«Свобода» пікетувала Рахівську РДА через проблеми Косівської Поляни (ФОТО)

10 жовтня Закарпатська «Свобода» провели масову акцію протесту під стінами Рахівської райдержадміністрації із жителями села Косівська Поляна.

«Свобода» пікетувала Рахівську РДА через проблеми Косівської Поляни (ФОТО)

 

Як вже повідомлялося, кандидат у народні депутати Олег Куцин – виборчий округ № 72 з центром в м. Тячів – став на захист громади Косівської Поляни, яка майже рік активно бореться, щоб не допустити екологічного лиха на рідній землі – дослідно-промислову розробку поліметаллічних руд (свинцю, цинку, міді тощо). Роботи  розпочали в обхід органів місцевого самоврядування.

Інформаційну блокаду щодо проблеми в Зелених Карпатах вдалося прорвати. Через ЗМІ, громадські організації вона доведена широкому загалу. Підготовлені відповідні протести, готуються позови до суду. Питання протизаконної діяльності ТОВ «Мармарош» на Рахівщині нині вивчається  екологічною службою, органами міліції, прокуратури тощо. Біда тільки у тому, що як обласна, так і місцева влада і всі підконтрольні їм структури, позичили очі у Сірка. Вдають, що нічого нічого не бачать, і їхня хата взагалі з краю.

Місцева громада натомість у постійній тривозі за подібне ставлення до екології рідного краю та, найголовніше, обурена цинічним ігноруванням думкою громадськості. Мешканці села заявили, якщо рішення 19 сесії Косівської-Полянської сільської ради від 20 вересня, яке одностайно спрямоване на припинення будь-якої діяльності ТОВ «Мармарош», буде й надалі ігноруватися, то вони вдадуться до акцій протесту під стінами Рахівської РДА та райради.

Акцію протесту на захист жителів Косівської Поляни очолив лідер Закарпатської «Свободи» Олег Куцин. «На жаль, доля рідного народу не турбує нинішню владу. На службі режиму, очевидно, втрачена усяка мораль і відповідальність за землю батьків і перед Богом, і перед громадою»? – pазначив голова «Свободи».  

Мешканці виступили з вимогою перед органами влади у тижневий термін вивезти із Закарпаття бурову установку, завезену на межу між Раховом і Косівською Поляною з метою видобутку нібито сланцевого газу. До громади, налаштованої категорично, вийшов голова Рахівської РДА Дмитро Андріюк. Місцевий очільник виразив здивування проблемою, ніби то він «нічого не бачив», тобто ситуацією не володіє. Відповідь громади і свободівців була достойною: «Як агітувати за Шелевера (кандидата у нардепи від Партії регіонів), залякувати і використовувати адмінресурс, то Ви добре все знаєте. А як захищати власний народ від свавілля олігархів, то у Вас позиції немає…».    

Голова адміністрації пообіцяв мешканцям Косівської Поляни приїхати в село для ознайомлення з місцями протизаконної розробки гірських ландшафтів.

Цей гучний скандал на всю Україну із брутальним ставленням до гуцульської громади, має таки замовника. І свободівці обіцяють вивести на чисту воду кривдників корінних мешканців Косівської Поляни.

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

             

11 жовтня 2012р.

Теги: Куцин, Свобода, Косівська Поляна, поліметалічні

Коментарі

777 2013-07-09 / 13:44:41
а памятаете як казали ( як прийдуть регiонали то нашому заходу устроять "прекрасне життя") тож вже почалося iз крайнього заходу тобто Кос.Поляна, бо до великих мiст iще сил замало то треба маленькi винищити, а що чекае далi????????????????

патріот 2013-04-01 / 22:32:48
Цю акцію протесту не організував Добош ані Штунд а люди котрі небайдужі.

Катруся 2012-12-30 / 23:29:36
Та у нас тут усіякої біди повно! А у лікарні що коїться? Жах,розкрадання,некомпітентність...

Косівська 2012-10-15 / 19:48:07
За князьків може писати лиш той хто продався і кого купили за $ а це ШТУНД (федір федорович митрюк)тому,що пообіцяли квартиру в Ужгороді і 125 тис.доларів. Він якби був патріотом села, то він би пішов за громадою а не продавав би своїх односельчан. Він вже 2 сроки на чолі берова села Косівської поляни і його люди підтримували, але зараз готові його загризти за таке свавілля. Він недавно прийшов у школу і погрожував нашим вчителям які відстоюють наше село і роблять все можливе аби цей деспот не довів наше село і наш район до екологічної катастрофи, він говорить, що його підставили і він ні в чому не винний, мабуть так само його підставили коли брав хабар у Великому Бичкові за земельний участок, і потім пішов по хатах просити милостиню аби йому позичили хто скільки зможе щоби його не посадили в темницю, а зараз не хоче віддавати гроші бо немає і пересварився з усіма в кого позичив кошти. Ганьба і сором такому берову, йому не місце в Косівській Поляні. І не треба Федю писати неправду за Драгобрат і 400 робочих місць яких мав надати Юращук Василь. Ти фаресей і ти вже показав себе перед односельчанами. Тепер слово за жителями Косівської Поляни.

Ні де правди не 2012-10-11 / 22:31:22
Цього місцевого "князька" з Косівської Поляни добре знають, звати його Василь Уращук(прізвище з етичних причин змінено). Це той Василь, що розвалив передове на всю Україну господарство "Карпати", яке давало понад 400 полянцям роботу (тепер люди поневіряються по закордонах). Це той Василь, який збудував в урочищі "Драгобрат" готель на 200 місць і нечистоти скидає до найближчого зворика-потіка, бо комплекс очисних споруд відсутній, як такий. Це той Василь, що придбав у смт. Великий Бичків, по вул.Павла Волощука, №3(район Крушник) дитячий садочок і 0,5 Га до нього (обіцючи відновити роботу садочка) тепер руйнює будівлю. Це той Василь, який ховається за спинами односельців (на фото у сірій куртці), які намагються знайти спільну мову з головою Рахівської РДА. Це ще той Василь, який хоче "відбілити" свій авторитет за допомогою ВО "Свобода". Ось так пане О. Куцин воно виходить якось криво-косо... Пане Олеже я вам так скажу - народу набридли всі ці ура-патріотичні збіговиська, це вже не початох 90-х, пора вже національно-патріотичні стремління втілювати в економічні показники зростання держави в цілому, не зосереджувати на примхах якогось місцевого "князька" до посади голови сільради чи мандату обласного депутата.

Ні де правди діти 2012-10-11 / 22:03:10
У любій цивілізованій країні ведуться геологорозвідувальні роботи. Це, насамперед, потрібно, щоб мати хоч якусь уяву що під нами знахотиться. Це ще раз наголошую РОЗВІДКА - яка нічого спільного з промисловою розробкою немає. Від розвідки до промислової розробки проходять десятиліття і маса всіляких інстанцій(в тому числі і місцеві органи самоврядування) які дать (не дають) дозвіл на промислову розробку. Але тут більше справа в іншому: ХТОСЬ із місцевих "князьків" вирішив попіаритися на довірчивих селянах і кинув їм стару жуйку під гаслом "Гвавт вас троять ціанідами"

5555555555555555 2012-10-11 / 21:49:01
55555555555

випадковий 2012-10-11 / 19:05:51
місцеві князьки спамятайтеся люди вас проклянуть

Інж.Будівельник 2012-10-11 / 17:23:08
Добре що косовляни навіть у робочий день зібралися!
Є великі сподівання що Куцин (Свобода) зупинить ту чуму!
Треба йому дати можливість таку, думаю раз він взявся то все буде добре і наші гори залишаться як і зараз, чистими, тай нарід не ме хворіти від всяких нових важких болячок.
Збережемо наш край!
Слава Україні!

Михайло 2012-10-11 / 12:25:26
"А ми дивились і мовчали, і мовчки чухали чуби..." Не будьте отакими байдужими, про яких написав Шевченко. Не дайте владі проФФесіоналів спаплюжити рідну природу і закабалити себе і своїх дітей. Проголосуйте за "СВОБОДУ", а то потім будете чухати чуби, і питати самі в себе - чому так живемо.

ДЕЯ 2012-10-11 / 12:08:08
Карпати це святі місця для шанувальників природи та здорового відпочинку. Кому прийшла у голову така "геніальна" ідея кивати святе? Певно тільки донецьким "проффесорам" які з дитинства звикли любуватись тереконами і чудовим смоком з труб...

Горець 2012-10-11 / 11:37:57
Замість того,щоб розвивати туризм на Закарпатті проффесіонали розвивають свій власний бізнес.Не допустимо це!!!Якщо люди будуть згуртовані, то ніяке "пакращення вже сягодні" не буде маніпулювати ними.Підтримаймо ВО Свободу,та інші опозиційні сили,бо скоро "оте пакращення вже сягодні" буде розпоряджатись і в наших подвір"ях наче у власних.

челядник 2012-10-11 / 11:11:00
моодцом Гуцули!!За цим стоїть Беркела Микола -старший,його сват очолює цю Антигуцульську фірму шо зробить Гетто з Рахівщини,а якшо потече в Криниці Гуцулів ціаніди,і вся таблиця Менделеєва,то усі вимремо!!Андріюка на ПАЛЮ,Закуреного тоже,Беркелів і Шелеверів геть із Закарпаття !!СВОБОДІ РЕСПЕКТ!!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи