокрема, про Івана Бушка – депутата Верховної Ради України від Партії регіонів.

"Свобода": Конгрес сепаратистів на Закарпатті відбувся за підтримки місцевої Партії регіонів, Бушка та угорського "Йоббіка"

Дана постать протягом кількох останніх років зуміла доволі вдало перехопити естафету у розігруванні так званої "русинської карти" – сепаратизму на Закарпатті, протягом двадцяти років Незалежності фінансованого спецслужбами окремих сусідніх держав та деякими доморощеними фінансовими колами, які мали в цій справі власний політичний та бізнесовий інтерес. Але конфігурація політичного впливу на Закарпатті змінилася на користь Партії регіонів, тож "русинська карта" також перейшла до політичної арсеналу "регіоналів". Слід зазначити, що у цьому був і інтерес самих сепаратистів, які шукали собі нових, більш могутніх покровителів, які би фінансували "відродження русинської державності". І знайшли його – в особі депутата Івана Бушка.

26 жовтня у Мукачевому відбувся черговий "русинський конгрес", організований сепаратистською групою раніше судимого Дмитра Сидора. Мета даного конгресу – ухвалити звернення до керівництва ЄС, в якому йтиметься про "геноцид Україною русинського народу" і вимагатимуть недопущення "українського окупанта" до цивілізованої Європи, мовляв, допоки не буде належним чином врегульоване русинське питання. Є відомості, що такі "конгреси" відбуватимуться і в інших державах, у яких є зацікавлені в дестабілізації ситуації в Україні. Все це робиться для дискредитації України в очах Європи і створення перешкоди на її шляху до ЄС. Слід додати, що мукачівський конгрес відбувся за благословення та підтримки місцевого представництва Партії регіонів та угорської партії "Йоббік", зокрема представники обидвох цих сил особисто були присутні на цьому зібранні. На перший погляд, доволі дивно бачити "антифашистську" Партію регіонів у союзі з "Йоббіком"…

Отже, Янукович начебто веде Україну до Європейського Союзу, але його підлеглі на Закарпатті чинять дії, що однозначно перекривають нам туди дорогу, використовуючи в своїх цілях сепаратистську групу раніше судимого московського попа Д.Сидора, яка заробила собі репутацію політичних повій та готова виконувати будь-які доручення тих, хто готовий фінансувати її існування. На тлі останніх подій, коли на подив багатьох в українському суспільстві, Партія регіонів начебто перейшла на проєвропейські позиції, в її лавах все ж відбувся розкол – на прихильників та противників євроінтеграції. Тому Президенту України варто було би звернути увагу на "русинську" риторику деяких партійних лідерів на Закарпатті, зокрема нардепа Івана Бушка, та нагадати цьому новоспеченому лідеру "русінского двіженія" про останні події навколо керівника проросійської організації "Родіна" Ігоря Маркова (п'ять років тому допомагав Сидору в організації проведення чергового "русинського конгресу").

Але, так чи інакше, цей псевдорусинський шабаш, м'яко кажучи, не вписуються в чинне законодавство України і йому слід було би покласти край та покарати винних відповідно до Кримінального кодексу. Та це вже справа СБУ. Проте ця структура без ентузіазму береться за будь-які справи, пов'язані з "сепаратизмом" на Закарпатті…

Юрій Черкашин, Закарпатська обласна організація ВО "Свобода"

28 жовтня 2013р.

Теги: русин, Бушко, Партія регіонів

Коментарі

чоні 2013-12-01 / 13:29:27
Бушко справді багато робить як депутат для своїх виборців у Виноградівському районі. Але я вважаю, що загравати з русинством не варто - не його це справа,хай у це пограються інші, а у нього мають бути справи важливіші.

БАМчик 2013-11-12 / 19:18:54
ну носиться Бушко
з"русинством " як писанов торбов і єже с ним...і х... З ними

укппр 2013-11-09 / 21:26:38
а дохтор жупан взагалі шваб знайшов собі заняття

Гліг 2013-11-02 / 12:56:02
Ці "русинські "рухи лише дискредитують Українське Закарпаття.І нагадують якусь повію, яка переходить з рук в руки.Наш Закарпатський нарід нормальний,гордий і розумний, івже давно на сипаратистів не звертає уваги. Прийде нормальна влада,припинить фінансування ззакордону (Москви іБудапешту) і сипаратиські рухи самі пособі россосуться.

Севлюшський 2013-10-30 / 04:29:44
Сидіти тобі Йончіко після каденціі в Вр в тюрязі за всьо анти украінське

АНЦЯ 2013-10-29 / 10:24:05
"МОГОЛИ-МОГОЛИ" (Т. Шевенко)

громадянин 2013-10-29 / 09:42:48


Коментар видалено. З рекламою політичного русинства вам треба на інші сайти. Адмін


Гуцул 2013-10-29 / 08:29:28
А що дивуватися бушко ввійшов і сторію уже як підписант із Калесніченко звернення до польського сейму за яке він віднесений до кетегоріі украінофобів тому нема шо дивуватися

василь 2013-10-28 / 18:41:12
щось я у статті не бачу, щоб було написано, що конгрес організовував бушко. а то, що він активно взявся підтримувати русинів-сепаратистів-то всі знають. все правильно написано.

свобода 2013-10-28 / 18:40:24


Коментар видалено. Адмін


Ярослав Миколайович 2013-10-28 / 18:30:47
Як так можна брехати??? Черкашин чудово знає, що конгрес організовував не Бушко. Більше того, Бушка запрошували, але він знав, що можливі провокації і не прийшов. Конгрес фінансувався балогою через його депутата Жупана. А з Бушком лише чесні русини.


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи