У Москві в аеропорту затримали ужгородця Солонтая (ДОПОВНЕНО)

Український політолог, закарпатець Олександр Солонтай був затриманий в неділю після прильоту до Росії в аеропорту "Домодєдово". Він збирався прочитати лекцію московським опозиціонерам.

У Москві в аеропорту затримали ужгородця Солонтая (ДОПОВНЕНО)

Як повідомив "Інтерфаксу" відповідальний секретар федеральної політради опозиційного руху "Солідарність" Михайло Шнейдер, політолога затримали без пояснення будь-яких причин. "Олександр прилетів до Москви, щоб прочитати лекцію активістам політради московської "Солідарності" про політичну ситуацію в Україні. Він є директором програми "Практична політика" Інституту політичної освіти. Його затримали прикордонники, не пояснюючи жодних причин. Зараз він перебуває в Домодєдово в ізоляторі ", – розповів він.

Шнейдер також повідомив, що відомий російський правозахисник Лев Пономарьов уже звернувся в прокуратуру, щоб вони розібралися в цьому затриманні. "На наш погляд, воно є абсолютно невмотивованим і незаконним", – сказав він.

Пізніше Михайло Шнейдер повідомив "Інтерфаксу", що російські спецслужби вирішили вислати Солонтая з Москви. "Тільки що я говорив з Олександром. Він мені розповів, що представники міграційної служби, які з ним спілкувалися, сказали йому, що він нев'їзний, хоча причин, чому, не вказали", – заявив він. При цьому, за його словами, російські служби не збираються надати йому квиток для вильоту назад. "В результаті вийде так, що він полетить по квитку, який я йому купив для повернення до Києва – на літак о 10-й вечора. При цьому його документи збираються віддати льотчикам, а повернути вже в столиці Україні", – сказав Шнейдер.

У свою чергу у Прикордонній службі ФСБ Росії "Інтерфаксу-АВН" повідомили, що "подібні рішення приймаються на підставі відповідних доручень органів виконавчої влади, зокрема, МЗС, МВС, УФСВП та інших, якщо тільки мова не йде про порушення паспортного режиму". "Вважаю, так було і цього разу", – сказав співрозмовник агентства.

Правозахисники вважають незаконним затримання Солонтая. "Все це абсолютно протизаконно. Я звернувся до чергового прокурора, і розраховую на те, що прокуратура втрутиться в ситуацію", – сказав "Інтерфаксу" в неділю лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов.

За його даними, український політолог прилетів до Москви в неділю вранці, його затримали, забрали документи і помістили в загальний ізолятор в аеропорту "Домодєдово". "Напевно, це робота спецслужб. Ймовірно, Солонтая внесено до списку осіб, чиє перебування в Росії небажане", – повідомив правозахисник. "Зараз Солонтай вимагає, щоб його депортували. Влада розуміє, що депортація – політичний скандал. Його не депортують, хочуть за надуманими підставами протримати в ізоляторі до вечора, на 22:00 у нього зворотний квиток", – сказав Пономарьов.

Правозахисник повідомив, що минулого разу Олександр Солонтай був у Москві 13 травня і проводив семінар для російських громадських активістів.

03 червня 2012р.

Теги: Солонтай, Москва

Коментарі

Istvan 2012-06-04 / 09:52:50
Надо было поездом ехать...

773 2012-06-03 / 22:28:17
Коментарі від Нересницькый і Мудоковатої Пригоди вказують на внутрішньо глибоку їх тоталітарну сутність. Совкізм із них так і пре. Не пущать, всім боятися "помаранчової чуми" і всякої свободи, вільно висловлення думки й громадського самовияву. Якщо щось у не в їх схемі - то все американські гроші. Гадають, що люди ніде і ніколи ні на що самі не здатні. Бо є ж начальство. У багатьох - воно і нині ще в Москві. Такі ось вродилися - із рабської прислуги...

Пригоди грантоїда в Росії 2012-06-03 / 17:08:14
Продовження новин повино звучати так - коспмополіту Солонтаю після приліту з РФ було відмовлено у в'їзді на території України. Бідолаха вимушений решту свого життя проводити мудоковаті тренінги в транзитній зоні аеропортів "Домодєдово" та "Бориспіль".

jaja 2012-06-03 / 15:39:35

Хамство. Коментар видалено. Адмін

Нересницькый 2012-06-03 / 15:31:36
Та що ти кажеш:"розповів, що представники міграційної служби, які з ним спілкувалися, сказали йому, що він нев'їзний, хоча причин, чому, не вказали".Я плакаль,"професійному революціонеру" Солонтаю пора знати, ЩО представники любої міграційної служби не зобовязані вказувати на причини "ругаша у г...цю".Це ,як правило,у всіх державах.Солотай документи в посольство США не подавав - там документи просунуть у віконечко із штампом у паспорті,котрий гарантує як мінімум на рік не звертатися в дане посольство.І жодних пояснень.

Нересницькый 2012-06-03 / 14:09:28
Знову експортом "норончу" займається?Мало йому було казахської кутузки?Захотів посидіти ів російській?

моцкалик 2012-06-03 / 14:04:41
Путін схоже не пускає оранжеву чуму до себе, а ФСБ їх всіх знає в лице, хто за американські гроші дистабілізує суспільство...

*** 2012-06-03 / 13:57:15
Лектор із Солонтая якраз добрий - язик має підвішений і мозги є. Але толку від його суєти - ноль. В цьому розумінні він справді - класичний грантоїд

80 річний 2012-06-03 / 13:12:25
Із цього пацана такий лектор, як із мого члена молоток. Гранди відробляє.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини