Відбулася позачергова сесія Іршавської райради

У вівторок відбулося перше засідання десятої позачергової сесії райради. Питання опрацювали постійні комісії. За годину до сесії їх обговорили члени президії. Голова райдержадміністрації Віктор Феєр запропонував доповнити порядок денний внесенням змін до рішення райради, яке стосується планів забудови в урочищах Летище та Ставліш. За підрахунками фахівців, на оформлення відповідної документації з районного бюджету довелося б виділити більше півмільйона гривень. Із пропонованими змінами витрати зменшаться майже вдесятеро.

Відбулася позачергова сесія Іршавської райради

Порушувалося питання розведення дикунів у Приборжавському. Тварини блукають по селу, завдаючи шкоди населенню. Власник вольєра на це не реагує належним чином. Ситуацію, на звернення приборжавців, вивчатиме спеціальна комісія. Йшлося і про самовільне господарювання підприємців на окремих територіях у Броді. У цьому контексті зазначалося, що райдержадміністрація працює над освоєнням земель, які пустують. 

Велика увага протягом останніх двох місяців приділялась збереженню вузькоколійки. Хустська дистанція колії залізниці, без попередження, розпочала демонтаж рейок поблизу Дубрівки. Завдяки депутатам районної і сільської рад, міліції це безчинство було призупинено. Демонтовані рейки знаходяться на зберіганні. У середині травня справу про продаж відрізку вузькоколійки Приборжавське-Кушниця поновлено у Львівському апеляційному адміністративному суді. Щодо демонтажу цього об’єкта сказала своє слово і громадськість. Територіальні громади на сходах селян, зборах, в колективах, сесіях, від Кам’янського до Броньки, висловились за збереження вузькоколійки і підтримали кроки районної влади у цьому плані. 

Депутатські запити зачитав заступник голови райради Петро Добромільський. Василь Павлище зазначив, що жителі Ільниці скаржаться на упереджені дії працівників газової служби і району електромереж. За незначні порушення на населення накладаються великі штрафи. Депутат також звернувся з пропозицією урочисто відзначити 100-річчя від дня народження уродженця Ільниці, письменника-прозаїка В. Феннича. Петро Добромільський порушив питання ремонту доріг у Білках.

З інформацією про стан боротьби із злочинністю, охорону громадського порядку ознайомив депутатів начальник райвідділу міліції Володимир Лізанець. За його словами, з початку року розслідувано 105 злочинів, з яких 40 можна віднести до категорії тяжких і особливо тяжких. У порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилась кількість крадіжок, хуліганства, шахрайств. Більшість злочинів скоєно в Іршаві, Ільниці, Білках, Осої, Довгому, Броді, Загатті, Заріччі, Імстичеві, Лисичеві, Сільці, Броньці, Греблі, Кушниці. До прикладу, два випадки роботи гральних автоматів зафіксовано в Іршаві та Білках. Неабияк допомагають райвідділу громадські формування у населених пунктах. У цьому напрямку слід покращити роботу у Вільхівці, Дубрівці, Негрові, Лисичові.

Начальник відділу освіти РДА Костянтин Хрипта інформував про літнє оздоровлення учнів району. На це передбачено 650 тисяч гривень. За ці кошти буде організований відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням. Частина учнів стане учасниками краєзнавчо-туристичної експедиції «Іршавські мандри». Важливою є також організація гарячого харчування дітей. Цьогоріч це питання вирішуватиметься через проведення тендеру на закупівлю відповідних послуг. Зі слів голови райдержадміністрації, чомусь на літню кампанію оздоровлення учнів потрібно більше коштів, ніж передбачено. Окремі працівники відділу не зробили глибоких аналізу і підрахунків. Ситуацію виправлять. Стосовно «порушників» вживатимуться певні заходи за неналежне виконання своїх обов’язків.

Із пропонованими змінами до районного бюджету ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Симчик. Зокрема, депутати спрямували кошти на будівництво чи реконструкцію системи теплозабезпечення дошкільних навчальних закладів Дунковиці, Імстичева, Приборжавського, капітальний ремонт системи водопостачання дитсадка Дунковиці. Відзначалося, що згідно з оцінкою діяльності районів і міст області наприкінці минулого року район посідав тринадцяте місце. Нині ж займає шосту сходинку.

Затверджено звіт про виконання районного бюджету за І квартал, порядок відрахування частини чистого прибутку комунальними підприємствами до районної казни, передано в оренду майно та об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, міста району, внесено зміни до низки програм. Встановлено надбавку голові райради за вислугу років. Обласному підрозділу Державної міграційної служби надано в оперативне управління частину адмінбудівлі по вулиці Білецька для розташування там районного сектору. Народні обранці погодили призначення на посаду директора районного будинку культури. Ним став Олександр Метенько, який до того виконував обов’язки керівника установи та доклав чималих зусиль для покращення умов роботи. 

На Іршавщині здійснюватиме діяльність ТзОВ «Берег-Кабель ГмБХ». Від цього сплачуватимуться податки до районного бюджету, створюватимуться нові робочі місця. На сесії підприємству затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки на території Ільницької сільради. Вона надаватиметься в користування на умовах оренди для розміщення й експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд. Нормативна грошова оцінка ділянки обійдеться в понад два мільйони триста п’ятдесят тисяч гривень.

Наприкінці мова йшла також про нещодавню незалежну оцінку рівня знань учнів району з іноземних мов. Результат не був втішним. З цього приводу висловилися голова райдержадміністрації Віктор Феєр та голова постійної профільної комісії Іван Ньорба. Сесію поки не закрили, - про це Закарпаття онлайн повідомили з прес-служби Іршавської райради.

06 червня 2012р.

Теги: сесія, райрада, бюджет

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини