В Ужгороді "Свобода" пікетувала сесію міськради у зв'язку з незаконною роздачею землі (ФОТО)

31 травня 2013 року Ужгородська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом із громадою міста пікетували сесію міської ради, вимагаючи зняти з розгляду питання роздачі в приватну власність земельних ділянок у зелених зонах. Помічників народного депутата свободівця Валерія Чернякова – Томаша Лелекача, Тараса Бойчука та Юрія Черкашина – не впускали до сесійної зали.

В Ужгороді "Свобода" пікетувала сесію міськради у зв

Попри тиск громадськости та опозиційних депутатів, раніше таки було ухвалено низку сумнівних земельних рішень, які приховували від містян аж до розгляду на сесії. Влада Ужгорода роздавала земельні ділянки прибудинкових територій, ігноруючи законні інтереси громади.

Як повідомив свободівець Юрій Черкашин, пікетувальників не впускали до сесійної зали псеводоохоронці, одягнені у форму з нашивками "муніципальна міліція"; вони ж перешкоджали професійній діяльності журналістів. Із випадково почутої розмови між цими "охоронцями порядку" націоналісти довідалися про вказівку не пускати і помічників народних депутатів від ВО "Свобода", проте останнім все ж вдалося потрапити до сесійної зали.

Помічник народного депутата Валерія Чернякова Юрій Черкашин так прокоментував цю подію: "Сесія виглядала як божевільня: рішення приймали пакетом, навіть без зачитування назви; постійно порушували регламент – головуючий його трактував як хотів, застосовуючи окремі норми тоді, коли це було вигідно. Окремі питання ставили на голосування повторно по кілька разів – аж поки їх не ухвалювали на користь Партії регіонів. Журналістам вдалося зафіксувати кілька фактів масового "кнопкодавства" – депутати-"регіонали" голосували за своїх колег, які були відсутні на сесії. Спочатку в залі зареєструвались 54 депутати (із 60), проте за порядок денний голосували вже 55, а згодом у голосуваннях брали участь навіть 59 депутатів, хоч і неозброєним оком було видно, що в залі їх стільки немає. На окремий коментар заслуговує міський голова Віктор Погорєлов, який головував на засіданні. Він дозволяв собі вживання іноземної мови. Складалося враження, що міська влада, яку обрала громада, забула, у якій державі вона перебуває".

За словами свободівців, сесія відмовила в наданні слова представникам громади та помічнику народного депутата від опозиції, таким чином виявивши неповагу до громади Ужгорода. Звернення, яке мали зачитати представники громади, вдалося передати опозиційному депутатові Василю Гнатківу, однак міський голова не давав його зачитати. Комісія з питань розвитку туризму і міжнародного співробітництва мала багато критичних зауважень до цього рішення, які було проігноровано.

Найбільш вражаючим є те, що свавіллю ужгородського міського голови і Партії регіонів ніхто не опирається, окрім десятка опозиційних депутатів, хоча "опозиціонерами" себе декларували набагато більше депутатів. Навіть депутати від Єдиного Центру, які намагаються будувати собі на Закарпатті імідж "опозиціонерів" Партії регіонів, мовчки проголосували за земельне питання.

Окрім дерибану землі, на сесії намагалися ухвалити рішення про спрямування 145 тис. грн. фактично на рекламу міської ради в ЗМІ (не висачило одного голосу). На зауваження, що роботу ради висвітлює кілька телеканалів та друкованих видань, а зазначені кошти краще спрямувати на медицину, ніхто не відреагував.

"Ужгородська міська рада відстоює не інтереси мешканців міста, а "бізнесменів"-рейдерів, які незаконно захопили земельні ділянки в зелених зонах міста, а тепер намагаються їх узаконити. Голосування більшости депутатів є свідченням того, що міську раду можна сміливо перейменувати в "клуб прихильників Погорєлова", що самостійно визначає, коли дотримуватись законности, а коли її ігнорувати. Більшість депутатів від опозиції стали "тушками", а десяток обранців не здатні ефективно протидіяти свавіллю "регіоналів". Така ситуація триватиме доти, поки не буде сформовано сильну фракцію націоналістів", – підсумував Юрій Черкашин.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"

31 травня 2013р.

Теги: пікет, Свобода

Коментарі

LTZ 2013-06-04 / 10:41:09
Яка різниця скільки, головне що вийшли на підтримку простих мешканців, які потребують підтримки...

Тарас 2013-06-01 / 21:18:43
Миколо, якиби тобі не було смішно, але ці хлопці показали поЗицію - хребет якого в тебе немає... І ці 15 хлопців - це депутати міськради після 2015 року!!!

555 2013-06-01 / 16:12:51
Большинство в горсовете с представителей пердо-аналов с полит.проститутками-тушками ето партейка шулеров и политических обманщиков.От одной команды которая выиграла выборы 2010 года в городском совете уже и ни осталось надежд на лучшее. И чтоони за 3 года сделали???1-запретили выдачу простым людям земли, нов тоже время представителям бизнеса и людям имущем мирасего выдача идет полным ходом. Говорят 1 сотка-1шт.Долл. Контролирует вопрос человек с маями и представитель афг.общины. 2-по городу кроме как на военной технике проехать и невозможно. 3-кород потопаетв будках-МАФах, но ни одного общественного туалета открыто не было, кроме как кафе-туалета в боздошском парке,которое успешно хотел погорелов замутить для сыночка, только не дали общественность! 4 - сколько громких происшествий с участвием представителей власти города...и задержание на взятках и поджоги-а выводов не делают-отвечать прийдется рано или позно!!!

Микола 2013-06-01 / 15:38:16
Треба перш за все подякувати Балоганам, які продвинули урку Пагарєлого п@дера, і який їх потім "кинув"

777 2013-06-01 / 14:21:59
Хто його обрав? Подякуйте туристу Шандору і компанії...

555 2013-06-01 / 13:40:44
"Навіть депутати від Єдиного Центру, які намагаються будувати собі на Закарпатті імідж "опозиціонерів" Партії регіонів, мовчки проголосували за земельне питання."... Нет орать будут "как клоуны", что "все плохо и все пропало". В сесионном зале депутаты должны РАБОТАТЬ, А НЕ ОГУЛЬНО НЕ ГОЛОСОВАТЬ ВС ПРОТЕСТА! Чем завинили другие граждане Ужгорода, подавшие документы по земельным вопросам, в том что ДЕПУТАТЫ НЕ МОГУТ ЗАБЛОКИРОВАТЬ БЕЗПРЕДЕЛ ПОГОРЕЛОВА ЕНД КОМПАНИ. И причем тут Свобода??? Работу депутатов они оценить приехали!!! Своих заведите и контролируйте!

Smile 2013-06-01 / 12:36:43
Черняков або Гнатків звернеться з позовом до суду та прокуратури? Може до Петруні в обласну, чи до Пшонки в генеральну?Хто покаже Погорелову на його реальне місце і те,що він представляє інтереси мешканців міста, на цій посаді? Продавати чуже то дуже просто,тим більше гроші за це класти собі в кишеню,навіть не в бюджет.Ганьба тим, хто його обрав.

Микола 2013-06-01 / 10:33:44
Свобода пікетувала,...15 чоловік ... смішно. То не серйозно хлопці!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи