Балога законодавчо пропонує виплачувати "дитячі" гроші тільки добросовісним матерям

Підготовано відповідний проект закону.

Балога законодавчо пропонує виплачувати "дитячі" гроші тільки добросовісним матерям

Існують непоодинокі випадки, коли державна допомога по народженню дітей стає для деяких сімей засобом заробітку при відсутності бажання у подальшому виховувати своїх малят. Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту Закону України «Про внесення змін та доповнень до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», який ініціює лідер Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога.

В документі зазначено, що деякими матерями народжується дитина, яка протягом виплати допомоги знаходиться у родині, а потім від таких дітей відмовляються, батьківські обов’язки щодо них не виконуються.  Чинне законодавство містить засоби реагування до таких батьків: у них забирають дітей чи позбавляють батьківських прав, але це не є перешкодою до наступної вагітності, народження дитини і отримання чергових траншів державної допомоги.

Законодавство не містить положень, які зобов’язували б соціальні служби регулярно перевіряти умови утримання дітей, матеріальних стан родин, облік та лікування дітей у лікувально-профілактичних закладах чи відвідування ними навчальних закладів.    

Тому пропонується внести зміни до закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми», відповідно до яких для отримання державної допомоги при народженні дитини необхідно надати підтвердження належного утримання та виховання раніше народжених дітей. При цьому органи, що призначають і здійснюють виплату державної допомоги, не просто будуть мати право перевіряти матеріальних стан сімей з дітьми, а будуть зобов’язані це робити.

Крім цього, уточнюються підстави відмови в наданні державної допомоги при народженні дитини чи припинення її виплати. Так, допомога не призначатиметься, а виплата вже призначеної припинятиметься, якщо отримувача допомоги позбавлено батьківських прав не лише до цієї дитини, а й до однієї з попередніх.  Аналогічно державні органи діятимуть у випадку незабезпечення отримувачами допомоги умов для повноцінного утримання та виховання усіх своїх дітей, а не лише новонародженої.

Прес-служба

Єдиного Центру

06 вересня 2013р.

Теги: матері, допомога

Коментарі

Оля 2014-07-22 / 15:52:49
У мене питання. А якщо у мами немає прописки,то чи отримає допомогу на 2 дитину, не розлучена, але і не живе з батьком

Ольга 2014-02-23 / 14:52:04
Люди, схаменіться. Що взагалі може не підтримувати матір із дітьми. а якщо чоловік залишив? померти
Тих грошей яких дають- це на виживати, а не на будівництво. Дитячих, для родини із двома дітьми вистачає якраз на два тижні.
якщо це добра родина, діти підростуть і все вам відпрацюють.
я малозабезпечена матір, двоє дітей. отримую тисячу на другу дитину та ще деякі виплати...розлучена...жити нема на що. стараюсь підробляти. Дитячих вистачає хіба що на закупку на два тижні в с упермаркеті. ви й те хочете відібрати. Зі старшою дитиною, коли нічого не платили, була на колінах, мусила терпіти чоловіка, адже пішли б по світу із торбою. Зараз ці гроші, які виділили їх і розтягнули на роки. обтрушуся, дитина трохи підросте, і піду робити, аби б робота була

тарас 2013-11-07 / 09:37:21
Нарешті.Віктор Іванович молодець.

мама в декрете 2013-10-17 / 19:55:12
А я считаю, что если взялись за детские, то надо браться и за депутатские: платить зарплату только добросовестным депутатам.

Ужгородка 2013-09-09 / 15:24:52
Не варто робити із себе благодійника. у вас є важелі. Краще підготуйте законопроект про те, аби якось приструнити ромів, замість того, щоб розводити пусті теревені. Не вам вирішувати, хто порядна мати, а хто ні. Із усіх правил є виключення. Не лише роми покидають напризволяще своїх дітей, не принципово, що всі ромки - погані матері.

Галя 2013-09-08 / 07:43:33
Правильні поправки, і стосуватись будуть всіх. Якщо батьки не доглядають дітей нічого їм платити з бюджету, читай з податків, А взагалі треба змінити закон і давати допомогу з бюджету тільки тим хто в той бюджет вносить гроші., тобто платникам податків, а то дехто каже що 800 малі гроші. А скільки людина туди внесла? Тобто тим хто чесно сплачував податки і платити треба по 100 000 на дитину, навіть першу дитину, тому що така людина чесно заробляла і платила податки, а не як зараз по 100 000 чиплачуэться тим хто не дбає про дітей. Діти в сімях платників платників податків нічим не гірші. І держава має дбати в першу чергу про платників податків, а не дискримінувати цих дітей ,виплачуюючи їм вчетверо меншу допомогу., притому що бюджет поповнюють саме їх батьки

тисовчан 2013-09-08 / 06:57:31
люди ще тоді говорили що це піар-дурість Юща як і все його правління. Закон треба негайно міняти.

тамара 2013-09-07 / 23:08:46
Да нет,все это "не дурниця".Закон не должен задеть добросовестных родителей,а только тех кто не думает о колясках,детском питании и т.д. Государство должно не только давать деньги.но и контролировать их использование.Если человек работает,платит налоги.то ему и флаг в руки. Если ты расчитываешь только жить на "детские", там должен быть совсем другой разговор.

тамара 2013-09-07 / 22:51:48
Заодно неплохо бы было пересмотреть закон о матерях-одиночках.Когда женщина имеет 3-х детей и более и все еще остается в статусе матери- одиночки.Это все очень странно.

Мама 2013-09-07 / 22:43:52
Дурниця! А хто пише такі коментарі, що гарний законопроект, то він не має дітей. Це копійки, а не кошти. Особливо якщо ще й у дитини проблеми з здоровям. Що таке 8000 грн. Порахуйте скільки коштує коляска, ліжка, ванна, одяг і т.д. І цих коштів немає. Без них так зовсім туго. А що таке 700 грн. в місяць? Що ви за них купите? Хочете сказати, що утримаєте дитину? Як? Згодна, що батьки мають самі утримувати дітей, але з/п у них має бути відповідне, а не 1500 грн. Краще нехай ВІ, займеться питаннями як не дєрєбанити гроші і бюджету, хай не витрачати його на купівлю нових авто, меблів і ...... А цигани як народжували, так і будуть народжувати. Такий менталітет. Не виплачуйте допомогу циганам. Виплачуйте лиш українцям, заодно і генофонд піднімемо, може і свідомість заодно. Вибачте, але просто вже дістало!

МѢСТНЫЙ 2013-09-07 / 08:38:49
ну что ж, лучше "слабе "А", чем молчание...
предложения Балоги безусловно необходимые и правильные. хотя я понимаю, что если в сегодняшних условиях, в стране которая по уровню коррупции занимает место где-то между Бангладеш и Зимбабве, поменять только правила выдачи соц.пособий, то ничего принципиально не изменится: ну будет установлен "тариф" за еще одну "правильную" справку...

нужны гораздо более глубокие изменения в стране.

Др. Мальтус 2013-09-07 / 00:29:15
Погоджуюсь з "іnUA", з "це я" - не зовсім.
Вважаю, що практика виплат грошей за народження дітей є порочна в принципі. Що то за батьки, які не здатні забезпечити дитину пеленками та їжею? Навіщо вони її взагалі тоді заводять?

Якщо й потрібна державна допомога в демографічній політиці, то це:
1. Видача БЕЗПРОЦЕНТНИХ кредитів на житло повноцінним молодим сім"ям (з дітьми чи без них). Мільярди гривень вже вбухані в "покращення демографії" за останні роки, наслідки ми бачимо, і це лише початок. А якби замість "дитячих" були цільові кредити, в країні б реально вирішувалося б "квартирне питання"
2. Допомога безплідним парам. В Україні близько мільйона чоловіків та жінок (десь 50 на 50) є в різний спосіб безплідними. Вони могли і хочуть мати дітей, але не можуть. Для багатьох допомогли б різні способи, від лікування до штучного запліднення, але в людей нема на це коштів. І вони мають зі своїх податків сплачувати виплати соціяльним паразитам, що народжують щороку - дебілів, інвалідів та нових паразитів.

Балога сказав слабе "А", але треба казати чесно: дитина не може бути джерелом доходів для батьків. Завдання держави - дати можливість заробляти. Насамперед, зменшити колосальний податковий тягар, який спрямований в тому числі й на роздуту паразитичну "соціалку"

Це я 2013-09-06 / 22:30:34
inUA 2013-09-06 / 18:18:55
Підтримую. Я ще жодної порядної жінки не зустрічав, яка була готова родити дитину заради грошей.
Нехай допомогу надають дитячими продуктами, пленками, дитячим одягом на талони: циганки(,та подібні до них) так розсердяться, що взагалі перестануть рожати. А порядні мами будуть раді допомозі продуктами.
Пора вже припинити дурний піар влад, від якого одні проблеми. Продукт з циганського конвеєра ніколи не буде приносити користь суспільству, навпаки, бочка меду перетвориться вже дуже скоро на дьоготь.

лустіг 2013-09-06 / 22:14:02
на жаль рішення запізніле. треба було років 20 тому думати. а ще слід спитати з грантоїдів, котрі ревно захищають це каїнове племя, а самі доять добряче західних інвесторів. одна така пані з ужгорода добряче нажилась ще й син захистився на гроші грантодавців, мусуючи питання циганське в області.

rod stewart 2013-09-06 / 21:16:05
Ну нарешті правильна ініціатива !!!! Цигани заради цих грошей плодяться як криси а потім ще права качають але самі жодної участі не беруть у вихованні свої дітей .

Ч.Е. Чевиця 2013-09-06 / 20:39:26


Анонімний проксі. Коментар видалено. Адмін


inUA 2013-09-06 / 18:18:55
Краще зовсім відмінити гроші на діти, нормальні родини заводять чадо не через якісь копійки, але інша частина "людей" особливо в Закарпатті народжують через це майже щороку. Так і білих скоро витіснять.

земляк 2013-09-06 / 17:19:08
Логічні уточнення та пропозиції до Закону...

Однак, не варто забувати про реалії... злодійкуватої та брехливої України, вірніше - її громадян!

Не виключено, що "підтвердження належного утримання та виховання раніше народжених дітей" можна буде легко КУПИТИ (поділившись "дитячими" грошима) з тими ж соціальними працівниками, тобто - контролерами!

Депутат би мав бути... мудрішим!

А чи не доцільно зробити так, щоб держава - тільки б ВІДШКОДОВУВАЛА уже "виплачені" матерям/батькам новонародженої дитини - суми коштів?
Зробити ж це можна - через... УПОВНОВАЖЕНІ банки, у яких матері/батьки новонародженої дитини можуть брати... безпроцентні кредити, в розмірі "державної допомоги при народженні дитини", визначеної державою.

Останній (тобто державі) залишиться ТІЛЬКИ:
- контролювати (через Національний банк) видачу коштів та
- оплачувати банкам % по взятим коштам!

P.S. Переконаний, що суми - виплачені по банківським % будуть меншими, ніж утримання армії чиновників та працівників... соціальної служби!

Кому це буде вигідно? Практично усім:
- матерям/батькам новонароджених (бо в банку завжди будуть кошти і вчасно);
- банкам (кров економіки - працює);
- соціальним працівникам (бо не будуть піймані на хабарі)!

P.S. Однак, чи реально це здійснити в сучасній Україні? Дуже сумнівно...

читач 2013-09-06 / 16:37:05
УРА!!! невже з"явилася розумна голова. Так тримати.

виборець 2013-09-06 / 15:20:34

До ЄЦ-у маю багато нарікань, але…
Вважаю це самим сильним та необхідним законопроектом В.Балоги у його діяльності у ВР України, тому що він має загальнодержавне значення.
Не говорячи вже про відновлення соціальної справедливості щодо простих платників податків, на шиї яких сидять всілякі «псевдо знедолені».


Єдиний Центр
Публікації:
/ 1На Закарпатті депутати просять про позачергову сесію на допомогу потраждалим від стихії
/ 3Жителі Свалявщини отримали в подарунок маслобійки та сепаратори
/ 2Василь Губаль: Під час засідання сесії облради обділили все Закарпаття
/ 6Заяви Москаля по Мукачеву – ніщо інше, як бажання приховати власні промахи та некомпетентність
/ 2Золтан Ленд'єл: Москаль не подав жодної пропозиції до Президента і ВР щодо фінансування закладів профтехосвіти
/ 1Депутати фракцій ЄЦ та "Батьківщини" в Закарпатській облраді зініціюють скликання позачергової сесії
/ 2Господарі Великоберезнянщини отримали сепаратори та маслобійки
/ 1"Єдиний Центр" засуджує будь-які спроби та факти хабарництва, незалежно від розміру хабара – заява
/ 1"Єдиний Центр": Керівництво держави повинно негайно прийняти політичне рішення і заборонити в'їзд на територію України російських вантажів
/ 2Головою Воловецької районної організації "Єдиного Центру" обрано Олега Ціника
/ 2"Єдиний Центр" ініціює скликання позачергової сесії Закарпатської облради
/ 8Закарпатський "Єдиний Центр": Винні у побитті воїнів-добровольців мають бути притягнені до відповідальності
Балога пропонує посилити відповідальність за публічне заперечення окупації Росією територій України
/ 4ЄЦ закликає місцеві ради вирішити питання безкоштовного харчування дошкільнят та вихованців початкових класів
Михайло Мотильчак: На Закарпатті настане проблема фінансування професійно-технічних закладів
На Закарпатті ЄЦ підтримав заклик ветеранів АТО та волонтерів щодо відмови від новорічних салютів
"Широка" коаліція в Закарпатській облраді очевидно задоволена діяльністю та результатами роботи уряду Яценюка – Ленд'єл
Депутати просять голову Закарпатської облради вплинути на "Закарпатгаз", щоби не відключати газ незаможним і пенсіонерам
/ 29Балога привітав БПП «Солідарність» з утворенням коаліції у Закарпатській облраді з "Опозиційним блоком", "Відродженням" і тушками
/ 3"Єдиний Центр" нагадав, що є переможцем виборів і відкритий до залучення до переговорів по коаліції в Закарпатській облраді "Солідарності"
На з’їзді Єдиного Центру озвучено рішення про участь партії у місцевих виборах
/ 15ЄЦ звинуватив Москаля в брехні з метою дискредитації найвпливовішої політичної сили Закарпаття
/ 3Балога звернувся до Президента України з відкритим листом щодо варварської вирубки лісів
Мукачівські міліціонери заявили, що їх змушують фальшувати матеріали по справі перестрілки 11 липня
/ 3Заява Закарпатської обласної організації політичної партії "Єдиний Центр"
» Всі записи