Колектив Закарпатської ОДТРК звернувся до нардепа-свободівця з проблемою недофінансування

21 лютого 2013 року до народного депутата України Валерія Чернякова, уповноваженого в Закарпатській області від ВО «Свобода» надійшло Звернення від трудового колективу Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії з проблемою загрозливої фінансової ситуації на 2013 рік. Колектив телекомпанії (канал «Тиса-1») просить переглянути встановлене бюджетне фінансування державного мовлення на поточний рік, залишити його хоча б на рівні 2012 року.

Колектив Закарпатської ОДТРК звернувся до нардепа-свободівця з проблемою недофінансування

Існуюча наразі інфраструктура, проведені останніми роками численні оптимізації кадрового складу, технології виробництва та мовлення, обсяги та важливість поставлених завдань визначають мінімум коштів, потрібний для існування компанії, який ми просимо поновити», – зазначається у Зверненні трудового колективу.

Керівництво телекомпанії, розуміючи складну економічну ситуацію в Україні, вже здійснило комплекс заходів з оптимізації витрат. Зокрема, знижена виробнича енергоємність, кадровий потенціал зведений у мінімальну чисельність, власним коштом  проводиться часткове технічне переобладнання, обладнання знімальних павільйонів та декорацій тощо. Однак, це суттєво не впливає на вирішення головних фінансових питань. «За всі ці роки ми не переживали таких драматичних часів і не знаходилися у такій скрутній ситуації, як в тій, що склалася на початок 2013 року», – йдеться у зверненні колективу.

Також у Зверненні телевізійників наголошується на суттєвій відмінності Закарпатської ОДТРК від переважної більшості обласних телекомпаній. Нещодавно телекомпанія переступила 45-річний рубіж заснування, розташована на кордоні, що граничить з чотирма державами Євросоюзу. Історичний шлях розвитку регіонального мовлення пов’язаний з компактним проживанням національних громад. Як зазначається у зверненні, ЗОДТРК веде мовлення українською, угорською, румунською, словацькою, німецькою, російською, русинською та ромською мовами. Найголовніше досягнення закарпатських телевізійників у тому, що за роки незалежності  України компанії вдалося вирішити проблему покриття своїм мовленням ста відсотків території гірської області. «Це стало можливим із запровадженням супутникового розповсюдження програм Закарпатської ОДТРК, що, в свою чергу, дозволило отримувати її сигнал сотням кабельних операторів та іншим локальним телерадіопередавачам», – зазначається у Зверненні. Нині глядачами каналу «Тиса-1» є мільйони громадян України та всієї Європи.

Частково з проблемою регіонального державного мовлення на Закарпатті народний депутат України Валерій Черняков ознайомився 15 лютого 2013 року, перебуваючи в області з робочим візитом. Уповноважений від ВО «Свобода» в Закарпатській області 16 лютого виступив в ефірі каналу «Тиса-1» у програмі «Слово депутата». Під час зустрічі з керівництвом телекомпанії генеральний директор Закарпатської ОДТРК Віталій Мещеряков зазначив: «З початку року склалася складна ситуація – різко скоротили фінансування державного замовлення на виробництво телерадіопрограм. Нині він у 15 разів є меншим за потрібний обсяг».

Вивчивши проблемне питання регіональних телекомпаній, Валерій Черняков підготував подання в Державний комітет телебачення і радіомовлення України для перегляду фінансування державного замовлення на 2013 рік.

Разом з тим, народний депутат України просить повідомити правові підстави мовлення «русинською» мовою в Закарпатській ОДТРК, оскільки, як відомо, такої мови в Україні не існує. Уповноважений в Закарпатті нардеп просить з’ясувати, чому на податки громадян України в Закарпатті ведеться мовлення культурологічних програм так званих русинів не в складі українських програм, які належать до етнічних українців, а виокремлюється у статус національних меншин. «Такий стан справ є прямою загрозою культивування сепаратистських настроїв в Закарпатті, що перечить суверенним цінностям незалежної України, а також не сприяє розвитку української мови в регіоні, що найпізніше став єдиною складовою соборних земель України», – зазначає у поданні Валерій Черняков.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО «Свобода»

22 лютого 2013р.

Теги: Черняков, ОДТРК

Коментарі

Чорнота 2013-02-25 / 00:49:36
Сімона, ви хто така (такий?), щоб констатувати якісь "свої" проблеми Свободи???

сімона 2013-02-23 / 10:27:34
а чому всі вирішили, що вони просять гроші в свободи,, гармасійка пише дані липові звіти на сайт, тому я вважаю що дана стаття є очередним свободівським ляпом.просто би привернути до себе увагу, дивіться які ми класні.нич неробиме а од нас гроші просять, просять допомоги.причоми ми неможеме з своїми проблемами розібратись..сміх тай годі,
несприймайте цю статтю за 100 процентну правду, краще другусторону вислухати, тоді все стане на місце.

верховинець 2013-02-22 / 23:45:39
Но, та се тучний песець! Більшої комедії год глядати - регіонал до мозга костей Мещеряков просить бабло від Свободи!!! Світ перевернувся!

челядник 2013-02-22 / 17:01:43
Пані Кобулей, "русинів" у такому як у вас виконанні - з "язичієм" замість нормальної мови - не терплять усі нормальні і ошколовані люди. Є бойки, лемки, гуцули і т.д., то ж і не дивно, що І.Гармасій більше любить тих, до кого належить локально, ігноруючи кремлівсько-сидорівські заморочки. Є люди адекватні, освічені, а є такі, як ви - нездатні опанувати ні літературну мову всіх русинів України - українську, ні її діалети - бойківський, лемківський, гуцульський.

А Мещеряков тису угоробить. Задаєте моє слово.

Майтеся фест!

Віра К. 2013-02-22 / 16:51:01
Прес-службу обласної організації "Свобода" очолює Ірина Гармасій, журналістка "Тиси-1". Вона русинів терпіти не може, вона лиш бойків пропагує на каналі. Вона керує всесвітньою організацією бойків. "Свободу" вона всілко вихваляла на Тисі-1 перед виборами. Мещерякова вона має ні за що.Порада Мещерякову: нема грошей, а повно журналістів роблять сюжети для центральних каналів: Ярцева для "5 каналу", Шимон- для "ТЕТ", Нікосян - для "України", УТ, Лешко, Фанта -для "24 години", "Бізнес", ще повно людей роблять на знятій студійній апаратурі сюжети для інших видань. Знімають без мікрофонних насадок "Тиса-1",аби можна було змонтувати для "Тиси-1", тут видати в ефір і монтований сюжет продати в Київ. Треба гендиректору заключити договір з київськими каналами і за ці сюжети брати гроші.

Кіблярський жіван 2013-02-22 / 14:15:08
но то розсмішили статею, "допомога у свободівця" ))))))))

Смішно 2013-02-22 / 13:55:01
Не смішіть людей, ТИСОВЦІ - до чого тут Свобода? - просіть у Партії Регіонів, у Ледиди, у Ковача з бушком - ви ж їм зад лизали на виборах і лижете зараз - от у них і простіь

GONZa 2013-02-22 / 13:52:36
до свобода
яке відношення свобода має до фінансування ЗОДТРК

свобода 2013-02-22 / 13:49:58
Ага, ще не вистачало, щоби "Свобода" підтримала фінансування русинства

GONZa 2013-02-22 / 13:37:09
не рушай русину

ужгородець 2013-02-22 / 13:35:12
Да, Мещеряков, щось ти в партіях попутався :))))))))))))))

читач 2013-02-22 / 13:30:30
З якого це приводу Закарпатська ОДТРК звертається до депутата-свободівця.Треба до свого шефа Ледиди.Сміх та й годі!
Державна установа не звертається безпосередньо до свого керівництва.Треба брати плакати , шановні, і на площу Народну на мітинг! Ви ж журналісти!Хіба Вам треба пояснювати,як боротися за свої права? Не смішіть людей.


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи