Нардеп Кріль "чесно" розкритикував роботу руху "Чесно"

Сьогодні, 23 липня, Громадський рух «Чесно» презентував громадськості свій аналіз 450 депутатів Верховної Ради України на предмет їх відповідності 6 критеріям доброчесності. Як виявилося, жоден закарпатський нардеп не може вважатися доброчесним.

Нардеп Кріль "чесно" розкритикував роботу руху "Чесно"

 

Тим часом народний депутат Ігор Кріль у своєму профілі в соціальній мережі Фейсбук піддав критиці об’єктивність і неупередженість такого аналізу. При чому, зробив це на власному прикладі.

"Особисто я впевнений, що такі дії потрібно проводити постійно, оскільки, все має бути прозоро і чесно. І люди мають знати правду.

Але крім чесності цих дій повинна бути і добросовісність людей, які цю роботу здійснюють, оскільки, їх результат публічний і будь-які недобросовісні дії виконавців вводять в оману багатьох людей. А омана – зло. Для руху «Чесно» це мало б бути аксіомою, – каже Ігор Кріль. – Звичайно мене, як народного депутата, перш за все цікавила оцінка цих критеріїв по відношенню до моєї діяльності. Скажу відразу – те, що я побачив, дає мені підстави стверджувати, що із таким підходом до даної роботи, її не потрібно було й починати. Чому?"

Найбільше Ігоря Кріля обурило опосередковане звинувачення в корупції: "Перш за все, я виявив що я корупціонер. Й оскільки за все своє життя таких дій ніколи не вчиняв, то мене зацікавило – чому мене віднесли до цієї категорії?

Як виявилось, через перевитрати коштів (більше 26800 грн.) на поїздки в регіони.

Аргументацією служить посилання на публікацію на УП (http://www.pravda.com.ua/articles/2011/04/7/6087126/). Зайшовши на цю публікацію, я виявив дивні речі. 

По-перше, трьох з моїх колег лише по фракції (на інші фракції не звертаю увагу), а саме Парубія А. (101 542 грн.), Гримчака Ю. (94 637 грн.), В’язівського В. (88 095 грн.) за цим критерієм рух «Чесно» не вважає корупціонерами. Чому ж тоді мене із 67 746 грн. – вважає?"

"По-друге, – каже І.Кріль, – парадокс, але О.Гудима (94 965 грн.) визнаний рухом «Чесно» одним із 3-х найчесніших депутатів..." І запитує: "Скажіть, будь-ласка, «чеснівці», чому ж тоді я із 67746 грн. є корупціонером?"

Та й взагалі... Хіба ж це корупція, коли депут мотається по Україні? Корупція, це коли він сидить в Києві і нічого не робить. До речі, до 2010-го року, коли це питання не підіймалося, географія моїх поїздок була досить великою. А з 2011-го я різко зменшив їх, оскільки, я не вважав для себе за можливе «займатися корупцією».

Далі нардеп розкритикував висновки авторів аналізу, які звинуватили його в тому, що його "дії стосовно оприлюденення декларації є непрозорими", оскільки він відповів на лист стосовно оприлюднення своєї декларації про доходи за 2011 рік."

Як виявилося, нардеп оприлюднив свою декларацію на одному з закарпатських ресурсів, а на листа "чеснівцв" не відповів, бо, як стверджує, вони не вказали зворотну електронну адресу.

"Якщо ви вже взялися здійснювати цю роботу, то робіть її кваліфіковано, – каже народний депутат. – Якщо така робота – це нові методи, то важко, навіть, щось казати."

 

Громадський рух "Чесно" перевіряв  парламентарів за такими критеріями як відсутність фактів порушень прав і свобод людини; незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців; непричетність до корупційних дій; прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя; особисте голосування в парламенті; участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Як результат, із 450 нардепів повністю відповідають згаданим вище критеріям лише 3-є – Олександр Гудима (БЮТ), Володимир Лановий (НУНС, став депутатом лише в червні 2012 року) та Микола Томенко.

 

24 липня 2012р.

Теги: Кріль, Чесно

Коментарі

коля 2012-08-05 / 19:52:56
Свого часу мав змогу перетнуся з Крілем. Він полюбляє давати оцінку іншим, а коли дали йому - не пережив

гафка 2012-08-05 / 19:20:06
Не розумію, чому стільки піару довкола пана Кріля? Людина, яка купається в тіні слави нашого земляка пана Балоги, розказує казочки...

чесно 2012-07-24 / 12:26:17
"Перш за все, я виявив що я корупціонер..." - невже до цієї заяви Кріль вважав себе чесною людиною? Звісно, його самолюбство зачепила подібна заява громадського руху "Чесно", адже до тепер так ніхто не піддавав аналізу його діяльності під час депутатського мандату. А цей рейтинг перед виборами точно не іде на позитивний імідж нардепу Крілю. Але чому тут дивуватись - "на злодії шапка горить" - тому так і швидко зреагував депутат на критику у власну адресу.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини