Закарпатці продовжують активно підписуватися проти прийняття мовного закону (ФОТО)

На Закарпатті, за ініціативи активістів Закарпатської обласної організації Української Народної Партії (УНП), триває другий етап масштабної акції зі збору підписів громадян під вимогою зняти з розгляду законопроект «Про засади державної мовної політики», як такий, що розколює українське суспільство.

Закарпатці продовжують активно підписуватися проти прийняття мовного закону (ФОТО)

 

«Акція під гаслом «Рятуй українську мову сьогодні, бо завтра буде пізно!», розпочалась з обласного центру і триватиме до кінця червня, охоплюючи міста та села Закарпаття»,  повідомили організатори акції.

Закарпатці охоче ставлять автографи під мовною петицією, після чого, отримують від організаторів символічну відзнаку  – синьо-жовту стрічку.

За попередніми підрахунками, під час збору підписів в Ужгороді, УНП назбирала близько 3-ох тисяч волевиявлень. Окрім цього, чимало синьо-жовтих стрічок, на знак підтримки єдиної держаної мови, почепили й мешканці Хуста, Рахова, Міжгір’я, Тячева, Виноградова, Берегова, Сваляви, Великого Березного і Перечина.

За спостереженнями активістів, «деякі громадяни потребують роз’яснення щодо мети збору підписів, оскільки побутує хибна думка, що ніби заборонятимуть в Україні спілкуватися іншими мовами. – Ми ж, намагаємось співставити нашу позицію та позицію ініціаторів законопроекту, які прагнуть до остаточної русифікації східної, південної та центральної України, «мовного вінегрету» на Закарпатті, румунізації Буковини. Фактично, це прямий шлях до розколу України за регіонально-мовним принципом та її федералізація. Іншими словами – прямий наступ на держаний суверенітет України», – кажуть в УНП.

27 червня 2012р.

Теги: мова, підписи

Коментарі

Слов'янин 2012-07-05 / 22:11:48
Моральний потворець Колісніченко і Ко просунули явно провокаційний закон про мови. Їх начебто опоненти з числа "опозиції" - не менш моральні потворці - підняли бучу і, не дай Боже, чергову кольорову «гевогюцію». В результаті гої учергове стравлені, їх увага вже вкотре переключена на далеко не пріоритетні проблеми. А тим часом соціальні паразити продовжують свою справу, наживаючись на українському народові. Фінанси, ЗМІ, "провладні" та "опозиційні" сили у них під контролем. Як казав відомий соціальний паразит Борис Абрамович Березовський, "Легче купить партийную верхушку, чем целую партию". От і робіть висновки. Як правило, подібні шумові завіси ВОНИ створюють саме тоді, коли на неофіційному рівні приймаються насправді важливі рішення, які не доводяться до профанів з ПР, Свободи, КПУ, Батьківщини та ін. Роль останніх створювати масовку.

Mery 2012-07-04 / 21:21:41
А коли ж ця акція проходила в Хусті?

Zoltán 2012-07-01 / 13:10:28
«Акція під гаслом «Рятуй українську мову сьогодні, бо завтра буде пізно!», розпочалась з обласного центру і триватиме до кінця червня, охоплюючи міста та села Закарпаття», повідомили організатори акції.

Никогда не понял и наверное не поймю, когда борьба провозглашенная "за" чего то на самом деле ведется против. В законе ни слово против украинского языка, закон защищает языки нацменшин, которые проживают компактно на территории Украины, говорящий народ на этом языке является автохтонным, и якобы полноценными гражданами Украины.

Закарпатці охоче ставлять автографи під мовною петицією, після чого, отримують від організаторів символічну відзнаку – синьо-жовту стрічку.

Согласен с одним из комментов: в начале чемпионата по футболу в Сильпо "продавали" за одну копейку сине-желтый флажок; я тоже "купил".

За попередніми підрахунками, під час збору підписів в Ужгороді, УНП назбирала близько 3-ох тисяч волевиявлень. Окрім цього, чимало синьо-жовтих стрічок, на знак підтримки єдиної держаної мови, почепили й мешканці Хуста, Рахова, Міжгір’я, Тячева, Виноградова, Берегова, Сваляви, Великого Березного і Перечина.

3 тысячи – маловато! 30 тысяч тоже!

За спостереженнями активістів, «деякі громадяни потребують роз’яснення щодо мети збору підписів, оскільки побутує хибна думка, що ніби заборонятимуть в Україні спілкуватися іншими мовами. –

На самом деле побутує хибна думка, що ніби заборонятимуть в Україні спілкуватися украинским языком.

Ми ж, намагаємось співставити нашу позицію та позицію ініціаторів законопроекту, які прагнуть до остаточної русифікації східної, південної та центральної України, «мовного вінегрету» на Закарпатті, румунізації Буковини.

Полный абсурд!

Фактично, це прямий шлях до розколу України за регіонально-мовним принципом та її федералізація. Іншими словами – прямий наступ на держаний суверенітет України», – кажуть в УНП.

Будучи кандидатом в президенты Вячеслав Черновил сам выдвинул тезис а необходимости федерализации Укранины!

І шо 2012-06-30 / 10:21:14
до: фууу!!!
"а мови повинні бути дві..."
правду кажеш Закарпатська тай українська мавуть бути державними))

фууу!!! 2012-06-29 / 09:35:53
Народ "повівся" на сино-жовті стрічки "на шару" :-) як колись на ПОМАРАНЧЕВІ та БІЛО-ЧЕРВОНІ та ТІГРЮЛЮ... стрічечки:-)
а мови повинні бути дві...

557 2012-06-28 / 15:52:54
В Израиле два государственных языка – иврит и арабский.

Москалик 2012-06-28 / 14:53:01
Ти "Петя" здохни і тоді буде все файно!

Андрій Ужгород 2012-06-28 / 11:24:13
Ніхто не має права відібрати в України мову, віру, душу! На тому і стоїмо!

Гість 2012-06-28 / 10:22:35
Ти Петя підучися, бо инчак ти ся лиш кукурікати встає. А Словянин щось дуже по семітський мудро пише.А на Закарпаттю словянськов мовов говорят далеко не словяне.

Слов'янин 2012-06-27 / 22:59:17
Зрозуміло, що державною мовою має бути українська, проте ця корисна річ має реалізовуватися без нахрапу та істерії, поступово та мудро. Таке враження, що черговий штучно створений конфлікт навколо мови, з використанням мас лохів-"антиподів" ("шовіністів" і "націоналістів") є черговою спробою розпалювання міжсловянської ворожнечі. Це чисто масонський проект. Як правило, дешеві, але галасливі інформаційні приводи для конфліктів провокуються саме тоді, коли на тіньовому рівні вирішуються справді актуальні питання, як показує практика, частіше не на користь інтересів українського народу.

Роздуми в голос 2012-06-27 / 20:42:56
А чи не помітив шановний електорат, що питання мови, недоторканості депутатів, вступу в НАТО чи якісь інші блоки виникають виключно на порозі виборів (не важливо Президента чи депутатів ВР або ж органів місцевого самоврядування).

Ігор 2012-06-27 / 20:16:24
А коли така акція буде проводитись у Мукачеві? Хотілось би приєднатись до неї і теж поставити свій підпис проти прийняття ганебного закону про мови!

Андрій 2012-06-27 / 19:27:27
Ізраїль має одну державну мову! Ти петя поцікався історією цих країн і теперішнім станом розвитку, рівня життя, культури і тд., а потім пиши різні роздуми.

Петя 2012-06-27 / 19:25:14
Деякі країни с двома і більше державними мовами: Канада, Ізраїль, Швейцарія, Індія, Фінляндія, Бельгія. В США, Швеции офіцйної державної мови взагалі нема. Чого ви хочете, люди?

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини