Депутат від УДАРу: Яка зарплата вчителів, такий і рівень освіти

Учитель інформатики Ужгородської ЗОШ №19, кандидат у народні депутати України по виборчому округу № 68 Ростислав БУЛАНОВ впевнений: для відновлення рівня освіти в Україні держава повинна поважати інтелігенцію.

Депутат від УДАРу: Яка зарплата вчителів, такий і рівень освіти

 

 «Аби дати належний рівень знань наступному поколінню, у школах повинні працювати дійсно висококваліфіковані педагоги. Але більшість справжніх професіоналів не хочуть йти у навчальні заклади через вкрай низьку заробітну плату, її затримки, недостатнє матеріальне забезпечення навчального процесу. Це відверта неповага з боку влади до надзвичайно потрібної і важливої для суспільства професії вчителя.

Через брак фінансування, на плечі директорів шкіл, вчителів, батьків лягає додатковий тягар забезпечення учнів хоча б мінімальним навчальним набором. Фактично, педагоги виконують роль завгоспів у школах.

Основну відповідальність за навчання і поведінку учнів, звісно ж, повинні нести батьки. Та вони не можуть займатися дітьми, бо через дорожнечу всього змушені працювати ледь не цілодобово на кількох роботах. Відтак у позашкільний час діти залишаються без уваги і піклування дорослих.

Ось чому пріоритетним для команди УДАРу в парламенті нового скликання буде забезпечити гідної заробітної плати не для окремих категорій, а для всіх громадян країни. Також політична сила домагатиметься повного матеріального забезпечення шкіл, щоб батьки не витрачали тисячі гривень на придбання нових підручників, бо Міністерство освіти ледь не щороку вводить нові програми», - заявив депутат Ужгородської міської ради від УДАРу Ростислав Буланов.

01 вересня 2012р.

Теги: УДАР, Буланов Ростислав, школа, освіта

Коментарі

Котигорошко 2012-09-09 / 19:02:57
Зарплата педагога в Україні менша, ніж прибиральниці в Европі. Хіба ж це нормально? В освіті дійсно потрібні серйозні реформи і досить експериментувати зі школярами.

Влад 2012-09-04 / 18:57:11
Прожити з учительської ставки молодому педагогу дуже важко. Та й постійні ноу-хау в освіті важко переносять як вчителі, так і діти. Табачник покоління кого хоче виростити? Діти не можуть переварити навчальну програму. в першому класі додавання=віднімання до 100, інформатика... Хіба це нормально. Реаль час УДЖАРити по такому стану речей у країні!

Олег 2012-09-03 / 09:48:08
Низька заробітня плата породжує корупцію,хабарництво, соціальну нерівність, дитячу бездоглядність, трудову міграцю та багато інших соціальних проблем. Якщо ви хочите змінити ситуацію в Україні потрібно 28 жовтня прийти на вибори і відати свій голос за ту партію, яка забезпечит гідню заробітню плату для свіх категорій населення. Я за своє майбутнє, я за "УДАР"!!!

таня 2012-09-02 / 21:47:22
А хто заробив вчителям такий авторитет в першу чергу вони самі. Тому що колись на вчителя дивились як на щось не досяжне. А тепер почти всі вчителі куплені. Де ви колись бачили викладача в кафе з батьками , а тепер без цього не обійтись. Вчителів завалюють подарунками отут і є цей авторитет.

сосед 2012-09-02 / 21:34:09
а ви підіть попробуйте попрацювати у школі, коли вчитель за кожного дебіла відповідає, не має на дітей жодних важелів впливу, лише може просити вчитися і бути чемними. діло не лише у грошах, а в суспільному авторитеті професії, тим більше, що можна не вчитися, а все купити:права атестат,диплом............

Віка 2012-09-02 / 14:43:02
На жаль, це так. А зарплата у вчителів слабенька. Буланов дійсно каже правду.

Юрко 2012-09-02 / 00:09:40
Перед виборами всі вни так мелют

ЛОЦИ 2012-09-01 / 15:53:54
Буланов каже чисту правду - треба підвищити зарплату всім: і черствим вчителям, і нечерствим держслужбовцям, бо я, наприклад, був нечерствим учителем, то через це начальство мене не злюбило, і тепер я черствий заробітчанин недалеко Кремля. До речі, вчителі Москви (декількох тут я знаю) також черстві, незважаючи на те, що зарплату мають вищу в 2.5 рази за периферійного російського вчителя. І якщо всіх вчителів Яник попише в РЕГІОНИ, то діла не буде, бо це ми вже проходили. Тому, люди добрі, думайте, читайте, про дітей наших подбайте і голосуйт за зміни.

Таня 2012-09-01 / 13:39:49
А чи знаєте Ви яка заробітна плата у простого спеціаліста державного службовця? А вИ ЩЕ ПИШЕТЕ ЗА ЧЕРСТВИХ вчителів ( ну не всі звісно) , що дають платні консультації а якщо дитина не буде ходити до вчителя до значно занижують оцінки

/ 2Рахівчани закупили бронежилети і необхідні закарпатським солдатам речі
Закарпатці вимагають відставку парламенту
Пацкан: Кількість вимушених переселенців в Україні сягнула 34 тисяч
«УДАРна молодь» організує День молоді в Ужгороді
Молодь УДАРу оголосила про старт рейдів по маршрутках
В Берегові обрали голову районної організації УДАРу
/ 1Пацкан: В Ужгороді поки що перезавантаження влади не відбулося
Втікачів потрібно облаштовувати в Україні – Пацкан
Помічники В.Пацкана провели прийом громадян в Рахові
/ 1Хустський УДАР провів Акцію «Не купуй у окупанта» !!!
/ 3Пацкан: Ми повинні якнайшвидше провести дострокові парламентські вибори
В Хусті і Іршаві пройшов прийом громадян помічниками народного депутата Пацкана
Закарпатців закликають вступати в батальйон територіальної оборони
Пристая з УДАРу: Слід дати Порошенку перемогу вже в 1 турі
Пацкан: Конституційна реформа є необхідністю, а не маніпуляцією перед виборами
/ 1Пацкан: Українці отримали шанс вже найближчим часом їздити в країни ЄС без віз
Буланов: Робота міліції буде незадовільною, поки не розкриваються політичні замовлення
Активістка УДАРу взяла участь в молодіжній конференції у Брюсселі
/ 5Пацкан подарував бронежилети народним ополченцям Миколаївщини
Пацкан: Правоохоронці, що склали свої щити, мають нести кримінальну відповідальність
Пацкан: Путінська «Гра м’язами» не допоможе йому знищити Україну
/ 1Закарпатець пройшов курс школи помічника народного депутата в Києві
Пацкан: Україна зробила перший крок до енергетичної незалежності від Кремля
Спостерігачі Посольства США зустрілися з представниками закарпатського УДАРу
/ 4Пацкан: Український паспорт повинен стати пластиковим, як у ЄС
» Всі записи