«Наша Україна» закликає Об’єднану опозицію чітко визначити свою позицію щодо «московської газової угоди» – «найбільш збиткової за всю історію України»

«Чітко визначити свою позицію щодо «московської газової угоди», підписаної в січні 2009 року», закликає об’єднану опозицію «Наша Україна».

Наша Україна
Наша Україна

Як відомо, «Батьківщина» та ВО «Свобода» підписали Політичну угоду про створення в парламенті наступного скликання демократичної коаліції. Підпис під угодою поставила і Юлія Тимошенко. Ці сили мають намір першочергово зосередитися на виконанні 10-ти пунктів – зокрема, ухваленні порядку імпічменту та початку процедури імпічменту чинного глави держави, зменшенні кількості податків, здійсненні «усіх можливих заходів з метою формування справедливого та незалежного правосуддя», скасуванні пенсійної реформи, мовного закону, продовженні мораторію на продаж землі та денонсації «зрадницьких «Харківських угод».
«Водночас у документі не згадано про необхідність скасування найбільш збиткової за всю історію України «московської газової угоди», через яку український бюджет щороку втрачає  мільярди доларів. За підрахунками експертів, за 10 років дії цієї угоди Україна втратить близько 80 мільярдів доларів; за оцінками, які враховують штрафні санкції, лише цього річ державний бюджет втратить до 28 мільярдів доларів», - йдеться в Заяві «Нашої України».
«Наша Україна» наголошує, що «в питанні лояльного ставлення до «газової угоди» Об’єднана опозиція, фактично, не має розбіжностей із владою», - «представники Партії регіонів, хоч і критикують угоду, однак, маючи в руках усі владні повноваження – від президента до уряду та парламентської більшості – не роблять кроків для її денонсації, чим продовжують перекачування коштів з українського бюджету на рахунки «Газпрому».
«Наша Україна» зазначає, що є "єдиним учасником виборів, який у передвиборчій програмі виступає за скасування «московської газової угоди»" та закликає усі опозиційні сили «чітко визначити своє ставлення до «московської газової угоди» як такої, що має бути якнайшвидше скасована».
Довідково. Відповідно до угоди, підписаної в Москві, нині Україна закуповує в Росії газ за ціною 560 доларів за тисячу кубометрів. За цей же газ Туреччина, з урахуванням транзиту, платить 170 доларів. Таким  чином, на російсько-українському кордоні газ мав би коштувати Україні 140 доларів, а не 560. Окрім того, при ринковій ціні за транзит 1 тисячі кубометрів на 100 км у 6,5-12 доларів, Росія платить за транзит свого газу українською територією до Європи лише 2,1 долара. Таким чином, за підрахунками експертів, в результаті реалізації «московської» угоди Україна щороку втрачає 4 мільярди на газі і ще 4 мільярди – на транзиті. Але і це ще не все. Відповідно до угоди, Україна зобов’язана закуповувати у Росії щорічно 42 млрд. кубометрів газу; за невибраний газ – зобов'язана сплачувати штраф, який становить 360%, тобто 1680 доларів за 1 тисячу кубометрів, якою не користується. Зважаючи, що Україна використовує 27 млрд., під дію штрафу підпадає 15 млрд. Таким чином, ще за штрафними санкція державний бюджет втрачає близько 20 млрд. доларів щорічно. Цю угоду підписано на 10 років.

Прес-служба політичної партії , Закарпаття онлайн.Політичні партії
22 жовтня 2012р.

Теги: Наша Україна, Ющенко, вибори 2012, газові угоди, опозиція

Коментарі

Русин 2012-10-27 / 08:27:26
А що сися срана партыш, що привело до влади Зека щи жиэ? І щи щось за газ говорит та Юда-Ющенко при владі був коли сесе принималося. Ци кось гадат, що ми сесе забили?

Роман 2012-10-24 / 16:48:03
Українці за Нашу Україну! Дійсно достойна партія.

мася 2012-10-23 / 17:10:50
нашо вони шось підписують.... СВОБОДА й так не пройде!!!!
НАША УКРАЇНА переможе)))))))))

/ 22В Ужгороді пройшла об'єднавча конференція закарпатських УНП і РУХу
/ 9Закарпатці взяли участь в об’єднавчому з’їзді УНП та НРУ
/ 1Івана Габора втретє обрано головою Закарпатської УНП
/ 2Закарпатська УНП вимагає від правоохоронців захистити підприємців Тячівщини
/ 2Всі ці роки я без зрад сповідую одні цінності, і вони потребують вашого політичного захисту – звернення Віктора Ющенка
/ 1«Кожен голос має бути покладено на терези здорових цінностей і справжніх змін» – Віктор Ющенко
/ 3"Велика місія українців полягає в тому, щоб прийти на вибори" - Віктор Ющенко
/ 2«Наша Україна» закликає виборців не дати вкрасти свій голос
/ 2Висока явка виборців завадить фальсифікаціям – Віктор Ющенко
/ 1"Зарплата 1000 євро уже завтра. Тоді кажіть чесно, що батон при вашій фантазії коштуватиме 10 євро" - Ванникова
/ 4«Батьківщина» і «Удар»: «Пропало все!» – Ірина Ванникова
/ 4Уряд посилив залежність України від російських «ядерних» технологій – Юрій Костенко
/ 1Влада для політичної дискусії використовує тему «валити на попередника», – Віктор Ющенко
/ 4Парламент у нинішньому вигляді не зможе повторити грузинський досвід боротьби з корупцією – Віктор Ющенко
/ 1Віктор Ющенко назвав основні кроки «Нашої України» в парламенті
/ 4Дорогі українці! Дорогі вояки УПА!
/ 4Політичні проекти без ідеологій перетворять парламент на фабрику «тушок»
/ 3Рейтинг «Нашої України» зростає – опитування Всеукраїнської соціологічної служби
/ 1Нашоукраїнці таки-прагнуть люструвати КДБістів
/ 6«Наша Україна» повертає свій електорат?
/ 6"Наша Україна" впритул наблизилася до прохідного бар'єру
/ 4Костенко вважає, що зняття мораторію сприятиме земельним спекуляціям
/ 9Віктор Ющенко: “Нам треба обирати новий курс держави”
/ 4Депутати Великобезнянської райради лобіюють будівництво каскаду ГЕС
/ 7«Наша Україна» заявляє, що ОВК №68 порушує процедуру жеребкування
» Всі записи