Закарпатські «регіонали», що підписали звернення до польського Сейму, вписали свої імена в історію як державні зрадники – «Свобода»

Широкий суспільний резонанс як в Україні, так і за кордоном викликало звернення 148 народних депутатів України до польського Сейму з проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу та засудити злочинні діяння українських націоналістів». Прикметно, що серед підписантів – самі лише «регіонали», комуністи та кілька позафракційних. Закарпатська «Свобода» наголошує, що це звернення вкотре демонструє підривну діяльність цих політичних сил та їхніх представників щодо України.

Закарпатські «регіонали», що підписали звернення до польського Сейму, вписали свої імена в історію як державні зрадники  – «Свобода»

У заяві Закарпатської «Свободи» зазначено:

«Подив та обурення викликала також і присутність серед цих так званих «парламентарів» чималої кількости представників західноукраїнських областей, зокрема, п’ятьох депутатів-«регіоналів» – вихідців із Закарпаття. Ідеться, зокрема, про Івана Бушка, Василя Ковача, Михайла Ланя, Нестора Шуфрича та Іштвана Гайдоша. Вони не тільки заплямували власні честь і гідність, а й разом із більш ніж сотнею негідників на чолі з В.Калєсніченком вдалися до державної зради, адже підписання звернення до парламентарів иншої держави із закликом принизити українську націю, українських героїв інакше як державною зрадою назвати не можна. Своїм вчинком ці деграданти навіки вкарбували свої імена в історію як зрадники українського народу та, без сумніву, надалі не гідні представляти український народ, зокрема закарпатську громаду, у найвищому законодавчому органі нашої держави.

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» заявляє: дії зазначених 148 істот, серед яких і п’ятеро закарпатців, мають отримати гідну відповідь суспільства. Навіть якщо українська нація не відреагує на них невідкладно – все одно в недалекому майбутньому негідники зазнають справедливого покарання за державну зраду.

Також слід наголосити, що один із ганебних закарпатських підписантів – Іштван Гайдош, який є представником угорської меншини Закарпаття у Верховній Раді України, повинен покаятися за криваву окупацію мадярами Карпатської України 1939 року. Наступним його логічним кроком мало би стати ініціювання звернення Верховної Ради України до парламенту Угорщини із закликом засудити угорські звірства під час окупації Карпатської України 1939 року та закликати міжнародну спільноту вжити необхідних заходів задля встановлення всіх осіб, відповідальних за злочини, скоєні на території нинішнього Закарпаття 1939–1944 років, адже ці масові вбивства не мають і не можуть мати терміну давности.

Закликаємо закарпатців дати гідну відповідь цим зрадникам: чинити їм обструкцію, якнайширше інформувати мешканців краю про справжнє обличчя ренегатів, які не лише усіляко сприяють нинішньому режимові обкрадати український народ, а й заради політичної кон’юнктури торгують національною гідністю українців».

Коментуючи ситуацію навколо ганебного звернення деяких депутатів ВРУ до польського Сейму, народний депутат України, уповноважений від фракції ВО «Свобода» у Закарпатській області, виходець із Закарпаття Валерій Черняков наголосив:

«Це ганебне звернення, витворене непритомними «регіоналами» і комуністами, не підписав жоден народний депутат-представник Волині – навіть від Партії регіонів і КПУ. Для мене як українця є абсолютно неприйнятним та неприпустимим факт підтримки недружнього тону з боку Польщі по відношенню до України, а тим більше – поведінка народних обранців, яким, упевнений, на наступних виборах народ дасть належну оцінку».

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

17 липня 2013р.

Теги: Волинська трагедія, Карпатська Україна

Коментарі

Русин 2013-07-21 / 22:50:57
Никола, никола засрав усьо довкола. А чого? Бо пісраник.

міклуш 2013-07-18 / 22:50:57
Миколо, не троль, під яким ніком ти б не "виступав", від тебе вже з компа "смердить".

Микола 2013-07-18 / 17:39:05
Поки шавки гавкають,... "хам", його "сімя" і оточення заробляють мільярди, "приватизовують".... Україну,... Перед ти помаранчеві і білосердечні, на чолі з "воровкою" прихватизовували і крали,... Одні уходять, інші приходять,... всі одинакові, зараз ідейних політиків немає!

Чорнота 2013-07-18 / 15:24:09
Не забувайте, панове, що тих самих галичан вчив в офіцерській школі закарпатець Кедюлич. Так що не треба робити УПА суто галицьким феноменом.

