Валерій Пацкан: Розрив між пенсіями простих українців і чиновників сьогодні складає 15 разів

Голова УДАРу в Закарпатті, народний депутат Валерій Пацкан розповів, чому його фракція наполягає на перегляді пенсійної реформи в Україні.

Законопроект, покликаний відновити справедливість у процесі нарахування пенсій, депутати фракції УДАР пропонували прийняти під час чергового пленарного тижня у Верховній Раді. «За» проголосували всі фракції, крім Партії регіонів. Голосів провладної парії вистачило, щоб  все залишалося по-старому, тож чиновники і далі отримували пенсії, у 15 разів більші, ніж решта українців.

- Чого хотіли досягти представники фракції «УДАР Віталія Кличка»,  внісши законопроект щодо запровадження єдиних принципів нарахування пенсій?

Ми просто вирішили зробити перший крок до встановлення соціальної справедливості. Почати вирішили з себе. Раніше члени нашої фракції одностайно відмовились від передбачених депутатам пільг на оздоровлення. Ці кошти ми перерахували соціально-незахищеним людям, які дійсно потребують кошти на оздоровлення або лікування. Зараз "УДАР" пропонує почати перехід на єдині принципи нарахування пенсій.

У нашому законопроекті передбачено переведення пенсій Президента  України, народних депутатів України та членів уряду на загальну систему пенсійного страхування, згідно єдиного Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Тобто таким же самим чином, як і для 90 відсотків наших українських громадян.

- Депутати у цілому не погодилися йти на такі жертви. Цікаво, як розділилися голоси закарпатців?

Крім мене, усього один представник Закарпаття у Верховній Раді підтримав цей законопроект. Решта закарпатців воліють залишати все, як воно є. Законопроект не пройшов, бо представники Партії регіонів, включаючи усіх закарпатців в ній, не захотіли його підтримати.

- Чому так?

Партія регіонів від самого початку була партією олігархів. На її чолі стояли мільярдери та мультимільйонери. З 2010 року ця партія отримала у своє повне розпорядження усю економіку України. За цей час статки керівників Партії регіонів збільшилися у рази, у деяких – на порядки. Але навіть у цих умовах провладні мільярдери та мультимільйонери не можуть випустити із своїх рук навіть копійчину, яку можна було б використати для захисту соціально незахищених верств населення. Така ситуація влаштовує ПР, тому вони й відмовились підтримати опозиційний законопроект, який передбачає скасування несправедливих пенсійних привілеїв для депутатів, урядовців та інших високопосадовців.

- Таким чином, яка ситуація у пенсійній сфері залишиться в Україні?

Партія, яка зараз є при владі, перед виборами обіцяла зробити пенсійну систему в Україні справедливою. Замість цього, влада підняла пенсійний вік в Україні, залишивши при цьому мізерні пенсії. Середній розмір пенсій  в Україні для простих людей складає приблизно від 900 до 1200 гривень. Біля трьох мільйонів українців сьогодні отримують пенсії менше 1 тисячі гривень. Як вижити на ці кошти? Разом з цим: у митників сьогодні пенсія складає 6,5 тисяч гривень, у суддів – 7,5 тисяч, у прокурорів – теж 7 тисяч гривень, у колишніх народних депутатів та чиновників вищого рівня пенсія досягає сьогодні біля 15 тисячі гривень. Таким чином, розрив між пенсіями простих українців і чиновників сьогодні складає 15 разів.

Така несправедлива пенсійна система не має права на подальше існування. Соціальна справедливість при призначенні пенсій – от, чого чекали люди від пенсійної реформи. І саме цієї соціальної справедливості ця пенсійна реформа людям не дала.

- Які подальші дії УДАРу у цій сфері?

Негативне голосування за законопроект, внесений фракцією «УДАР Віталія Кличка» нас не зупинить. У середу Верховна Рада України могла прийняти історичне і правильне рішення щодо скасування несправедливої пенсійної системи для чиновників. Цього не сталося через деструктивну позицію Партії Регіонів та деяких мажоритарників.

Найближчим часом ми повторно зареєструємо новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановлення єдиних принципів нарахування пенсій. І будемо це робити до того часу, поки Верховна Рада України не проголосує за ліквідацію системи спец пенсій для Президента, членів Уряду, народних депутатів та інших високо посадовців.

Закарпатська обласна організація партії «УДАР Віталія Кличка», Закарпаття онлайн.Політичні партії
15 жовтня 2013р.

Теги: Пацкан, УДАР, пенсії

Коментування вимкнено автором публікації.

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи