Зняття кандидатів на користь Об’єднаної опозиції свідчить про її силу і популярність, - Томенко про Вегеша і Кеменяша на Закарпатті

Один з лідерів Об’єднаної опозиції, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко прокоментував випадок зняття представника “ЄЦ” по мажоритарному виборчому округу №70 Миколи Вегеша з виборчих перегонів до парламенту на користь кандидата від “ВО “Батьківщина” О.Кеменяша. У четвер, 13 вересня, на прес-конференції в Ужгороді він відзначив, що така практика є показовою для інших округів і свідчить про силу і популярність Об’єднаної опозиції. При цьому керівник штабу цієї політичної сили на Закарпатті Валерій Лунченко зазначив, що метою такої підтримки є не дати можливість перемогти провладному кандидату.

Зняття кандидатів на користь Об’єднаної опозиції свідчить про її силу і популярність, -  Томенко про Вегеша і Кеменяша на Закарпатті
Зняття кандидатів на користь Об’єднаної опозиції свідчить про її силу і популярність, - Томенко про Вегеша і Кеменяша на Закарпатті

За словами Миколи Томенка, сьогодні стало модним називати себе опозиціонером, оскільки це додає балів у виборчій боротьбі. Втім, Об’єднана опозиція вестиме масштабну роз’яснювальну роботу з громадянами і викриватиме самозванців, які мріють потрапити до парламенту під прапорами опозиції, наспіх перебігаючи з провладного табору.

Микола Томенко відзначає, що опозиція зробила величезний прорив у справі об’єднання 10-ти політичних сил в одну. Довелося відкинути амбіції і узгодити спільні рішення задля протистояння режиму Януковича. Велася довга і важка робота над узгодженням кандидатів, що йтимуть до Верховної Ради у єдиному списку Об’єднаної опозиції. І потрапили сюди ті, за кого кожна партія несе відповідальність. Задля унеможливлення появи “тушок”, зради принципам, відхилення від партійної програми чи ідеології, опозиція ініціює у Верховній Раді прийняття закону про відкликання народного депутата.

Так само і з кандидатами по мажоритарних округах: якщо партія висуває свого кандидатуру, то вона несе персональну відповідальність за неї, її дії та подальшу роботу в парламенті.  Відтак, і по виборчому округу №68 “ВО “Батьківщина” має чітку позицію. “Єдиним кандидатом від Об’єднаної опозиції “Батьківщина” по Ужгороду і даному округу є Андрій Сербайло. У мене не виникало жодного сумніву, що з’їзд прийме саме таке рішення, тому що ми враховували і фактор професійної підготовки, і системної політичної діяльності, і популярності”, - підкреслив Микола Томенко.

Рішення “Батьківщини” має намір через спеціальне звернення персонально підтвердити і лідерка партії Ю.Тимошенко.

Самовисуванців, що йдуть на вибори паралельно з кандидатами, затверджених з’їздом Об’єднаної опозиції, Микола Томенко називає самозванцями. З такими буде коротка розмова – виключення з лав партії через порушення партійної дисципліни. Сам Андрій Сербайло на прес-конференції зауважив, що має питання щодо моральності свого конкурента.

Прокоментував Микола Томенко і чутки про фракцію “Закарпаття”, яку у майбутньому парламенті планує створити Віктор Балога.

- Я хочу поінформувати і Віктора Івановича, і вас, що, згідно з регламентом, фракції не створюють родини і не створюють навіть області – фракції створюють партії, які є суб’єктами виборчого процесу.  Є фракція певної партії, нема фракції певної області чи імені когось, - зауважив Томенко і додав, що мова може йти тільки про депутатську групу або міжфракційне об’єднання.

Що стосується нинішньої роботи у Верховній Раді, то заступник спікера повідомив, що Об’єднана опозиція працює в режимі політичного моніторингу діяльності влади і парламентської більшості. Враховуючи те, що провладні депутати відмовилися від поіменного голосування, на знак протесту опозиція не бере у ньому участі, а тільки в обговоренні законопроектів, які виносяться на сесії.