віктор 2013-07-18 / 12:08:03
яка може бути в бушка батьківшина як що він циган

Гуцул 2013-07-18 / 07:50:31
Відчувається в коментах антиукраінська ненависницька рука Володимира Петровича Гагауза нашого Гуцульського і головного срача Ригго анналів

Йонко 2013-07-18 / 07:45:59
Думаю це просто так не минеться ригговським жополизам від Закарпаття! після зміни влади вони мають всі сидіти в тюрмі за " Зраду інтересів Держави" і у них має бути конфісковане все майно шо вони у нас накрали ці Ковачі, Бушки, Лані , Гойдоші і Шуфричі

Іван 2013-07-18 / 02:08:54
Ба навіть кидь УПА дійсно чинили біду то якого фраса отворяти писок і просити поляків засуджувати?
Уявіть што би вчинили мадяри з своїми депутатами кить вони дашто такой написали Україні за тортури закарпатцюв у 39-44рр.

УПА-Варош 2013-07-18 / 02:01:01


А Петя д*********....


Петя 2013-07-18 / 01:36:16
Не люблю я Свободу, там одні вискочки, не люблю комуністів там підпільні мільйонери!
Ви не хочете до Росії, але Полякам прорекламувалися!
Секта, а не партія!

До без коментарів 2013-07-17 / 23:02:43
З тої самої статті: "...під час якого оунівці вбили секретаря партийної організації села Олексія Григу та його дружину, члена ВКП(б), а також ініціатора організації колгоспів Федора Комара".
Тож оунівці вбили таких же ренегатів,як і нинішні регіонали. І правильно робили, бо комуністи то не люди, такшо нема Шо їх до закрпатців приписувати. А якщо то були родичі Миколи - то тут усе ясно чому він так переймається!
Слава Україні!

Магас 2013-07-17 / 22:46:03
Микуло,перше сь казав же комуняки такі-сякі,а типирь плачеш за нима шо їх УПА позабивало?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ 2013-07-17 / 22:34:08
До Свободи Назви хоча б один конкретний приклад, коли закарпатці постраждали від УПА

Ос витяг із статті Мішанин В.В. із Ужгорода

Перший відновлений Закарпатський окружний Провід ОУН був створений влітку 1946 року крайовим провідником ОУН «Робертом» виключно з галичан. Керівником Закарпатських оунівців був призначений Семен Гут (псевд. «Тиміш»), який до цього діяв на Самбірщині. Керівником СБ (служба безпеки) Крайовий Провід ОУН направив на Закарпаття Антона Літуса, який у нашому краї діяв під псевдонімом «Летун».
5 серпня 1946 р. загін «Тиміша» здійснив напад на с.Верхні Ворота, під час якого оунівці вбили секретаря партийної організації села Олексія Григу та його дружину, члена ВКП(б), а також ініціатора організації колгоспів Федора Комара.

Ужгородець 2013-07-17 / 22:26:49
Може було б більш влучно: Вписали свої імена в історію як довобйоби України?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ 2013-07-17 / 22:24:53
Пробачте уже було вибачення юща за Угорщину то чому не може бути вибачення за Волинь

Гуцул-Рахів 2013-07-17 / 21:11:36
Не гія на Коцьи звертати увагу! То проплачений ригоаналами копил - се видко зразу по коментарьих! Жополизи рігіанальні всюди виписуют, що УПА не має відношеня до українців - тому її мож засудити! Такшо най си вдавит своєм жовчем!
Слава УПА - слава опришкам!

Чорнота 2013-07-17 / 21:11:01
Микола, та дражни хоч всерися. Якщо поляки добються вибачення за Волинь, то наступним кроком буде вимагання компенсації, як це зробили жиди за голокост. А тепер подумай своєю головою з чиїх кимшень, з чийого бюджету буту вимагатися ці відшкодування. Не від Ахметова й Фірташа, а з твоєї і моєї кишені, дурню.

Поляки так верещать за Волинь, але мовчать, собачі діти, за Закрезоння і акцію Вісла. 900 000 українців розселили по Європі і Азії й купу розстріляли.

свобода 2013-07-17 / 21:01:35
Миколі

Назви хоча б один конкретний приклад, коли закарпатці постраждали від УПА

свобода 2013-07-17 / 21:00:43
Ну і чого ти радієш, клоуне? Українці з таким самим правом можуть назвати Волинську трагедію геноцидом, тільки дзеркально. Бо поляки так само винищили українців. То була локальна війна двох народів і переможців в ній не могло бути. При цьому Україна і Польща не торпедували це питання, як не старалася їх розсварити Росія. Тому радіти тут можуть тільки українофоби, або такі тупі тролі як Микола.

Микола 2013-07-17 / 20:55:25
А закарпатці спочатку постраждали від "комуняк", які забрали все на благо совєтов, а потім постраждали від УПівців , які теж забирали все, бо говорили що то "комуністичне майно", треба забрати, і віддати простим людям... А ПРАВДИ НЕ СКАЖЕ НІХТО, ІСТОРІЮ ПЕРЕПИСУВАЛИ, АРХІВНІ ДАНІ ЗНИЩИЛИ!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи