"Динамо" в Києві дотиснуло "Говерлу" – 3:1

У матчі 3-го туру української Прем’єр-ліги столичне "Динамо" буквально на останніх хвилинах забило ужгородській "Говерлі" два м'ячі, уникнувши, здавалося б, неминучої нічиєї.

"Динамо" в Києві дотиснуло "Говерлу" – 3:1

м. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо» - «Говерла» 3:1 (1:1)

Арбітр:  Юрій Грисьо

Асистенти: Ярослав Трехліб (Дніпропетровськ), Володимир Жарий (Павлоград)

Делегат ФФУ: Петро Скрильник (Кременчуг)

«Динамо»: Коваль, Сілва, Михалик, Бетао, Гусев, Ярмоленко, Вукоєвіч, Кранчар (Нінкович 58), Ідейе, Дуду (Гармаш 45), Велозо

Головний тренер: Юрій Сьомін

«Говерла»: Надь, Малішич, Щедраков, Єлісеєв, Мелікян, Микуляк, Райчевіч, Печенкін (Макаренко 41), Одонкор (Міщенко 60), Трухін (Косирін 81), Косирін

Головний тренер: Олександр Севідов

Голи: 0:1 Олександр Косирін 20 хв., 1:1 Олег Гусєв 31 хв., 2:1 Браун Ідейе, 3:1 Браун Ідейе 90+2.

Попередження: Мілош Нінкович, Тарас Михалик («Динамо»), Олександр Надь («Говерла»)


На головній арені країни було відкрито третій тур Прем’єр ліги України. Підопічні Олександра Севідова розпочали матч спокійно. Наші гравці намагалися налаштуватися на гру проти більш грізного суперника.

Господарі поля прогнозовано взяли м’яч під свій контроль. З перших хвилин гравці «Динамо» намагалися пристрілятися по воротах Олександра Надя. Так, за перші хвилини по воротах встигли вдарити Ніко Кранчар, Андрій Ярмоленко та Мігель Велозу, однак їхні удари проходили повз наших воріт.

На 10 хв. нерви підвели Бояна Малішича. Він зіграв рукою біля свого штрафного майданчика. Небезпечний штрафний кияни змарнували, а ужгородці намагались зібратись. Відчувши хвилювання наших гравців, футболісти «Динамо» пішли у наступ усією командою. Форварди столичної команди намагались пресингувати наших захисників і тому останні стали помилятися.

Близько середини тайму наші футболісти почали адаптовуватись на столичному стадіоні. А на 20 хв. футболісти «Говерли» організували чудову атаку. Владислав Микуляк розпочав її в центрі поля, побачивши забігання Давіда Одонкора Влад відав пас. Давіду не залишилось більше нічого, як прострілити в карну зону, де Олександр Косирін замкнув передачу партнера. Зовсім неочікуваний сценарій матчу. Гості поля змогли вийти вперед.

Пропущений матч включив другу передачу у наших хлопців. Вони не сіли в захист, а навпаки – продовжили грати в той футбол, який демонстрували до забитого м’яча. Підопічні Сьоміна також пішли вперед. На 30 хв. Браун Ідеє розіграв комбінацію пасів з Дуду, останній пробив з п’яти метрів, та наш кіпер був на місті.

Через хвилину гравці «Динамо» все ж таки зрівняли рахунок. Після подачі кутового Олег Гусєв замкнув передачу партнера, на жаль, Олександр Надь до «шкіряного» не дотягнувся – 1:1. Забитий динамівський гол трішки вибив з колії наших футболістів.

Господарі поля насідали на ворота Олександра Надя, бажаючи забити другий м’яч до перерви. Але варто відмітити дії нашого захисту, який вступав в бій до останнього з нападом суперника.

На 41 хв. керманич «Говерли» Олександр Севідов зробив першу заміну. Замість Станіслава Печонкіна, який відверто втратив гру, вийшов орендований гравець – саме із «Динамо» –  Макаренко. Останні хвилини першого тайму команди догравали. «Динамо» вже звично атакувало, а наші звично захищались.

Другий тайм динамівці розпочали з заміни, а наші хлопці – з удару Дмитра Трухіна. Футболісти «Говерли» намагалися створювати серйозні атаки. Здебільшого вперед йшли наші спортсмени через правий фланг, де розташовувався Давід Одонкор.

На 57 хв. наші захисники подарували Ніко Кранчару момент для голу, та хорватський легіонер не зумів обробити м’яч в самісінькому воротарському майданчику. Одразу ж після змарнованого моменту Ніко Кранчара змінив Мілош Нінкович. На таку заміну Юрія Сьоміна наш керманич також відповів заміною. Замість найактивнішого гравця в складі нашої команди Давіда Одонкора на поле вийшов Олег Міщенко.

На 64 хв. Андрій Ярмоленко пробачив наш захист, промахнувшись з десяти метрів. Через дві хвилини вже Мірко Райчевіч відповів на попередній момент «Дианмо», але м’яч після удару Мірко пройшов біля поперечини.

На 68 хв. Олександр Надь на рівному місті заробив штрафний, спіймавши м’яч за межами карного майданчика. Останні 15 хвилин пройшли в дуже динамічній грі. Команди діяли на зустрічних курсах. Здавалось, що наших гравців не влаштовувала нічия і це радувало. Адже ще роки два назад Ужгород при такому результаті заліз би глибоко в захист. На останній штурм футболісти «Динамо» почали використовувати свій звичний стиль. Спочатку Андрій Ярмоленко зробив вигляд, нібито отримав по обличчю від гравця «Говерли»,  Денис Гармаш спробував намалювати пенальті, якого і близько там не було.

А на 86 хв. господаря поля все ж таки відзначились вдруге. Андрій Ярмоленко, розібравшись із нашим захистом, пробив у Надя, наш голкіпер відбив, але на голову Брауну Ідейе – 2:1.

Додані три хвилини головного арбітра пройшли в боротьбі. Гравці «Говерли» не зупинялися, а йшли з останніх сил на ворота суперника. Але походи вперед принесли лише третій м’яч нам в ворота.

Гра «Говерли» вразила, проте слід зазначити, що нашим хлопцям треба підтягнути фізичну готовність.

Головний рубіж із «Динамо» та «Шахтаря» ми пройшли. На жаль, очок ми від лідерів не відібрали, але нерви їм попсували. Надіємось, що в матчі проти «Зорі» команда набере перші три очки.

Олександр Сільченко для Закарпаття онлайн 

27 липня 2012р.

Теги: Говерла, Динамо

Коментарі

фан 2012-07-28 / 17:16:52
Да, важкі суперники..але Говерла має шанси на хороший фініш!!!!!

HolyGlorius 2012-07-28 / 05:46:15
Не вистачає все-таки сил у Закарпаття на останні 10-15 хвилин, але тепер головне зіграти на такому ж рівні зі слабшими командами і все буде ОК. А Єлісєєву пора міняти номер - знову начудив на рівному місці у кінці першого тайму

НОВИНИ: Спорт

20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
16:52
Через півмарафон в Ужгороді в неділю перекриють ряд вулиць
» Всі новини