- В останні  півтора місяці виборчої кампанії небезпечним є ухвалення законопроектів, які можуть зламати ситуацію в країні. Є спокуса і виборча сверблячка “наголосувати” законопроекти про початок народного щастя для України і добра з 1 січня 2013 року. Це виборчий піар, непідкріплений нічим. Але ще гірше, що під завісу діяльності Верховної Ради нинішнього скликання може бути підготовлено ще низка документів, які завершатимуть недограбоване. Якщо такі законопроекти у вересні-жовтні ще будуть проголосовані, ми Україну будемо збирати по шматках ще кілька років, - наголосив Томенко. Тому опозиція ретельно слідкуватиме і фіксуватиме всі порушення в роботі парламенту.

Прес-служба     

Закарпатської Об’єднаної опозиції “ВО “Батьківщина”

Закарпатська обласна організація партії “Фронт Змін”, Закарпаття онлайн.Політичні партії
13 вересня 2012р.

Теги: ВО “Батьківщина, Томенко, вибори, парламент, Ужгород

Коментарі

перехожий 2012-09-19 / 20:25:04
скоріш за все зняття кандидата Вегеша на користь кандидата Кеменяша свідчить про те, що Камиш з Балогою добазарились.

виборець 2012-09-17 / 10:56:00
Абсолютно згідний з lenovo. Сербайло - пристосуванець, який фактично не вів жодної опозиційної діяльності. Про фракцію "Батьківщини" в облраді, яку очолює Сербайло, 2 роки ніхто нічого не чув. Чи бува не за цю надзвичайну опозиційну "активність" Сербайло отримав посаду заступника голови в контрольованій регіоналами та ЄЦом раді?

lenovo 2012-09-14 / 10:03:22
Сербайло - пристосуванець, жадь що вся Батьківщина в місті та області працює на те, щоб цей нікчема, який вміє добре говорити та мало що виконувати, заробив собі на пенсію, більше з нього толку ж немає. Лунченко - взагалі випадкова людина, що досі не розуміє куди попала.

Гуцул 2012-09-13 / 23:27:35
Читаю коменти і уже не дивуюся,щося робить у обласній "Батьківщині".У камиша та його прихвоснів (2-3- чол.) усі погані.Настав час і Сербайла мочити, бо посмів мати власну думку.а саме з нас гуцулів та верховинців виходять порядні люди,бо знаєме що такоє біда,родина,татко і мамка,порядний цімбор... я,як і сотні закарпатців був у кабінені Сербайла. Бачив багато книжок, портрет (фотографії) Юлі Тимошенко. А де "виборець" видів портрет Януковича, не попутав кабінети? Давайте будеме людьми, бо вибори ся закінчат то обися з ними не кінчила й людська совість та гідність. Шануймося!!!

Чучка - верни автозупинку в Дравцях людям 2012-09-13 / 23:26:33
Да

ПІп 2012-09-13 / 21:53:28
Біснуваті вони всі₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴₴!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Слов'янин 2012-09-13 / 21:33:07
Що регіонали, що "обєднана опозиція" - один хрен від гаркавих.

Роман 2012-09-13 / 21:12:22
Знімайтеся всі

Олександр Миколайович 2012-09-13 / 19:31:14
Сербайло - голодный верховинець з Воловського окресу, але прогресивний. Та прогресивними є усі верховинці, які мали таке дитинство, що пятеро дітей претендувало на одні постоли. Оце і давало життєву закалку. В опозициї нигда не быв. Раз у комсомолі, дале по усяких виконкомах, обласних радах і т.д. і т.п.
Томенко - тоже ярий представник опозиції на хлібному місці. Жиє на Печерську, лікуєся в Феофанії (як ні то по Швейцаріях), діти учит по Європах.
Пак до галибы - для порувнаня: Дзержинський авать Троцький по 15-20 году воювали з царським режимом, сиділи по тюрьмам, ссилкам, лагерям, явочним квартелям, втрачали здоровя, родини, людський облік і т.д і т.п. Тото я розумію опозиція. А сисі на зарплаті в опозиційному таборі.
Сесе як ми за сисю опозицію не проголосуєме то они, що на біржу пуйдут?
До сятого, кусь ми обяснит що тай по-чому.
PS
Прошу не щитати мене за прихильникыв синьоголубых (там кримынал вообще)

хуст 2012-09-13 / 18:47:43
по хусту з опозиційних сил має йти хтось оден або кинів або лазоришин\ інакше ви програєте хлопці

итлд 2012-09-13 / 18:37:59
Київ тупо здав два 100% виграшні округи, відправивши в Ужгород завідомо непрохідного вічного пристосуванця Сербайла, а в Хуст Киніва, який не має жодного відношення до округу.

виборець 2012-09-13 / 18:23:18
Блін, хто б говорив про опозиційність! Сербайло перед тим, як говорити про опозиційність, хай зніме портрет Януковича, який висить у нього в кабінеті.
А щодо самовисуванців, яких Томенко назвав "самозванцями", то об"єднана опозиція продемонструвала, що так само як і ПР не терпить жодного інакодумства і жодної внутрішньої критики. Чомусь це не дивує.

Валентина Іванівна 2012-09-13 / 17:17:36
Сербайло А.А. - найдостойніший із кандидатів. Порядна і професійна людина. Андрію Андрійовичу, ужгородці за Вас!

/ 4«Фронт Змін» об’єднався з «Батьківщиною» . Плани опозиції не змінилися.
/ 4Народний депутат України Валерій Лунченко проведе прийом громадян
/ 2Мирослав Білецький: “Під час прийняття важливих для громади рішень політичні амбіції потрібно залишати за межами сесійної зали”
/ 4“Фронт Змін” у Чопі спорядив дітей до літнього табору
/ 4“Фронт Змін” пропонує створити Погоджувальну раду при Закарпатській обласній раді
/ 4“Фронт Змін” допоміг вихованцям “Нової сім’ї” відпочити на басейнах
/ 4Жіноче крило Закарпатського “Фронту Змін” влаштувало свято для малечі
/ 4“Фронт Змін” дарував радість перечинським дітям
/ 3Завдяки поетапній ініціативі “Фронту Змін” Велятинська школа матиме їдальню
/ 4Перечинський “Фронт Змін” нагородив переможницю літературного конкурсу
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” вітає всіх школярів із закінченням навчального року!
/ 4Закарпатська опозиція таки взяла участь у мітингу “Вставай, Україно!” в Києві
/ 4Закарпатський “Фронт Змін” долучився до вирішення проблеми працевлаштування молоді
/ 4Керівник Закарпатського “Фронту Змін” привітав ювілярку зі 100-річчям
/ 4Закарпатські фронтовики вшанували пам’ять героїв Великої Вітчизняної війни
/ 4«Фронт Змін» взяв участь у розширеному засіданні Комісії з питань молодіжних ініціатив
/ 4Молодіжка «Фронту Змін» взяла участь в обговоренні проблем прав людини.
/ 4Хустські “фронтовики” чепурили місто
/ 1Валерій Лунченко допомагає Станіславу Кравчуку поїхати на Олімпіаду в Сочі
/ 2Молоді «фронтовики» обговорили законопроекти «Про вищу освіту»
/ 4Ужгородський міськрайонний суд скасував рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках
/ 4Опозиційна молодь обговорила проблему працевлаштування випускників
/ 2Валерій Лунченко відкинув звинувачення щодо “тушкування”
/ 4Молодіжне крило Політичної Партії «Фронт Змін» проведе круглий стіл з обговорення законопроектів «Про вищу освіту»
/ 3Богдан Кинів про заборону продажу алкоголю поблизу навчальних закладів
» Всі записи